15.4.09

Movie Of The Month - Changeling

Movie of The Month yang terpilih bagi bulan ini adalah sebuah kisah benar yang bertajuk Changeling yang dilakonkan oleh sepupu aku bernama Angelina Jolie yang sungguh cantik dan berhati mulia.
Changeling

Sinopsis Cerita
Angelina Jolie telah berlakon sebagai Christine Collins yang merupakan ibu tunggal yang sangat hot kepada seorang anak lelaki yang selalu diusik oleh kawan sekolah sebab takder bapak. Sian kat dia.

Ini gambar sebenar Christine Collins dan Angelina Jolie yang berlakon jadi beliau.
Satu hari, Christine Collins kena panggil oleh boss dia suruh kerja lebih masa. So dia tinggal anak dia sorang-sorang kat rumah.

Bila dia balik malam tu. Anak dia HILANG!!

Lepas buat report and bagai.....akhirnya pihak polis LAPD dah jumpa anak Christine Collins. Dan depa pun panggil semua wartawan la apa semua, kunon macam nak bangga la dorang berjaya selesaikan kes kecurian.

Tapi bilaChristine Collins tengok budak tu. ITU BUKAN ANAK DIA.

Dia tau itu bukan anak dia sebab dia ukur anak dia hari hari kat tepi dinding kat pintu. Tapi anak tipu tu, lebih rendah dari ketinggian asal. Dan bila tengok ko** budak tu, budak tu dah kena sunat. Dia tau la...dia tak sunat anak dia lagi. Aku tak buat lawak ok. Citer betul ok.


Maka oleh itu, berlakulah konflik paling besar sekali apabila Christine Collins saman LAPD sebab bawak balik anak tipu.

Bila dia mula-mula p report kat polis LAPD kata depa tipu dia....dia siap kena tangkap masuk dalam rumah orang gila.

Bayangkan, LAPD bangang dan penuh dengan rasuah time tu telah mengpaksa satu budak kecik berlakon jadi anak Christine Collins. APAKAH??

So, bila bukak kes ni balik. Akhirnya...kisah anak Christine Collins yang hilang ini telah membongkar satu kes pembunuhan ngeri oleh satu manusia gila jahat nak mampus yang suka bunuh budak budak.

Dan akhirnya, sampai sekarang, kes ini telah menggemparkan rakyat US time tu sehingga nama tempat tu ditukar dari Wineville jadi MIRA LOMA.


Gambar orang jahat yang bunuh anak Christine Collins. Nama dia ialah Gordon Northcott

Angelina Jolie masa set penggambaran. Macam patong siot.
Fakta Best tentang citer Changeling

Aku suka tengok Angelina Jolie kerja jadi operator telefon. Dia pakai kasut roda masa kerja. Comels gila.

CITER NI CITER BETUI YANG BETUI BETUI BERLAKU DI LOS ANGELES PADA TAHUN 1928.

Watak sebenar Christine Coline dalam citer ni, dia sedar anak dia tipu ialah sebab dia ukur ketinggian anak dia almost hari hari. So dia ada rekod terbaru yang sangat kukuh.

Peguam yang tolong Christine Coline untuk menang kes ni dan saman LAPD telah menawarkan perkhidmatannya secara PRO BONO bermaksud FREE OF CHARGE!!

Ketua Polis LAPD terus dipecat lepas kes tu selesai. Baru ada akai!

Sampai sudah anak dia Walter Collins tidak dijumpai.
Menerusi citer ni Angelina Jolie menang 2008 African American Film Critics Association for Best Actress.

Lelaki gila yang bunuh budak budak lelaki ni semua sangatlah psiko. Dia akan kurung semua budak budak ni dalam reban ayam. Pastu malam-malam dia bunuh sorang sorang dengan kapak dan cangkul. Kadang-kadang dia tak bunuh bagi separuh mati dan tanam kat tepi rumah dia. Bila polis datang siasat, tempat tu penuh dengan tulang manusia.

Ini adalah gambar betul yang diambil dalam website courtesy dari LAPD Archive.



Ini adalah rumah sebenar tempat kejadian pembunuhan yang berlaku pada tahun 1928. Still standing.


So....kesimpulannya. Bukan sekarang jer, sejak dulu lagi kes anak-anak kena culik ni dah menjadi igauan negeri setiap ibu bapa. Jagalah anak anda dengan baik. Dan sentiasa ada rekod terbaru anak anda seperti rekod ketinggian gambar terbaru.
Sekian. Selamat menonton citer ni.

ps/ Aku suka tengok citer based on true Story!!

4 comments:

  1. iissh best gak citer ni ya.. rasa nak tgk plak...

    ReplyDelete
  2. cam bestlah citer ni..nak tengoklahh nannti..

    ReplyDelete
  3. mana nak download?

    wat hiburan after final...

    weh...kalo ang nak tau...slumdog millionaire ni pun dah berkurun ada dalam hard disk aku...tapi belum tengok lagi

    ReplyDelete
  4. ak da tgk..mmg tangkap layan la..ada jugak rasa marah pada pembunuh tu,tapi mungkin ada msalah yg menyebabkan pembunuh tu jadi gitu.
    aku sampai abeh cita dok tgu bila la angie @ collins nk jumpa anak dia balik.yg paling penting collin juga dapat merungkai "police brutality' ngn salah guna kuasa disebabkan pengaruh serta publisiti.

    cerita yg sgt menarik dan mungkin leh menang bnyk award..

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...