30.6.09

Tebu naik motor

Encik JPJ tolong tangkap pakcik ini. Dia bawak motor sambil peluk tebu. Siries...



29.6.09

Bangunan Kegemaran Jumie di Putrajaya

My recent visit to Putrajaya sebab nak antar Cakcing pi daftar diri di JPA aku sekali lagi dapat melawat pusat pentadbiran Malaysia yang sungguh cantik dan indah itu.

Ini merupakan my third visit ke Putrajaya.

Yang pertama masa aku pi interview kat Putrajaya. Dah dapat. Tapi because dapat called from USM. Terus cancel JPA.

Then second visit aku pi dengan Cik Zila Sahak. Masa itu aku dan Liz menggedik amik gambar atas jambatan iklan tu.

And now, the third time : Aku sampai Putrajaya dengan Dorrie.

Memang masih cantik and lawa sangat Putrajaya ini.

Tapi ada dua benda yang menarik perhatian aku.

1. Bangunan yang paling aku suka.
[Yang kecik molek dalam pic ni ialah aku Jumie Samsudin]
Jumie : Wa...bangunan apa ni...cantiknya....

Zaza : Oh...ini tempat jual beg LV.

Jumie : *^^&$^*&%$@^&7%^$( dalam hati)

2. BUAT KERJA

Untuk semua kawan kawan aku yang bertugas di Putrajaya. Boleh tak tolong aku explain kenapa depan House of Justice depa tulis BUAT KERJA? Aku tak faham!!
Tolong comment sikit...

Kenangan berposing di Putrajaya

Dulu aku pi Putrajaya dengan Cik Liz kawan baik aku yang bekerja di sana. Masa tu kami sama sama masih lagi muda jelita dan sungguh suka bergedik di hadapan camera dan letak dalam MYSPACE. Masa tu takdak FESBUK lagi.

Memang best betul time tu. Cik Liz bawak aku pi Alamanda. Masjid Putrajaya. Jambatan Wawasan.

Kami berposing sampai macam nak pengsan. And the pictures masih lagi cantik dan anggun.

Di sini, aku sudi nak kongsi dengan ampa semua. Gambar dulu dulu aku and Liz.

Masa ni rambut aku pendek sikit...and body aku tak voluptous sangat dibandingkan dengan sekarang. AHHAHAHAHAHA...Stetment tak tahan!

Ini Jumie and Cik Liz yang sungguh manis orangnya.

Ini aku yang sungguh muda waktu ini. Masa ni kat Alamanda.


Ini gambar masa kat Dataran Putrajaya. Best main Hindustan atas rumput dia...









Ini masa kami posing tepi Masjid Putrajaya. Tepi tasik. Tempat naik gondola. Cantik sungguh masa kat sini. Rasa macam kat Madrid.




Ini gambar-gambar aku atas Jambatan Wawasan. Posing meletop macam untuk cover album POP ROCK.


Dan kini, after almost 3 year aku kembali ke Putrajaya.


Sekian, jangan jeles.

26.6.09

Bila Jumie Samsudin nak tukar imej?

Cakcing sangat gembira kerana ramai yang puji dia sangat comel memakai tudung.

Arghs...I dont care.

Ini adalah gambar-gambar aku pakai tudung. Lebih ayu dan cuns dari beliau yang kurus kedekiang itu.


Ini gambar masa aku duk konvo. Cewah..muka sucii tak!!
Ini aku dan Razzi Musa. Make Up Artist Meletop dari KL!
http://razzimusa.blogspot.com/
Zaman kami dulu dulu! Jeepp..jangan maraa....

Ala Benazir Buttho tak?
Sekian, untuk Zafwan Rahimi! Cepat bagi kata dua...aku ka lawa...cakcing ka lawa?

25.6.09

Basic Make Up Course Siries by Jumie Samsudin [July 2009 Siries]

Basic Make Up Course Siries
by Jumie Samsudin

Daily make up, evening outing and simple make up touch that will improve your personality.

