7.9.08

http://makeup-by-jumie.blogspot.com/



Dalam usaha mempromosikan side income aku iaitu make-up2, aku telah berkenalan dengan seorang kawan yang juga pengusaha make up service from Cyberjaya bernama Munie Ahmad.

Atas saranan beliau aku pun telah menerbitkan laman blog terbaru aku yang berjudul Personal Make Up by Jumie Samsudin. http://makeup-by-jumie.blogspot.com/

Dalam blog ini, aku dah masukkan beberapa article tentang pengalaman dan senarai pengantin-pengantin yang telah aku solek lengkap dengan gambar sekitar majlis berlangsung.

Sekarang aku dalam usaha untuk membuat name card aku sendiri. Lay out sedang dibuat oleh kawan baik ku, Afix Lim. Hopefully he can come out with something FABOLOUS. Bulan 10 ni, aku fully book every weekend. Aku harap name card tu dapat siap cepat-cepat. Boleh la aku ber "This-is-my-card" dengan customer-customer aku semua.

Target aku selepas ini, untuk melanjutkan pelajaran dan memperkasakan ilmu solekan. Aku dah mula merisik khabar dengan beberapa institusi kecantikan yang menawarkan kursus diploma dan sijil dalam bidang persolekan. Masih lagi dalam proses memilih yang terbaik antara yang terbaik.

Harap segala perancangan yang diimpikan berjalan dengan lancar dan Dia sentiasa kuatkan hati aku untuk tidak berhenti untuk BERMIMPI tentang kejayaan ini.

ps/ SENTAP BILA ADA YANG MENYINDIR "YOU ARE NOT QUALIFIED MAKE UP ARTIST!"

2 comments:

  1. hahhahahha... xpa.. xpa jumie... jgn sentap2... sat g ang p sentap sluar org tu pulak... huhuhuhuhu... sok2 ang dah ada salon sendiri ang taaaayanngggg kat dia tau.... baru dia tau...

    ReplyDelete
  2. nanti kalau ada salon sendiri...dia nak mai mekap muka dia..aku nanti mekap bagi jadi macam harimau dalam WARIS JARI HANTU!!

    HAHAHAHAHA

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...