TAG - About Jumie

Ini rambut baru.

Aku telah diminta oleh Azura Jaapar @ http://ju-dzahir.blogspot.com/ untuk menjawab tag ini.

First Name: Jumizah
Nickname: Jumie
Birthday: 29 March 2008
Birthplace: Hospital Alor Setar, Kedah
Time of Birth: 11.45 am
Zodiac Sign: ARIES


–This or That–


Flower or Chocolate: Chocolate
Pepsi or Coke: COKE
Pop or Rock: Dangdut.
Relationship or One Night Stand: Relationship
School or Work: Work
Love or Money: Love
Movies or Music: Music
Country or City: Country
Sunny days or Rainy days: Sunny
Friends or Family: Family

-Have you ever-

Smoked: NO
Broke someone’s heart: NO (Aku baik)
Had your heart broken: Yes
Wish you were a prince/princess: Princess Jumie
Liked someone who was taken: Khairi Jamaluddin and M Nasir
Shaved your head: NO WAY!
Been in love: Yes
Use chopsticks: Yes
Sang in the mirror to yourself: No

-Favorites-

Candy: I prefer chocolates!
Song: Bertakhta di Hati - Faradhiya
Scent: Pleasure - Estee Lauder
Musical Instrument: Piano
Movie: Man Laksa
Actor/Actress: Drew Barrymore
Junk food: SUPER RING
Animal: Kucing
Ever cried over someone: ADA
Is there anything you wish you could change about yourself, physically: Perut
internal: Lebih penyabar

Do you think you’re attractive: What do you think?

You had to choose a fairytale as your life what would you choose: Little Mermaid (sebab suara dia sedap GILA!!)

You play any sports: Hockey, Netball, Lawn Ball


Mangsa en. tag seterus nya adalah!!!
...............................


Sapa nak buat? Buat la......
kih kih kih

Silalah mengambil tag ini dan selamat menjawab.

Rusdi Redza - Bukan Kerna Nama

Hari ini aku nak kenalkan dengan seorang yang sangat berbakat. Nama beliau ialah RUSDI REDZA. Beliau adalah adik lelaki sepusat sepusing aku. Mak lain-lain, bapak asing-asing.

Bukan nak puji adik sendiri. Tapi aku telah lama mengkagumi bakat beliau dalam bidang seni suara. Kami bersama-sama selalu berlepak di karaoke di Relau untuk melepaskan tension. Pernah menjadi mangsa buli J**p masa zaman kegemilangan J@22 dahulu. Tak berani nak tulis whole word. Nanti google alert buleh detect. HAHAHAHA.


Rusdi asalnya student kat PPSK ni jugak. Turn menjadi seorang kawan yang sangat mesra dengan aku dan beliau seringkali menjaga aku sebagai seorang kakak. Thank you RUSDI. Aku sayang hang sangat.


Anyway, ini klip video beliau ketika menyanyi di MALAM BINTANG 2006 kut. Ampa tolong la dengar baik-baik. Sangat BEST dan GEMPAK. Sungguh lari dari suara penyanyi melayu malaysia.


Penyanyi KEBANGAAN beliau ialah HAZAMI.





Best kan? Erm...nanti ada banyak video lain aku akan share dengan ampa semua. Rusdi boleh dihubungi di http://profiles.friendster.com/andredxa

Kalau korang lebih rajin, boleh search beliau di YOUTUBE search for RUSDY REDXA.

ps/ Aku menulis bukan kerna nama..............

Perkara yang Menyakitkan Hati

Berikut adalah beberapa perkara yang menyakitkan hati aku. Mungkin anda juga mempunyai persamaan dengan aku. Lelaki atau perempuan, we are all only human being.
Pagi di tasik UPM. Sewaktu aku berjogging dalam dusun UPM.
Masa ini aku berkampung di sana sempena Sukan Wanita Kebangsaan.


  1. Diganggu gugat ketika tidur.
    Saya memang sangat tidak dapat menahan kalau orang kacau saya tidur. Gangguan seperti panggilan telefon yang berdering, mak aku yang suka pasang radio KLASIK NASIONAL kuat-kuat, adalah antara gangguan yang boleh mengganggu gugat ketiduran aku.

    Pengalaman paling sadis, aku pernah gaduh dengan kawan seminggu sebab dia ganggu aku tidor. Tapi tu salah aku la, dia gerak aku sebab nak ngadu handphone dia hilang.
    Tapi aku ngamuk sebab dia ganggu aku tidor. Sungguh kejam aku ni.



