30.4.09

Sesi ikan gigit kaki ku

Pada minggu lepas, kerana ke-free-an melampau. Aku dan kakak -kakak aku telah menggataikan diri ke Queens dengan harapan mentry FISH SPA.


Mula-mula memang geli. Aku dan kakak aku duk lawan jerit. Nasib baik kami tidak dihalau oleh pengusaha kedai ini. Tapi akhirnya kami berjaya juga melayan ikan-ikan ini memakan kaki kami.


Best la u olls. You olls should try this.

Ni gambar-gambar kaki aku. Sorry la u olls. Tak berapa nak clear. HP i tak secanggih ahli angkasawan.






Kebaikan Fish SPA

Ikan ni ada 2 jenis, satu Garra rufa & satu lagi Cyprinion macrostomus. Atau nama panggilannyer yg lain seperti nibble fish, kangal fish @ doctorfishen. Ikan ini di jumpai di hot spring berdekatan Kangal, Turkey. Harga sekor ikan ni RM2 ok!!

Antara fungsi & kebaikan Fish Spa ini adalah :-
1. Dapat menghindarkan kulit mati, bakteria & melambatkan proses penuaan.
2. Membantu tidak dapat tidur nyenyak & meningkatkan peredaran darah.
3. Menyembuh beberapa penyakit kaki seperti kaki busuk, kulit yg sensitif @ gatal.
4. Merawat & menjaga kulit supaya lebih sihat & berseri.
5. Ekologik & semulajadi.
6. Selamat & tiada kesan sampingan.

Kalau hari-hari ampa p FISH SPA, nescaya kebarangkalian untuk ampa bertukar jadi ikan duyung adalah amat tinggi.

Sekian, terima kasih.

IKAN DUYUNG YANG COMELS- muka ja

29.4.09

Mandi Susu

Kebaikan mandi susu
Mandi susu amatlah baik untuk penjagaan kulit sama ada untuk kaum wanita dan kaum lelaki. Selalunya rawatan mandi susu ini, boleh dibuat kat SPA dan juga pusat rawatan kebaikan yang menyediakan segala kelengkapan dan produk mandi susu yang sesuai.

Antaran kebaikan mandi susu adalah seperti berikut :
  • Mencerahkan kulit
  • Melembutkan kulit
  • Mewangikan kulit


Tapi u olls tahu tak, sekarang ni KUCING pun boleh mandi susu.


Ini adalah kucing saya, dia pun pandai menjaga kecantikan dan kesihatan kulit dan bulu beliau dengan memandi susu.



"Bestnya.....segar i rasa," kata kucing aku dengan muka nyaman.
Sekian sahaja. Kucing-kucing aku dah semakin besar. Dah makin notty. Aku bagi susu dia buat mandi. Tolongla...

ps/ Mandi la susu sebelum anda di mandikan.

28.4.09

APC : Apa pendapat anda tentang orang yang dapat APC tapi dia tak patut nak dapat?


Thank to all for the wishes kerana aku dapat APC. Aku tak tau nak respond apa kat semua kecuali berterima kasih dan bersyukur kepada yang MAHA ESA.

For Salwani Jaapar, ive read your column and aku akui issue itu bukan hang saja yang lalui. Tetapi ramai rakan kita lagi di USM malahan di mana-mana jabatan lain di Malaysia ini...

Untuk Sun Melon yang bertanya soalan itu, aku tersentuh nak bagi respon sikit.

Apa pendapat dan komen aku pada individu yang dapat APC tapi tak sepatutnya dapat...???

Boleh tak kalau aku nak jawab soalan ini dengan soalan?

Apa pendapat ampa semua dengan orang yang jahat tapi dia kaya raya?

Apa pendapat ampa semua dengan kawan perempuan kita yang jahat dan suka mengadu domba tapi dapat kawen dengan orang kaya?

Muahahaha...

