2.6.09

AKU JELES

Aku seorang yang jeles bila tengok gambar kawan aku duk pi luak negara. Orang kata tuah ayam nampak di kaki, tuah Jumie nampak kat mana?

Berikut adalah kawan-kawan aku yang sungguh aku menjeleskan sebab depa dah sampai kat negara orang putih, orang Endon dan orang Arab.

Ini kawan aku Jonet. Dia lani duk ada kat Landen. Bersuka ria selama 4 hari. Aku tengok dalam facebook beliau, dan pada setiap gambarnya aku komen "BABI!!" Sebab aku jeles. Tapi aku sempat YM kat dia, aku kata..."Nanti hang tolong makan fish and chips kat sana, and amik gambar ang post kat aku!!" Aku memang teringin nak pi Landen.


Yang berbaju putih tiga orang itu adalah kawan-kawan ARIA aku from USM. Depa baru jer balik from Jakarta. Bestnya. Attend wedding. Aku nak p Jakarta jugak!! Kat sana barang make up, kain, dan eksesori pengantin sangat murah.

Ini kawan aku Khaty, dia dulu belajar dengan aku kat POLISAS. Dia dapat p sebab ikut boss. Argh....jelesnya!!


Ini pulak student aku yang bernama Megat. Dia exchange program ke USA. Arghs...tensyen....jeless!!


Ini kawan aku dan suaminya yang now bertugas kat Jordan. Gambar ni amik masa depa kat kawasan Makam Nabi Shueb. Dia pun dibawak oleh boss bila boss kena trans ke luak negara. Aku nak email kat boss aku satgi "Dr. Normee, Dr. tak mau pindah ke luar negara ka?"

Ini lunch mate aku kat office. Dr. Prema. Ini gambar dia kat Instanbul. Tapi ini perempuan sudah pergi merata tempat iaitu Beijing dan macam-macam lagi. Argh...aku jeles...


Ini lagi aku jeles. Ini perempuan nama Nawal. Dia kerja dengan Istana Negara. Dia dapat pergi Hollywood, Hawaii dan macam -macam tempat lagi. Aku jeles hang Nawal!!

Ini kawan baik aku, kakak kepada Jonet. Walaupun hakikatnya dia adalah adik kembar kepada Jonet. Tetapi aku selalu anggap dia sebagai kakak. Dia pendek, tapi dia dah sampai German, France and London! DEM U ASMAK!! I HET U!!


Ini Nazrif. Student aku jugak. Dapat p Linkoping [Linsyeping], Sweden. Bila hang nak balik Nazrif? Aku nak pesan itik liar kat tasik tu!! Tolong tangkap satu untuk aku. Aku nak bela secara komersial kat Penang. Untung-untung nanti boleh p Sweden gak.


Semoga aku, kau dan semua yang duk baca artikel ini dimurahkan rezeki dan dapat ke luar negara satu hari nanti. Amin.

ps/ Aku teringin nak tulis kat Facebook status aku "Next week LONDON"

11 comments:

  1. nx 2weeks kOrea..amiinnnn...

    haha!km pun tingin p landen mcm ampa jgk!!!

    ReplyDelete
  2. tu lah. besh banget kan jume depa sume bley p oversea. aku pown nak gaks!!!! huaaaa

    ReplyDelete
  3. owhh...lagi kuat cita2 aku nak keje kat dubai lepas grad nanti...

    doakan aku jugak...

    ReplyDelete
  4. smpai ati ang xciter pasai aku
    aku duk brunei, luar negara gak...huhuhu...
    muiz pon sama, duk phnom penh lak tuh!
    aku tau sbb brunei n phnom penh xglamer, sbb tue xmasuk list ang...

    ReplyDelete
  5. kak....nape gambo rai xde huhuhu rai pun ada p luar negara...mesti akak akan teruja tengok unta...

    ReplyDelete
  6. wah.. aku baru perasan ada gambaq aku.. kuikuikui..

    ReplyDelete
  7. che kams : wehs.....hehehe..terleft out citer ampa dorang..jangan la mara..ampa still di ati...

    kak imah btulip : I HET TU OSO!!

    ReplyDelete
  8. tergelak guling2 kakput baca entry nih.. takpe, kalau nk tulis status kat FB "next week LONDON" belasah je :P FB kita, kita punya suka la.. hahahhahah~ [gelak mad-scientis macam dalam Monster vs Aliens]

    ReplyDelete
  9. Nak buat macam mana tak ada rezeki kita nak pergi luar negara. Kalau ada rezeki tu, USM dah hantar lama dah. Kadang-kadang tengok student setahun dua aktif dengan HEP, dah ada peluang pergi luar negara, saya yang bertahun aktif tak ada peluang. Inilah rezeki. Nak buat macam mana...?

    ReplyDelete
  10. hahahahaha...si nazif p sana wat pe kak jumie....sy pun pnah p oversea...perth,australia....huhuhuhu...

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...