28.5.09

[JOM GUMUK BERSAMA JUMIE SAMSUDIN] Warung Sizling Wok @ RnR Tapah arah Utara

Kalau anda semua dalam perjalanan dari Selatan ke Utara, jangan lupa singgah kat warung Chinese Food bernama Sizling Wok kat RnR Tapah arah Utara.

Memang marveles dan tersedap la. Biasa kita tau, makanan kat warung RnR ni selalunya hampeh dan tak sedap langsung. Tapi inilah kali pertama aku puji warung RnR sedap.

Warung ini menyediakan masakan panas Chinese Food yang halal. Tukang masak pun actually, orang Melayu. Warung ini ada pengiktirafan JAKIM dan disahkan halal. Dia lekat the actual sijil tau. Bukan fotostet ok!!

Antara makanan yang aku cuba ialah Char Hor Fun, Char Mee and nasik ayam cili kering.


Dia masak satu-satu ok. Bukan banyak-banyak. Ini adalah penting untuk mengawal kualiti sesuatu masakan itu. Dengan teknik masakan stir fry yang sangat bagus, memang sedap la! Memang betui betui chinese food style!! Layan babe.

Komen Abang Manap, my father "Isi saja-saja," maksudnya Char Hor Fun yang dia makan tu sungguh penuh dengan fish cakes and fish balls.

Harga pun sungguh bagus. RM3.00 hingga RM4.00 sahaja. So mampu dibeli oleh semua orang.


Orang tengah beratur panjang nak beli makanan kat Sizzling Wok.

Sekian, bertemu lagi dalam rancangan "JOM GUMUK BERSAMA JUMIE SAMSUDIN" dengan tempat-tempat makan yang lebih best!!

1 comment:

  1. R&R tapah makanan memang best2 dah skang...lagi satu jadik tumpuan kat R&R gunung semanggol...huhu...

    Tapi skang aku naik bas ekspress haram la dorang nak berenti situ...sesak kot...balik2 berenti kat restoran apa tah kat Slim River...

    Sangat hansuang sebab harga makanan kat situ sangat cekik darah...

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...