Aku tak mau komen bab ni. Sebab aku pasti ampa semua yang membaca blog aku ini adalah lebih arif lagi bijaksana. Ketua unit, ketua jabatan pun curi-curi suka baca blog aku ni. Thanks semua. Jangan kata cek tak buat kerja noh....Cek tulih blog kat rumah. Bukan kat office. Cek buat scheduelling siap-siap, bila mai time and tarikhnya. Dia akan publish sendiri. KIH KIH KIH...jangan marah.

Anyway, berbalik pada isu kita. Aku harapkan semua pun sedia maklum bahawa hidup ini memang tidak adil. Dan ketidak adilan itu yang memberi segala warna dan keindahan dalam hidup kita ini. Aku tidak cuba memasukkan apa-apa nilai di sini, tetapi apa juga kita buat kat dunia ni, kalau buat baik di balas baik. Buat jahat di balas jahat. Biarpun sekecil zarah. Itu janji Allah dalam Al Quran.

For Salwani Jaapar, hang kata hang jealous kat aku dan Mazlina, tapi hang tau tak aku jealous kat hang sebab hang dan Sham dah nak kawen akhirnya. Hang orang Johor, Sham orang Kulim. Tapi jodoh ampa di Penang. Rezeki ampa di sini. Ampa boleh merancang untuk kawen. Abih aku tak jealous?? Aku pun teringin nak kawen jugak. Aku pun teringin nak sibuk-sibuk tulis dalam blog persiapan kawen macam Azie and Wandy. Bukan aku tak tingin.

Kalau ampa jealous kat aku sebab aku rezeki murah, cuba amek pen dan buat senarai semua benda best yang berlaku dalam hidup anda dalam tempoh seminggu ini. Dan banding dengan perkara yang tak best berlaku dalam hidup anda dalam tempoh seminggu ini.

Kita ini suka berfikir dengan benda yang tak best dalam hidup kita sampai kita lupa benda yang best berlaku dalam hidup kita.

Aku pun tak tau apa dugaan pula selepas ini, kerana aku percaya hidup bak roda. Today aku sedih, esok aku gumbira. Today aku gembira, esok aku sedih. So...bersederhanalah dalam hidup ini.

Cewah, aku cakap ja pandai sebab aku dapat APC for this year.

Tapi untuk SUNMELON, rezeki kita ada. Jangan kata takdak.

Maybe rezeki itu tak datang dari Pejabat Pendaftar, tapi datang dalam bentuk lain. Wallahualam.

Untuk mereka yang dapat APC tu tapi tak berhak dapat...biak pi la. Jangan jadikan isu itu isu besar hingga mengganggu kefungsian sosial anda sebagai penjawat awam.

Sekian.

Pictures aku ini adalah courtesy daripada Afix Lim.

27.4.09

Tunggu boleh pakai...sampai bila pun tak buleh pakai!!

Baru-baru ini, ada Ahli Mesyuarat Tingkap mai mengadu domba kat aku mengatakan ada yang mengkutuk aku kerana suka mempakai baju yang menampakkan aku punya stretch mark.

Jawapan aku : Kalau tunggu boleh pakai, sampai bila pun tak buleh pakai. HAHAHA

So kesimpulannya di sini, aku tau aku ni takla secantik sepupu-pupu aku seperti Beyonce, Kimora Lee Simmons and Tyra Banks. Tetapi aku mempunyai keyakinan diri yang sungguh tinggi sehingga orang-orang yang sebenarnya tak berani nak dressing macam aku telah mengkutuk aku dengan penuh rasa keliwon.

Kalau u olls nak pakai warna oren, tapi duk takut kulit gelap...tak sesuai...PORAH. Kalau nak pakai...pakai jer la. Nak tunggu kulit cerah belum tentu lagi. Melainkan kau kena penyakit sopak.

DAH I TAK MAU DENGAR SEMUA NI LAGI!! hihihih
Selamat menatap segala stretch mark, lipatan lemak dan isi daging ku yang menggeleber khas untuk korang semua yang sangat dengki sebab tak buleh pakai.

So untuk semua orang di sini yang membaca, tak baik tau kata-kata dan kutuk orang yang suka pakai seksi. Patutnya u olls kena mai sembah ratu dan tuntut ilmu dari beliau kerana beliau yang tak secantik sangat tetapi amatlah lebih HOT dari u olls.