Permandangan ini ketika aku sedang rehearsal untuk nyanyi di Pulau
Jerejak. Kelihatan ialah kepala microphone aku.

2. "Aku ada benda nak bagitau....tapi, takpala....nanti aku cita! Not now"
Kalau tak ready nak citer sekarang, tak payah nak bagi hint. Boifreng aku suka buat macam ni.
Macam yakpur sere!


Petang di Batu Feringghi, depan dengan Spice Garden.
3. Pointing out kekurangan diri
Aku tak suka orang yang suka point out kekurangan diri sendiri sehingga mengabaikan kelebihan yang ada pada diri sendiri. Sesungguhnya kita semua ada kekurangan,
tapi sepatutnya kita harus focus pada kelebihan diri sendiri to overcome our kelemahan. Bukan pening dan sedih dengan kekurangan diri sendiri.


Ini pula aku rakam ketika sedang menunggu boat sampai di Jeti Pulau
Jerejak.

4. Fasha Sandha berlakon baik. HAHAHHA...Please!
Aku mungkin tidak mengenali beliau, namun naluri aku kuat berkata. I DONT LIKE HER. Dan mendengar kisah-kisah poyo beliau merampas dan mengganggu gugat cinta sana sini, aku tak tahu siapa benar. Tapi tak perlu la nak berlakon jadi best.
Aku suka dia berlakon jadi VILLAIN macam dalam citer yang dia berlakon bagi makan nasik kangkang kat suami dia tu. Pergh...yang tu aku suka sangat. Tapi nak buat macam mana, itulah PELAKON. Dah nama pun PELAKON.


Senja di Putrajaya. Aku ambil ketika aku melawat Masjid Putrajaya.
5. Orang yang buat salah berulang-ulang
Sebagai manusia waras. Kita tak lari dari kesalahan.
Tapi apa yang membezakan kita dengan binatang ialah, bila manusia buat salah. Dia ingat apa salah dia buat. Dan dia akan berusaha sebaik mungkin untuk make sure dia tak buat salah yang sama berulang kali. Inilah pesan yang aku ingat hari-hari dalam hidup aku.


Meja di Mambo. Glows in the dark.
6. Suka bercakap tentang diri sendiri
Orang macam ni memang menyakitkan hati aku ja. Kalau bercerita....dia cerita tentang dia ja. Dia macam ni. Dia macam tu. Dia tau ni. Dia pernah buat tu.
Macam dunia ni berputas sekeliling dia ja. PERLULAH!!

    Ketika naik boat menuju ke Pulau Jerejak.
    7. Bercerita terlalu detail tentang kisah peribadi sendiri dalam Internet Ini macam diri aku sendiri jugak la! HAHAHHA...but i couldnt help it. Ampa nak baca baca laa...kalau meluat tak payah la baca k! 8. Pretencious Orang macam ni aku nak sakit hati pun ya, tapi macam sedih pun ya. Perkataan yang lebih tepat, PATHETIC. Mereka sanggup berpura-pura gembira, like nothing happens, sedangkan the whole world tahu what's happening. Mereka berlaku begini kerana ego, takut buat salah, dan tidak mahu dikasihani. Aku setiap hari mencuba setiap hari untuk tidak berbuat begini. Mengaku kesalahan diri, tebus kesalahan tersebut dan learn from it adalah yang TERBAIK. 9. Gila jenama Aku bukan anak orang kaya duit. Bapak aku kaya dengan lawak jenaka, lawak slumber dan lawak cute. Mak aku pula kaya dengan semangat, budi bahasa dan nasihat yang sunguh berharga. Aku tak pernah diajar untuk cintakan JENAMA pakaian. Yolah...dah tak mampu kan? So sekarang ni pun, bila dah kerja, ada duit sendiri pun. Aku masih tak mampu nak beli barang-barang jenama ni. Kalau mampu pun, mungkin aku tak begitu berminat nak jahanamkan semua duit aku untuk barang jenama. Sikit-sikit buleh la seperti beg Louis Vuitton. HUHUHU Tapi aku sangatla tak tahan kalau orang yang gila jenama ni bercakap tentang jenama dia saja. Macam jeles laaaaa...............................panas ati NOK! 10. Student bertanya "Kak Jumie sibuk tak?" Tak perlu la tanya aku sibuk ke tak? Tanya la aku apa khabar? Dah makan ke belum? Kak Jumie cantik la hari ni. Atau...Kak Jumie, I LOVE U. (Pesanan ini khas untuk student-student School of Social Sciences USM yang bertandang ke meja aku di office). HAHAHAHA 11. BIG TALK Dalam bahasa ibunda, ialah CAKAP BESAR. Huuh...malas la nak elaborate panjang-panjang.

