10.11.08

HP Baru Jumie Samsudin - Nokia 7210 Supernova

Setelah lebih kurang dua tahun bersama Motorola RzarV3 yang dibeli daripada abang ipar saya, akhirnya saya pun membeli hp baru sebagai melengkapkan gaya diri. KAH KAH KAH. Perlula. I dont really fancy hp yang terlalu complicated functionnya. Equip with 3g la, video calls la, dan camera yang terlalu high tech.

The moment aku melangkah ke booth membeli hp di Perangin Mall, the first thing aku bagitau kat mamat itu ialah "Adik, kak nak carik hp yang TAHAN LASAK. Boleh fight punya!!"

Kah kah kah. Adik itu tergelak dengan aku. Lantas dia memperkenalkan - NOKIA 7210 Supernova. Harga dia bagi kat aku RM500. Aku trade in Motorola aku tu dapat RM150. So tambah lagi RM350. Dia bagi memory card 1 gig. And this is original NOKIA.


Semasa proses pembayaran, aku telah bagitau kat adik itu yang aku hanya nak mintak tolong beliau transfer all the number in phone book sahaja. Kerana semua data pada memory card telah aku pindahkan.

Kesian adik itu, proses pemindahan no telefon ke hp baru mengambil masa lebih kurang 1 jam 30 minit. Aku pun kesihan pada adik itu, sehingga naik ke Mc Donalds dan membelanja beliau Air Coke. Dia kata, nama huruf A ja...dah penuh satu sim card!!



Ini adalah gambar PERTAMA yang saya amik bersama adik saya the CAKCING - Surianie Samsudin.

Semoga HP ini akan setia bersama saya dan memberikan perkhidmatan yang best!

ps/ HP aku boleh fight! hihihihih

3 comments:

  1. gerun aku bace enset ko bley fight...confirm kalah enset aku...haha!!

    ReplyDelete
  2. klau HP ni ada kat m'sia, konfem cik jumie beli yg ni : http://www.sonimtech.com/products/xp3quest.php

    ReplyDelete
  3. Hang nak hadiahkan untuk akak ke? Boleh je.. Delivery kat office akak ye.

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...