Siri I
Date : Saturday, 11 July 2009
Time : 2pm-5pm
Venue : My home in Ayer Itam, Penang

Siri II
Date : Sunday, 12 July 2009
Time : 2pm-5pm
Venue : My home in Ayer Itam, Penang

Siri IV
Date : Saturday, 18 July 2009
Time : 2pm-5pm
Venue : My home in Ayer Itam, Penang


Siri V
Date : Sunday, 19 July 2009
Time : 2pm-5pm
Venue : My home in Ayer Itam, Penang

We'll teach you on :
  1. Cara-cara asas make up.
  2. Tips-tips RAHSIA mendapatkan make up yang kemas.
  3. Di mana untuk beli barang make up yang berkualiti and berpatutan!!
  4. Memilih warna yang sesuai.
  5. Cara-cara menjaga barangan make up.
Sepanjang sesi ini juga, saya akan memberi demonstrasi terus kepada anda.

Setiap siri course ini dijalankan secara exclusive.

Limited 5 orang sahaja bagi setiap siri.

Harga : RM50 seorang sahaja.

Jangan lepaskan peluang ini. Sila daftar segera dengan email/YM/ SMS kepada saya secepat mungkin untuk book tempat anda!!

Sila nyatakan :

1. Nama
2. Email
3. No. telefon
4. Siri Pilihan


Thanks semua!!

Spek Mata Baru - Jumie Samsudin

Tuan tuan dan Puan puan,

Saya sudah tukar spek mata baru. Spek mata dulu yang sangat popular telah saya sumbangkan kepada Arkib Negara untuk tontonan awam.
.dalam kenangan.


Inilah gaya saya dengan spek mata baru.Boifren masih lagi boifreng lama.

ps/ HAHAHA...takder beza nya pun spek lama dengan spek baru. Masih lagi mengekalkan identiti yang sama. KOKO BESAR BULAT!! HAHAHAHA

24.6.09

Wonder Pet dah besak.

Ingat tak saya bela 3 ekok Wonder Pet? Ha.aa..betui. Mak depa kucing bohsia. Dah mengandung, pastu beranak kat bilik aku. Pastu tinggal kat aku bela dengan Cakcing.

Aku dan Cakcing membela mereka dengan penuh kasih sayang. Dari kecik. Sampai lani depa dah besak.

Ini gambar depa masa kecik- kecik. Please click here .

Ini pulak depa dah besak. Tiga anak dara ni.

LISA
Yang ni paling gengster. Nama dia Lisa. Dia ni memang gengster. Kebolehan paling menarik ialah dia pandai makan durian. Dia ni suka memukul dan membuli adik-adik beliau. Sungguh ganazzz!!

Ieta
Yang ni paling cool. Nama dia Ieta. Dia paling cool dalam semua. Bagi dia....ampa nak kawan dengan aku, kawan lah. Tak mau kawan dengan aku pun takpa. Hobi, carik tempat takdak orang dan tidok.

ANIS
Dan yang ini paling manja. Nama dia Anis. Dia memang paling manja sampai hang jadi lemaih. Pantang tengok hang tidok tengok TV ka apa ka..dia pun nanti mai la jalan jalan-jalan buat nak terjatuh dengan harapan kita amik dia dengan penuh kasih sayang. Ini adalah gambar dia mai duk kat paha aku ketika aku tengah sibuk update blog!!


Sapa nak masuk meminang, sila emailkan butiran berikut kepada saya.

Nama :
Pekerjaan :
Pendapatan Tahunan :
No KWSP :

Sekian, terima kasih.

22.6.09

Gangster NYIOK

Lama tak bergossip dengan kalian semua. HAHAHA. OK...hari ini cerita sungguh menarik. Yang bertajuk. Gangster Nyiok!!

Pada awal tahun ini, aku telah meminjamkan buku kepada seorang sahabat bernama Siti Kenanga . Aku tidak heran untuk meminjamkan kepada beliau. Aku kata...nanti hang dah abih baca. Hang bagi la balik kat aku. Tak kisah.

Januari.

Februari.

Mac.

April.

May.