Sekian, amin.

ps/ Aku tidak menggalak orang membuka aurat. Amik yang positive ok.

24.4.09

Bila la turn aku pulak?

Ini gambar aku dengan anak kawan aku di office, Kak Lon.


Sungguh comels kan?

Faqihah marah sebab dia ingat aku nak amik baby beliau.Cam comels kan kami semua? Rambut aku gerbang macam Ruminah Sidek.

Bila la turn aku pulak dapat baby??

23.4.09

Mengemas bilik pejabat aku selepas 2 tahun

Ampa semua mesti teringin nak tengok office aku kan?

Ini sebelum di kemas.

Inilah PC aku. Gambar langit itu courtesy oleh Afix Lim. Kunon membayangkan kerajaan langit ar.

Ini rak ke apa ni?
Cuba tengok kat belakang susunan buku itu, ada tupperware bersih sebagai persediaan nak bungkus makanan tak abih lepas meeting.
Subhanallah......



Ini pula selepas di kemas.

Kemas tak??
Siap ada labelling yang menunjukkan ketersusunan. Kira ok la dari sebelumnya kan?
CPU dan kedudukan telefon diubah.

Saya berjaya.

22.4.09

Barisan Kabinet Baru

Kawan2, pic tergempar yg aku baru sahaja terima pada pagi tadi oleh seorang rakan yg tidak mahu dikenali telah post pic terbaru ahli kabinet Negara Ultraman kelmarin.

Dari hadapan 2 dari kiri adalah Perdana menteri yang baharu dan diapit oleh ahli kabinet beliau.


Sumber dari Hadi Gila.

21.4.09

Space Shot Mission to Genting!!


Naik sampan Genting
Masa mula-mula sampai Genting. Masa tu baru pukul 10am. Kami dah gedik-gedik naik sampan. HEHEHE...best oo. Masa tu kami dorang macam excited gila sebab sama-sama tak pernah naik benda tu. Aku pun punya la kayuh.


PRIME Activity


NAIK SPACE SHOT!!
Apa itu Space Shot?
Space Shot ni permainan menakutkan paling ngeri yang terdapat kat GENTING. huhuhu. Sebab dia paling tinggi. To read more about Space Shot, please click here.

Di bawah ialah video aku amik, untuk korang tengok sendiri, macam rasanya main naik space shot.

Ini gambar masa tengah beratur nak naik Space Shot.

Ini gambar orang tengah beratur nak naik Space Shot. kami pun line up almost 40minutes to finally naik Space Shot ni.

Ini gambar Space Shot dari jauh.

.






Inilah gambar aku masa atas SPACE SHOT.


Gelak la...gelak la...aku tak kisah....


Ini pula gambar-gambar aku posing masa kat atas Genting Highlands.

Dewi Remaja 2009


Ini gambar kat Genting yang sejuk bangat.


PS/ Sebenarnya inilah kali pertama aku naik GENTING. Memang best la tempat ni. Aku rasa macam nak naik lagi. Tapi aku takkan naik SPACE SHOT lagi. That's for sure!!

20.4.09

Yes, saya masuk TV semalam!!


Yes, saya masuk Tv semalam untuk rancangan MENTOR bawah Adiba Noor. Tapi saya tak berjaya.

To read more about it. Please click here.

Wonder Pet saya dah besar!!

Baby baby ku ini telah pun besar...lihatlah gambar-gambar comels mereka bersiar-siaran di atas badan aku ketika membaca buku di atas sofa.

Teka apa benda ni di celah-celah kain untuk dicuci...
Inilah dia...suka mentidor di dalam kain.

Jom kita panjat sofa ini ....kita naik atas mama!!

Yeah......dah naik atas!!

Bestnya tidor atas perut mama yang empuk.
IM SORRY......

Ampunkan kami mama...kami janji takkan kacau mama baca buku lagi.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Featured Post

Makan Malam bersama Founder SchocoLITE