      Pelangi petang. Masa tengah drive dari Ipoh - Penang.
    12. Obses dengan kecantikan luaran (kulit, berat badan, rambut, kuku dan lain-lain)

    Aku bukan wanita tercantik di USM apatah lagi Penang ni apatah lagi Malaysia ini apatah lagi DUNIA ini. Rambut aku kering dan berkelemumur, selalu kembang dan kelihatan frizzy. Kulit aku banyak bekas jerawat dan parut-parut. Kuku aku tak cantik. Bulat-bulat dan kecik-kecik. Mata aku sepet, kalau aku tak pakai mekap mata aku lagi la kesepetan. Berat badan aku jugak bukanla sesuatu yang boleh dibanggakan.

    Aku tau kelemahan diri ini. So ampa semua tak payahla telefon aku diwaktu pagi semata-mata nak kongsi produk kecantikan baru yang mungkin sesuai untuk cantikkan rambut aku, jerawat aku, kuku aku dan BERAT BADAN aku.

    Mungkin sesetengah orang OK about it. Tapi tidak Jumie Samsudin.

    "Bila aku tau pasai produk ni, aku duk terigat sapa lagi yang KULIT MUKA TERUK. Aku terus call hang!!" PERLU KE CAKAP MACAM TU?

    13. Pemarah
    Ini aku nak sakita ati dengan diri aku sendiri la kerana aku sangatla pemarah. Kadang-kadang for no reason aku akan naik bengang dan maki orang tak tentu pasal. Tapi the good things. Aku cepat cool off dan orang yang kena marah tu tau yang aku tak suka tentang benda tu. Dan orang tu takkan PROVOKE aku lagi.

    14. Drama politik
    Citer Anwar Ibrahim, Najib, Mahathir, semua ni...adehs...memeningkan kepala aku.



    Kelihatan dua orang duyung bernama Rusdi Redza dan
    Nurul Carrey.




    15. SKENDEL
    Paling aku benci sekali dalam semua benda!! SKENDEL!! Contoh abang bercinta dengan adik ipar sendiri, suami yang curang dengan rakan sepejabat, isteri yang kuar pintu belakang. Aku tau loves is blind. Tapi loves jugak comes with tanggungjawab. Mana penting lagi?

    Itulah sahaja nukilan hari ini. Banyak sangat benda yang menyakitkan hati aku. Mungkin ada antara dalam list ni menyentuh perasaan anda kerana ampa jugak berasa begitu. Be true to yourself. And the whole world becomes a better place to live.

    ps/ .....enaf said

    Top 5 Most Popular, Hottest and Gorgeous Malay Female Bloggers in Malaysia

    Aku dapat information ini dari :- http://syokkahwin.com/blog


    A model, previously on MALAYSIAN DREAMGIRL competition. She also has a gorgeous sister called Sis Liana. She blogs about: Life, hair, nails and fashion.

    Quote: Bila kamu jadi pengikut saya (black metal), kamu akan appear di sidebar saya. Deal? Deal.

    Alexa’s ranking: 352,831




    Red-hot mom who likes things red. She blogs about: Life, fashion and whatever in her mind..

    Quote: Pencinta Merah…The Red Lover…The Red Diva…

    Alexa’s ranking: 372,834


    nurul izzah - http://www.nurulizzah.com/ (Puteri Reformasi)

    She blogs about: Freedom of self-expression, reformation of MALAYSIA, Anwar Ibrahim and PKR

    Quote: Berjuang Untuk Warga Lembah Pantai

    Alexa’s ranking: 400,234






    Co-host of Teman, a travelogue on 8TV, before being replaced by Melissa Maureen. Tangisan Bulan Madu, Ritma Kampus, Intan Asmara are amongst the telemovies she starred in.

    She blogs about: Her achievements in drama, telemovies and appearances in local and international publications

    Quote: Bruneian-born actress, model and host who found fame in Kuala Lumpur, Malaysia.


