19.9.08

Cara-cara nak handle hantu!!

KALAU NAK BACA, BUKAK LA BLOG AKU! HAHAHAHA




Notes : Bacaan ini untuk 18SX sahaja!




CARA- CARA MENGHANDLE HANTU
Tiada gambar hantu yang digunakan sepanjang menulis blog ini
kerana penulis sendiri takut nanti nak baca.



Lepat pisang sungguh enak bila makan diwaktu petang bersama air teh O.


Pocong
Hantu yang berbungkus macam lepat pisang baru masak ni memang mudah cari kelemahannya. Kita hanya perlu bukak tali pengikat di atas kepalanya dan tarik kain balutannya. Sudah tentu dia akan berasa malu kerana dia tidak pakai apa apa pun, selain kain kapan pembungkusnya tu.



Orang Penang sebut LANGSIR sama macam LANGSIAK. HAHAHAHA

Langsuir
Dia ni suka pandang muka kita, jadi beranikan diri anda tenung balik muka dia sambil jelir-jelir lidah. Kalau tak pun tunjuk cermin muka kat dia,pasti dia tersipu-sipu malu.




Maya Karin satu-satunya hantu Melayu yang dapat
kahwin Mat Saleh. Gila nggoh...


Pontianak
Hantu yang suka ketawa. Kalau terserempak dengan dia, kita pun mestilah ketawa sama. Kalau boleh kita cuba mengilai lebih kuat dari dia, tentu dia boring.


SYIOKNYA RAYA!!

Hantu Raya
Hantu ni suka beraya dan suka menyamar jadi tuan dia. Cara mengalahkannya senang saja, sambutlah hari raya tiap kali jumpa dia,bagi duit raya, ajak main meriam buluh, suruh kacau dodol atau jagalemang. Tentu dia tak kacau kita sebab banyak kerja dan aktiviti laindia nak buat.




Hantu Galah
Hantu ni la yang paling tinggi di muka bumi. Kalau terjumpa dia, kita hendaklah meniarap. Pasti dia tak perasan kita ada disitu.

Jerangkung
Dia ni ada kulit tapi nipis. Tinggal rangka saja, dan paling mudah untukmenewaskannya. Kita hanya perlu tunjal dahinya dengan telunjuk dan lihat gerak-gerinya mengimbangi badan untuk berdiri tegak.


Watak Gollum diinspirasikan dari TOYOL.

Toyol
Lagi senang kalau nak kalahkan dia, bagi duit satu senberguni-guni..nanti dia ingat duit emas, lepas tu dia pikul bawak balikbagi tuannya... lepas tu sah-sah lah dapat penampau Jepun dari tuannyakerana mana nak tukar duit satu sen banyak2 tu

Hantu Ponteng
Yang ni payah sikit nak cakap sebab, hantu-hantu ni cam AKU, ASMAA, AISHA, ROSYILA, dan ZULIA la..takder kerja lain asyik ponteng sekolah ja. Lani plak, ampa pun dah jadi hantu jugak, main YM, tengok blog orang, cek email. Main Facebook...macam sekarang nih..sah-sah tengah ponteng nie..


LEPAS BACE NIE DAH TAK YAH TAKUT-TAKUT NGAN HANTU..TAKUT PADA DIRI SENDIRI SEBAB KADANG-KADANG KITA LAGI JAHAT DARI HANTU DAN HANTU SENDIRI DAH TAKUT DENGAN KITA.

4 comments:

  1. wahh!! aritu kak syima nampak pocong melompat2 dengan gumbira mase dekat2 nak subuh pas balik clubbing...tapi dier terus pecut keta balik umah...tak sempat nak praktik jurus tanggalkan kain sang pocong itu...gilak aaa...

    seb baik la aku yg kuar pagi tuh...balik malam tak nampak apape...kalo tak...mesti dah takleh nak tatap gambar2 kuih bulan dalam frenster aku tu...
    maybe aku rasuah dier ngan kuih tu supaye jgn kaco aku...huuuu

    ReplyDelete
  2. bes la entry nih..
    tapi kami tak buat kot..
    sebab diriku amatlah PENAKUT!!

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...