18.5.09

Ucaplah terima kasih

U olls perasan tak, orang kita kalau ditegur macam ni, macam ni la jawabnya.

Dialog contoh :

Watak 1 : Hai u olls, cantiknya baju u olls.

Watak 2 : Ala...baju lama la noks....


Saya ingin menegur dan menasihati kalian semua, kalau next time orang puji kita baju kita cantik, kasut kita cantik, kuku kaki kita cantik, seluar kita cantik, rambut kita cantik dan pelbagai kecantikan lagi, cubalah kita amalkan berkata begini.

Jumie Samsudin : Terima kasih.....saya pun sukaa ....ini...Sebab cantik. Terima kasih saudara.

Senang jer amalan ni. Tak minta duit pun kat ampa semua. Sedar atau tidak, cara jawapan ini lebih simple and sofistikated dan menggambarkan kita orang yang sopan dan bepekerti mulia.

ps/ Siapa pun tak berminat tarikh sejarah fesyen pakaian anda.

Sekian, terima kasih.

1 comment:

  1. betul jugak jumie..tak penah terfikir cmtu. thanx for reminding..

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...