    Alexa’s ranking: 3.4 million



    ♥ She’s growing up, making mistakes and learning from them ♥ . Lady Kiki is a sweet lass from Kuching, Sarawak.
    She blogs about: Her friends, food, life and fashion

    Quote: The Name of Love.. MENCINTAI… BUKANlah bagaimana kamu melupakan, melainkan bagaimana kamu MEMAAFKAN. BUKANlah bagaimana kamu mendengarkan, melainkan bagaimana kamu MENGERTI. BUKANlah apa yang kamu lihat, melainkan apa yang kamu RASAKAN. BUKANlah bagaimana kamu melepaskan, melainkan bagaimana kamu BERTAHAN.

    Alexa’s ranking: 3.9 mil



    23 years old Penangite claimed thats she does so many things as her life career which are as setiausaha, penjual lontong, penulis blog, free-lance make-up artist and also singer.
    Quote : Doesnt matter how many times u drop down and hurt, just remember to get up and start running again each time you fall! Share some love, food and knowledge.
    Jumie's ranking : - BERIBU-RIBU LEMON!
    ps/ Aku menulis bukan kerna nama! Share some love, food and knowledge. Love is about sharing.

    Cara-cara nak handle hantu!!

    KALAU NAK BACA, BUKAK LA BLOG AKU! HAHAHAHA




    Notes : Bacaan ini untuk 18SX sahaja!




    CARA- CARA MENGHANDLE HANTU
    Tiada gambar hantu yang digunakan sepanjang menulis blog ini
    kerana penulis sendiri takut nanti nak baca.



    Lepat pisang sungguh enak bila makan diwaktu petang bersama air teh O.


    Pocong
    Hantu yang berbungkus macam lepat pisang baru masak ni memang mudah cari kelemahannya. Kita hanya perlu bukak tali pengikat di atas kepalanya dan tarik kain balutannya. Sudah tentu dia akan berasa malu kerana dia tidak pakai apa apa pun, selain kain kapan pembungkusnya tu.



    Orang Penang sebut LANGSIR sama macam LANGSIAK. HAHAHAHA

    Langsuir
    Dia ni suka pandang muka kita, jadi beranikan diri anda tenung balik muka dia sambil jelir-jelir lidah. Kalau tak pun tunjuk cermin muka kat dia,pasti dia tersipu-sipu malu.




    Maya Karin satu-satunya hantu Melayu yang dapat
    kahwin Mat Saleh. Gila nggoh...


    Pontianak
    Hantu yang suka ketawa. Kalau terserempak dengan dia, kita pun mestilah ketawa sama. Kalau boleh kita cuba mengilai lebih kuat dari dia, tentu dia boring.


    SYIOKNYA RAYA!!

    Hantu Raya
    Hantu ni suka beraya dan suka menyamar jadi tuan dia. Cara mengalahkannya senang saja, sambutlah hari raya tiap kali jumpa dia,bagi duit raya, ajak main meriam buluh, suruh kacau dodol atau jagalemang. Tentu dia tak kacau kita sebab banyak kerja dan aktiviti laindia nak buat.




    Hantu Galah
    Hantu ni la yang paling tinggi di muka bumi. Kalau terjumpa dia, kita hendaklah meniarap. Pasti dia tak perasan kita ada disitu.

    Jerangkung
    Dia ni ada kulit tapi nipis. Tinggal rangka saja, dan paling mudah untukmenewaskannya. Kita hanya perlu tunjal dahinya dengan telunjuk dan lihat gerak-gerinya mengimbangi badan untuk berdiri tegak.


    Watak Gollum diinspirasikan dari TOYOL.

    Toyol
    Lagi senang kalau nak kalahkan dia, bagi duit satu senberguni-guni..nanti dia ingat duit emas, lepas tu dia pikul bawak balikbagi tuannya... lepas tu sah-sah lah dapat penampau Jepun dari tuannyakerana mana nak tukar duit satu sen banyak2 tu

    Hantu Ponteng
    Yang ni payah sikit nak cakap sebab, hantu-hantu ni cam AKU, ASMAA, AISHA, ROSYILA, dan ZULIA la..takder kerja lain asyik ponteng sekolah ja. Lani plak, ampa pun dah jadi hantu jugak, main YM, tengok blog orang, cek email. Main Facebook...macam sekarang nih..sah-sah tengah ponteng nie..


    LEPAS BACE NIE DAH TAK YAH TAKUT-TAKUT NGAN HANTU..TAKUT PADA DIRI SENDIRI SEBAB KADANG-KADANG KITA LAGI JAHAT DARI HANTU DAN HANTU SENDIRI DAH TAKUT DENGAN KITA.

    BEG Louis Vuitton


    Kedai Runcit Louis Vuitton di Bukit Bintang.

