24.12.08

Polis trafik?

Hari tu aku melalui jalan Sungai Dua menuju ke simpan nak masuk USM. Melalui simpang empat dengan traffic light. Jalan kat situ memang sediakala sangatlah JAM. Tetapi hari itu, JAM sangatlah teruk sehingga aku kebas kaki menekan pedal clutch.

Rupa-rupanya....lampu isyarat kat situ telah rosak.

Aku menjangkakan ada polis trafic yang bertugas.

Tetapi bila semakin dekat. Aku nampak sorang brader ni bertindak jadi polis trafic! Respek la kat mamat ni. Semua kereta, lori, van, treler yang lalu jalan tu ikut arahan dia!

Memang semua orang awam, abang-abang insurance on motorbike semua berhenti di sisi jalan menyaksikan gelagat abang ni!

Ini adalah picture yang aku sempat amik ketika aku lalu tepi beliau!

4 comments:

  1. wah brader tu polis ke org biasa?
    cayalah!


    btw, yg gambak2 penang tu aku cilok kat

    http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=219718

    feel free la tgk2 hehe

    ReplyDelete
  2. Salam kenal dari epung oreng bawean,bada ekl,abakna apa kabr,beda edimma abkna.
    www.saiful-aiman.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. brader tuh oag besa ja hahahah lawakk toll..poliz xnk wat kija so dy jadik poliz la.....ahakz

    ReplyDelete
  4. aWaK....tAh2 abG tu bErcitA2 nK jadi poLicE trAfiC kOt...

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...