5.5.09

Durian 30 HENGGET!!

Sekarang ni dah mula duk masuk musim durian kat Penang, haritu aku dah gedik nak makan jugak. Sebab teringin, dah kebetulan lalu kat Balik Pulau. So aku dan beberapa rakan yang berkunjung ke Penang pada Cuti Hari Buruh telah berhenti di DUSUN 118.

Orang kata dusun durian kat Penang adalah de best in Malaysia because habitat durian ini yang terletak di atas banjaran Bukit Bendera dan suasana yang jauh dari hiruk pikuk kota yang memikukkan.



Ini gambar mak ayam dan anak-anak ayam di depan hentian 118.
Kami berempat hanya ambil sebijik buah durian yang dikata oleh tauke itu mempunyai isi kuning. Mestilah durian isi warna kuning, mana ada warna violet atau sebagainya.


Maka, seorang kami dapat rasa lebih atau kurang 2 ulas sahaja seorang.


Ini pelancong dari Sweden yang tak pernah makan durian.
Durian isi kuning. duhh??


Tau tak berapa kami kena?

RM30 HENGGET!!

Muka terkejut u olls!!
Takpala...janji dapat rasa u olls.

3 comments:

  1. jumie, kat indonesia ada durian kaler merah! ;p

    ReplyDelete
  2. tul jumie..durian pun dah advance skarang..tak semestinye kuning lagi dah. sedap..kecur air liur nengok..huhu

    ReplyDelete
  3. adakaaa durian kaler merah.....tu arr...saya google...ada laaa

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...