    Ketika melawat KL bulan lalu. Kami melalui butik Louis Vuitton di hadapan Bukit Bintang. Kawan aku tak henti-henti mengomel pada tunangnya tentang obsesinya terhadap beg jenama Louis Vuitton ini. Aku dan Shahril hanya terdiam di depan. Jalan sangat jem.

    Aku ada sebuah beg Louis Vuitton. Kak Ulie bagi kat aku. Aku tak tau sama ada itu original atau tak. Tapi kalau original takkan dia nak bagi kat aku.






    Harga beg LV adalah dari RM3000 hinga RM30 000!!

    Sejumlah wang yang sangat besar untuk dijahanamkan pada sebuah beg.

    Aku tak pernah menghargai beg LV yang Kak Ulie bagi pada aku itu. Bagi aku, its just a brown bag yang ada corak monogram L dan V. Sememangnya aku tidak pernah menghambakan diri aku pada jenama dan brand fesyen. Walaupun hakikatnya aku suka melihat perkembangan fesyen dunia.
    Aku kelihatan jahat dengan beg Louis Vuitton ini!!

    Hinggala pada hujung minggu lepas, aku bershopping seorang diri. Tujuan diri nak cuci rambut, beli kasut dan sedikit barang mekap.

    Aku pakai Beg Louis Vuitton yang Kak Ulie bagi kat aku.

    Memang aku rasa a lil bit macam seronot juga!! Walaupun aku sendiri tidak tau sama ada Louis Vuitton aku ni original ke tak. Tapi kalau aku pun tak tau. Orang lain lagi la tak tau. Aku dapat layanan a little bit better dari kebiasaannya ketika melangkah masuk ke butik-butik dan kedai shopping. Adakah ini kerana beg Louis Vuitton ini?

    Kini baru aku rasa macam BESTNYA kalau ada sebuah beg Louis Vuitton sendiri. YANG ORIGINAL!!

    Satu hari aku akan miliki beg Louis Vuitton aku sendiri.


    Bukan Shahril yang belikan.

    Bukan juga dari Nawal Shahril.

    Bukan dari Kak Ulie.

    Tapi hasil titik peluh aku sendiri.




    ps/ Tapi bukan beg plastik sampah Louis Vuitton seperti ini! HAHAHAHAHAHAH

    Do you know what is AMBLA SIMBOI?



    AMBLA SIMBOI ialah Jus Ambra + Asam Boi!

    HAHAHAHAHAHAHHA




    Nama saintifik bagi buah kedondong ialah buah AMBRA.




    Ini lah ASAM BOI yang diiniayai jadi SIMBOI.

    Kalau ampa tak caya, ampa p Gurney Drive. Ampa p kat apek juai ayak juice ampa order AMBLA SIMBOI! Ampa akan dapat Jus Ambra dengan Asam Boi.

    Lawak gila bunyi jadi lain gila!

    ps/ Best oo.....tengah tengah duk posa ni...

    Persamaan antara Felix AF and Khir Toyo

    What is BOTOX?



    Botox is a protein derived from botulism toxin that is injected underneath skin in order to minimize or smooth out lines and wrinkles on the face. When low doses of Botox are used, it actually paralyzes or relaxes facial muscles, giving the recipient a clean, smooth facial appearance.


    http://www.wisegeek.com/what-is-botox.htm

    Selalu kita tengok wanita dan botox tapi perasan tak antara icon botox lelaki Malaysia yang significant ialah Datuk Seri Dr. Mohamad Khir Toyo, bekas MB Selangor.
    Siriesly, here are some of the pictures dahulu dan sekarang.
    DULU
    SEKARANG



    Anyway, i like it! Dia nampak lebih muda dan hemsem.

    Dan seorang lagi artist Malaysia lelaki yang diura-urakan memakai botox. Aku baru dapat his latest picture. Hope dia jangan obses dengan kecantikan yang hanya sementara ini.


    FELIX DULU



    FELIX SEKARANG




    ps/ Setiap pagi aku selawat bila nak mencuci muka. Tips dari Fauziah Ahmad Daud.

    Fesyen Rambut Jumie Samsudin 2005-2008

    Ketika berambut pendek!!



    Lepas tu rambut dah panjang sikit, gatai p rebonding!! Saya tidak suka rambut saya stret begini, kepala saya rasa penyek!!

    Kemudian, saya suka membuat rebos/jambul ala-ala 60-an!!


