31.8.08

Kenduri Aqiqah Muhammad Afiq Daniel

Tarikh : 30 Ogos 2008

Masa : Lepas Zohor

Tempat : Dewan Serbaguna Pangsapuri Halaman Damai, Sungai Pinang

Alhamdulillah kenduri yang dirancang berjalan dengan lancarnya. Semua jemputan hadir seperti yang ditetapkan. Walaupun sangat ringkas, kami semu happy sebab dapat berkumpul sambil makan-makan dan bergelak ketawa.





Sesi membuat bunga telor and buah tangan untuk orang - orang marhaban.



Bunga rampai ini sangat wangi dan menjadi rebutan semua
di akhir kenduri kerana nak boh dalam kereta.

As for the little guy, semua orang sangat teruja bila take turn untuk mendukung beliau kerana walaupun baru 1 bulan, tapi badannya sungguh keras dan menyukarkan orang yang tak terror dukung baby untuk mendukung beliau. Well, i dont have any problem with it, kerana aku sangat terror mendukung baby.





Peringatan : Ini bukan SOFT
TOY!!






Aku yang sangat terror mendukung
baby.







Hidangan nasi hujan panas, ayam masak merah and dalca dicater oleh kawan abang Budie dari Sungai Pinang. As for the kambing yang telah selamat disembelih kami buat masak kurma. Orang caterer tu masakkan sekali.

Nasinya sangatla sedap. Aku sendiri makan ulang sampai 4 kali. Subhanallah, Jumie macam mana la Mama Mentua hang tak risau.

Bahan-bahan buat ROJAK ISTIMEWA MAK EDE!





Sesi gossip bersama Mak Ede, Sanita Nonok and
Asnah Tahir.

Tak dilupakan, ROJAK TIMUN ISTIMEWA MAK EDE!! Huh, ini adalah resepi sedap oleh mak aku. Orang bawean ja pandai buat rojak ni. Salad, timun, bawang diulit bersama sos kacang yang ditumbuk bersama cili kering goreng and air asam jawa. Meletop!!


Semoga AFIQ DANIEL cepat membesar dan menjadi HERO baru dalam family kami!


Daniel, one day you'll be reading this. I just want to know, what ever you do, where you are, we are always a family and we love each other very much!!



Love,
Jumie Samsudin a.k.a MOQUE (ejaan glamer untuk MOK)

4 comments:

  1. hehe...bestnye jadik anak buah ang ek...sume pakat2 nak dukung...ahaha!! ehh...orait la badan dier keras...senang pa nak dukung...tough tuh...kui3x!! aku expert...dah 3 org anak buah tmasuk cousin aku yg skang ni form 1 aku tlg jage since dorang umo 2 minggu (tu pasalnye abang aku bengang sebab si kakak tu mmg ikut perangai aku sebijik2...haha!!) cume yg ketiga ni je la aku tlg jagekan lepas dier umo sebulan sebab mase tu aku baru balik untuk cuti sem...tapi tu la anak buah aku yang paling baik n tak banyak meragam...name dier muhammad aiman hafiz...hehe...hensem gak...mcm org jepun...ekekeke!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. thì cũng hướng về phía hai con quái vật đầu hổ còn lại.

      - Thịch thịch.

      Ở giữa không trung, dưới sự vây hãm của Kim Tiên Khôi Lỗi, thần sắc của lục tinh Đấu Tôn cũng trở nên tái nhợt, từ khóe miệng chảy ra từng mảng máu.
      đồng tâm
      game mu
      cho thuê nhà trọ
      cho thuê phòng trọ
      nhac san cuc manh
      số điện thoại tư vấn pháp luật miễn phí
      văn phòng luật
      tổng đài tư vấn pháp luật
      dịch vụ thành lập công ty trọn gói
      http://we-cooking.com/
      chém gió
      - Thịch.

      Lục Tinh Đấu tôn cuối cùng cũng tìm ra một cơ hội, hắn ngưng tụ chưởng ấn công kích về phía Kim Tiên Khôi Lỗi, thân hình mượn thế theo đó mà chạy trốn. Nhị trưởng lão đã chạy, hắn cũng muốn thoát đi.

      - Lưu lại, chết cho ta.

      Thanh âm của Hỏa lão gầm lên, một khí tức nóng bỏng phát ra, một chưởng ấn hồng mang hung hăng tập kích trước người của lục tinh Đấu Tôn.

      -Thịch.

      Lục tinh Đấu Tôn từ trên không trung ngã xuống mặt đất.

      - Thình thình.

      - Gào hú.

      Hai con quái vật bị Tứ Sí Ma Ưng, Thanh Bối Ma Ngưu và bốn con Địa Ma Lang vây

      Delete
  2. hahahaha....minah niii patut tulis blog tapi beliau tak suka kerana beliau lebih suka menenggek di blog orang....hahahhha

    tak cukup vitamin betui

    ReplyDelete
  3. haha...lepak blog org mmg best...pastu letak komen plak...percaya laa...kalo aku ader blog sendiri...fosho setahun sekali aku update...haha...baik lepak kat blog orang...hihi...

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...