Aku pun remind kat budak tu. Mai la antar buku aku balik. Dia pun kata "ok..minggu depan. Hari Rabu. Buku tu lani ada kat Siti Meloq."

Aku pun tak tau la macam mana buku itu boleh ada kat Siti Meloq. Aku tak kisah la. Janji nanti minggu depan depa mai bagi kat aku.

Aku pun sibuk. Dengan make up. Kursus make up. Make up orang. Holiday. Outstation.

Tiba-tiba muncullah Jun.

Aku remind kat budak ni lagi.

"Siti Kenanga, bila boleh dapat buku aku?"

Pastu dia pun sms kat aku dengan panjang lebar mencerita kan salasilah buku itu telah jatuh dari satu tangan ke tangan yang lain. Sungguh menyedihkan. Tapi aku tak balas apa apa.

So petang itu, aku pun membalas lagi kat Siti Kenanga.

"Bila aku boleh dapat buku aku?"

"Khamis atau Jumaat"

"Please give me certain answer"

"Jumaat"

"What time?"

"Lunch hour"

"Macam mana hang nak carik aku?"

"Aku pi carik hang kat office"

Ok. Lega aku dengar. Dah kena buat garang-garang sikit baru lah depa nak ketak mai antak barang aku balik. Aku tak kisah sangat nak pinjam. Tapi kena la bertanggungjawab. HUHUUH....aku kan suka duk buat garang. Yalah...Siti Kenanga and Siti Meloq ni kira junior junior aku kat kampung. Kami membesar sama-sama.

Tiba tiba, ada call masuk. No aku tak kenal.

Aku pun jawab.

"Pasai pa dia duk buat perangai macam PARIA. Awat besak sangat ka buku dia tu? Berapa harga buku dia tu. Mai sini aku bagi duit. Aku boleh bayak dia balik. Berapa? Seratus? Dua ratus? Tiga ratus. Perangai macam PARIA. Awat dia bagus sangat duk buat bising pasai buku tu. Kata kat dia..aku boleh bayar buku tu!!"

Dan talian telefon itu dimatikan.

Aku lantas menelefon Siti Kenanga. Kerana dari riak suara dan bicara pedas itu. Aku tau itu abangnya. Abangnya ialah Gangster Nyiok.

Aku called Siti Kenanga.

"Kenanga...awat hang buat macam ni kat aku?"

"Aku terasa kat ang Jumie..."

"Punya pasai kat hang rahh"

Terus aku meletakkan gagang telefon.

Aku memandu dengan tangan yang menggeletar. Memang aku bara. Tapi tak tau nak buat apa. Sesungguhnya Siti Kenanga tengah menangis dan tersedu-sedu sebab tadi kena gertak dengan aku. Sungguh ngoks sungguh abang beliau yang naik hangin dengan kisah kisah gegirl ni...Tolongla...

Apabila aku pulang ke rumah. Aku pun menelefon abang aku!!

Apa dia ingat dia jer ada abang. HAHAHAH. Aku pun ada abang. Abang aku gangster MILO!!

Aku pun terus menceritakan segala-galanya kepada abang aku. Abang aku pun memintak no telefon gangster Nyiok itu.

Apabila abang aku call gangster Nyiok itu.

Mak mereka yang menjawab.

"Assalamualaikum, makcik. Nyiok ada?"

"Wasalam. Sapa ni?"

"Ni Budie...Nyiok ada tak?"

"Oh..Budie..Nyiok takdak. Nyiok tak duk sini. Ni bukan no Nyiok"

"Oh yaka...taklah. Tadi adik saya bagitau, Nyiok called dia pakai nombor ni. Duk maki-maki dia dalam fon pasai buku. Saya nak tanya la...awat Nyiok duk masuk campok. Ni cerita depa budak budak perempuan. Pasai buku ja"

"Ehk..tak...tak...Nyiok tak called. Nyiok tak masuk campok pun. Nyiok tak tau apa pun Budie"

"Kalau macam tu takpala....Boleh saya cakap dengan Siti Kenanga?"

"Helo Abang Budie," Kenanga menjawab phone.

