27.2.09

Kristal Kekayaan

Pada suatu hari ketika tekun bekerja di office, ada seorang pelajar Master yang berasal dari China telah datang kepada aku dengan menawarkan aku membeli perhiasan kristal yang beliau jual. Ada gelang tangan, rantai dan juga kalung atau dalam bahasa Uzbekh "pendant".

Pada setiap batu kristal ini, yang terdiri dari pelbagai warna asli dan corak, Diao Na (nama pelajar China itu) berkata dipercayai mempunyai kuasa aura yang boleh membantu kita mencapai impian yang kita mahukan dari segi kesihatan dan kesejahteraan.

Ada macam-macam yang aku tengok pada tagging barang itu, TO REDUCE STRESS ; FOR BETTER HUMAN RELATIONS / LOVE ; FOR INTELLIGENT ;

Tapi hati aku tertarik untuk membeli satu kalung berbentuk hati dengan tagging "WEALTHY"! Yehaaaa...maka aku terus membeli pendant itu.

ps/ Syirik sungguh aku ini kerana macam percaya plak batu ni buleh bagi aku kekayaan! Tolong jangan plagiat berbuatan saya ini. Hanya hiasan semata-mata.

Aksi ini tidak kena mengena dengan pembelian Krital Kekayaan

4 comments:

  1. siries aku ckp.. bdn ang mmg meletop..
    cutting cantik punyer..=D

    ReplyDelete
  2. this reminds me of my pieces of crystals - beli utk meningkatkan aura supaya pandai gitu.. anyway beb.. ni link blog baru aj.. yang lama dah tak pakai dah so..hang update la address dia kat tepi tu.

    http://thepunkykinkyflirtyfilthyskunk.blogspot.com/

    me also dah update blog.

    ReplyDelete
  3. jumie, bdn mmg nmpak solid,tp 1 more thign yg aku realise, muka pon nmpak kecut...isk isk isk...dasat btui...

    ReplyDelete
  4. Oit!! Pakai kristal tu terus kena jadi macam model ka? Kaya sungguh nooo... Patut bisnes makin maju...

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...