19.12.08

Mangsa Tag - http://syimalicious.blogspot.com/

Nama ‘Timang-timangan’ anda oleh yang tersayang?
  • Commercial name : Jumie Samsudin
  • Girlfriends : Jumie
  • Kawan Sekolah Rendah : Jumit
  • Boss : J
  • Anak-anak buah : Moque [MOK]
  • Pelajar MASTER from Indonesia : Cik Zumie
  • Student SOC SC : Kak Jumie
  • Mama Mertua : Mie
  • Mak Angkat : Jue
  • Shanaz : Kudus
  • Asmaa and Aisha : Mama Jumie
    "list ini tiada akhirnya......"
Anda seorang yang...

KEKUATAN AKU [ Sessi angkat bakul]
  • Aku seorang yang optimistik. Aku tidak begitu suka komplain dan mengomel tentang sesuatu perkara. Selagi apa yang aku dapat itu, i can handle it. Im ok. Dan aku akan cuba yang terbaik untuk handle jugak satu-satu hal itu. Disebabkan hal ini....aku sering excel dalam banyak benda. Kejayaan hidup aku takdak besar dan membanggakan sangat, tapi sebab sifat aku yang optimistik ni......ALHAMDULILLAH. Aku buleh hidup kat mana-mana pun.
  • Aku seorang yang berfikiran terbuka. I can talk about anything.
  • Aku seorang yang outspoken jugak. Memang sangat laser. Terkadang itu aku sedari aku banyak menyakiti dan membuatkan orang terfikir apa aku kata ini benar atau tidak. Tetapi, kalau bukan aku berkata begitu, untuk mempertahankan diri aku, mempertahankan keluarga aku, mak bapak aku, adik aku, kawan-kawan aku. SIAPA LAGI? Kalau aku nampak sesuatu yang tak betul dalam kelakuan orang-orang yang aku sayang. Aku tak suka berdiam diri. Aku akan gunakan sebarang peluang yang ada untuk memberi pendapat aku dan mengubah apa yang ada sebelum perkara yak tak diingini berlaku.
  • Aku sangatlah FRIENDLY. Dalam bahasa San Diego. Aku tersangatlah peramah. If you put me in a group of 6 new people. Just give me 30 minutes, before suddenly u can hear laugh and joy among the group members. Aku mendapat genetic ini daripada bapak aku. Ive once told a friend, the only time aku mendiamkan diri dan tak bercakap adalah bila aku MOODY! Hehehehe.....
  • Aku seorang yang independent juga. Since 18, aku dah hidup sendiri. Asing dari mak dan bapak aku. Even sekarang aku dah ada BF pun. Aku tak pernah gunakan beliau seperti sesetengah orang menggunakan boyfriend mereka. [ooops...sorry, ada yang terasa ke?] Aku harap sikap ini terus menerus walaupun sampai aku dah berkahwin nanti.
  • Aku jugak seorang yang jujur. Sebab tu aku laser.
  • Aku amat bersemangat dan berani. Selagi apa yang aku rasa apa yang aku nak buat itu adalah betul, aku tak pernah teragak-agak untuk proceed. I dont care about what people says. Bagi aku, kalau kita nak pikir apa yang orang nak kata, sampai bila-bila pun kita tak akan ke mana-mana. Hidup ini hanyalah pinjaman. So buatlah semua yang terbaik, agar apa yang kita pinjam ini berbaloi.


  • KELEMAHAN AKU
    • Aku seorang yang moody. Kalau aku tengah moody, satu benda apa pun tak jadi. Kalau tengah mood baik...hahahahahaha....layan la hampa.
    • Aku ni cepat marah. Sikit-sikit nak marah. So kalau nak approach aku, ada password dan kata kunci yang betul. Tanyalah student-student kat PPSK. Depa tau la...
    • Kurang sabar...yes.....sila rujuk perkara-perkara di atas.

    Describe apa membuatkan dia terlalu istimewa dimata anda...
    • He loves me so much.
    • He adores me so much.
    • He respects me, my family and friends.
    • He accept me for the way i am.
    Makanan & Minuman favourite anda
    • Food : PECAL LELE
    • Drinks : Teh Ais Daulat!
    Favourite colour
    TURQOISE

    Favourite song
    Indepent Woman : Destiny's Child

    Siapa yg selalu membuatkan anda tergelak
    Kawan-kawan saya!

    Sikap yg membuatkan anda stress
    • Tidak tetap pendirian [istiqamah].
    • Kencing berterabur [tipu untuk cover tipu-tipu yang selainnya].
    • Mulut laser tak bertempat[macam aku].
    3 benda yg mesti ada dlm bag anda
    Handphone
    Beg duit
    Kunci Kereta

    Kali terakhir anda beriya-iya menangis. Kenapa?
    October 2007. Putus cinta buat kali yang terakhir dalam hidup ini.
    [confident tak jawapan aku!! Endi mesti bangga]

    Perkara yg paling lucu atau memalukan dlm hidup anda
    BANYAK Arrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

    Tag 6 rakan anda
    6 orang yang aku teringin nak tag mereka sebab tak pernah tag mereka lagi ialah:
    Aiman
    Cik Ienn
    Dina Lucky
    Za Mahmud
    Nur Farah Shaik Omar
    Siti Salwa Shuhada a.k.a Anne

    No comments:

    Post a Comment

    Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...