"Kenanga...dahla. Ampa toksah duk gadoh. Ampa pun dah lama kawan. Dari kecik. Lani buku tu ada dengan hang tak?"

"Ada" BULSHIT!! TADI DIA KATA ADA KAT MELOQ!!

"Kalau ada..ok..lani hang pi antak kat dia. K. Aku tak mau dengak dah ampa gadoh gadoh ni."

"Ok abang Budie"

Ok. Lawak tak? Citer ni. Siries. Aku pun duk gelak. Lani aku pun dah bara kat Kenanga ni. Lani aku pun dah tak mau dah buku tu. Ada rezeki aku pi beli la buku lain. Aku bukan la PARIA sangat sampai tak mampu nak beli buku. Mungkin orang yang kata aku PARIA tu la PARIA sebab tak tau pangkal cerita pastu nak masuk campok hal perempuan.

Jangan jadi Gangster Nyiok. Nak maki orang, tapi letak fon kat tepi. Tak gentle. Pastu bila abang aku called, tak mau ngaku plak itu nombor beliau.

Sekian, renung-renungkan.

Ini gambar aku dan abang aku. Aku pun ada abang jugak ok!!

Apa itu artinya kemewahan?

Kalau dulu aku terlari-lari mengejar masa demi wang...

Kalau dulu aku terkejar-kejar mencari kesempatan demi secebis emas..

Kalau dulu aku terkial-kial meniti batas masa demi kepuasan dunia..

Tiba-tiba aku bagaikan diketuk apabila ditanya soalan ini "Apa ertinya kehidupan...kalau ada insan lain yang menderita!!"

Siries babe. Kerja kuat. Cari duit. Cari wang. Simpan dan buatlah amal. Tak boleh tolong banyak, tolong la orang yang terdekat dengan mu. Sharing is caring.

Kalau kita duk terkejar-kejar nak beli baju mahal, kain mahal, beg mahal....untuk kepuasan hati ini...tapi kalau direntet amalan ini...sampai bila pun kepuasan hati itu tidak akan cukup.

Oleh itu, aku nak ajakl kalian semua untuk tonton satu filem pendek yang telah menang anugerah bagi Green Unplugged best short film!!

Please click on the link http://www.cultureunplugged.com/play/1081/Chicken-a-la-Carte

Definisi kaya ini...ada dalam hati kita. Lu pikirlah sendiri.

18.6.09

Jom Tengok Wayang Ramai Ramai!!

Hai semua!

Pernah tak tengok wayang bawah sinaran bulan tak bintang?



Tak Pernah??!!


Kalau macam tu, apa kata esok malam Sabtu, 20 Jun 2009 kita ke Giant Bayan Baru bersama keluarga, rakan-rakan, boifren dan girlfren, dan tunang dan suami, jiran tetangga, adik angkat dan sesiapa saja....untuk experience the romantic starlight cinema to watch “Buih-buih Cinta” starring Lisdawati, Fauzi, Vanidah and Rashidi dalam...


It’s FREE!!! No entrance fees, no lining up in buying tickets…just come and make yourself comfortable at the specially designated grass sitting area!!





Kat sini tak dak popcorn atau Coke !! Tapi kita semua tapau dari rumah...nasik ke..bihun goreng ke...keropok dan macam-macam lagi...sambil menikmati tayangan terbuka ini.


Susah sangat....Pelita Bayan Baru pun dekat...tapau je u olls...


Selain tengok wayang...ada macam-macam aktiviti yang ada. Seperti,hand spa, hand massage and henna (Henna by my Sister...http://surianiehennadesign.blogspot.com/) yang akan bermula dari 12pm.

Lisdawati experiencing the hand spa & massage in Giant Shah Alam

Not forgetting your kids, we also have games specially for them such as Roda Cinta, Memori Kasih & Cari Nota Cinta.


.
.
.
Opps...sebelum terlupa. Ini adalah trailer cerita Buih Buih Cinta....Okla...semuaa....Hope to see you all kat sana!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Featured Post

Makan Malam bersama Founder SchocoLITE