    Saya suka membuat rambut bangs menetup sebahagian dahi saya yang luas!!

    Saya jugak menyukai fesyen rambut ini. Pendek dan comels.

    Sekarang - wavvy la kunon!!

    ANDA SUKA YANG MANA?

    Pak Kucing Batu Lanchang yang Prihatin

    Setiap hari, sewaktu balik kerja menghantar driving partner ku pulang, Tan Chin Chin yang menetap di Batu Lanchang. Aku akan melalui simpang yang bertentangan dengan market Batu Lanchang.


    Pandangan aku tertarik dengan seorang lelaki, menaiki motorsikal dan membawa sebuah kotak. Lelaki itu berpakaian pejabat. Dengan sepatu hitam kemas bercelana.


    Aku tertanya-tanya apakah kandungan kotak itu.


    Dia berhenti di tepi jalan, di tepi pencawang elektrik TNB.


    Dia mengeluarkan ikan dari kotak itu dan memberinya kepada para kucing liar yang hidup di tepian jalan itu.


    Hati aku tersentuh. Baik sungguh pakcik ini. Dia memberi makan pada kucing terbiar.


    Aku fikir itu yang pertama. Namun, sekian hari aku melalui jalan yang sama kerana rutin menghantar Chin Chin, setiap hari itu aku perasan Pak Kucing itu datang bersama kotak dan ikan-ikannya.


    Ada juga ketikanya aku lalu, kucing-kucing itu kelihatan bersantai di tepian jalan dan pagar. Mungkin sedang menanti kehadiran Pakcik Kucing itu.



    ps/ Sudah kah anda memberi makan pada kucing anda di rumah dan di keliling rumah anda?

    20 Erti Seorang Sahabat Bagi Aku

    1. Tak berkira pasai duit. Setakat seringgit dua tu, halalkan saja la.

    2. Merasa rindu-rinduan walaupun seminggu tak jumpa.
    3. Tak heran kalau diherdik di perli dan dikutuk kau-kau. Asmaa suka memperli aku dengan kusyuknya.

    4. Sanggup mendengar kisah anda dan boifreng walaupun citer itu adalah ulangan 30 minit yang lepas. Ini adalah suatu kelebihan pada Jumie Samsudin yang suka membuat siaran ulangan.
    5. Sanggup menjadikan rumah sendiri sebagai pusat tumpangan seperti mangsa banjir bagi mengelakkan bapa mereka mencari dan menelefon setiap 18 minit untuk mengecheck di mana anak mereka berada sewaktu cuti semester.
    6. Tak kisah mengeSHARE barang mekap. Walaupun kadang-kadang barang mekap kita TERCURI oleh mereka.
    7. Sanggup memarah kawan itu kalau kawan itu membuat salah dan sedang menangis dalam kekesalan. HAHAHAHA...pastu dah kesian baru pujuk. Bagi dia sakit dulu. Manusia learn more from KEPERITAN.

    8. Mengadakan hubungan yang baik dengan BF anda walaupun terkadang terpaksa tipu BF anda yang anda sedang berada dengan beliau.
    9. Ibu anda adalah ibu beliau juga.

    10. Mengutuk yang kentut anda sangatla busuk dan membenci tabiat anda itu.
    11. Sanggup share credit telefon sewaktu credit kita dah habis.
    12. Sudi mengkomen picture-picture anda di FACEBOOK and Friendster untuk menunjukkan bahawa page anda adalah POPULAR.
    13. Tidak sampai hati melihat sesama rakan bermasam muka dan tak bertegur sapa dan menvolunteerkan diri untuk menjadi orang tengah dan menyatukan semua.

    14. Sanggup mendengar TERIAKAN anda dalam telefon ketika menangis kerana ditinggalkan KEKASIH GELAP!!
    15. Memberi anda keyakinan dengan penampilan anda. Mengutamakan kelebihan anda dari membesarkan kekurangan anda yang minor itu.

    16. Yang sanggup berkorban demi menjaga maruah anda.
    17. Sudi memaafkan kesalahan rakan anda dari kesalahan paling besar seperti tersalah SMS hinggalah kepada kesalahan yang paling besar iaitu salah BF.
    18. Sanggup membuka kisah lama anda yang sangat la memalukan demi membuatkan anda tersenyum bara depan BF anda sendiri.
    19. Sanggup menghabiskan makanan anda yang tak habis. Walaupun anda telah kenyang nak mampus.
    20. Yang sentiasa bersama anda suka dan duka. (This one is classic)


    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...