4.6.09

Mencari Rakan Serumah

Salam to all,

Aku tengah carik rakan serumah yang sudi nak tinggal serumah dengan aku. Siries ni. Tak main-main. Rumah ini adalah rumah family yang terletak di Air Itam Penang. Rumah kampung. Bawah batu, atas kayu. Ada dapur [wet and dry kitchen], ruang tamu [atas dan bawah] , tiga bilik tidur, setor, bilik air, jamban dan bilik laundry.

So basically, rumah ini memang fully furnished and completely family house. Tapi my parents duduk rumah lain. Maybe sometime, they will come and visit her anak dara di rumah.

My sister, Cakcing will be moving to KL starting this 28 June 2009. So tinggal me and another housemate now yang tinggal kat rumah tu. So i am looking for a new housemate secepat mungkin.

Butiran seperti di bawah.

Kelengkapan rumah saya :
ASTRO [NO CARTOON TAPI ADA MOVIE PACKAGE]
Personal Computer dengan Streamyx
TV
DVD player
Mesin basuh.
Dapur lengkap [memang lengkap...boleh buat catering juga].
Fully furnished.

Location :
Kampung Baru, Air Itam, Penang.
20 minutes to USM.
10 minutes to Bukit Bendera.

Syarat-syarat umum menjadi housemate saya :
  • GIRLS ONLY!!
    We are looking for straight girl. Married or single tak kisah.
    AMARAN : Gay atau TS tidak dibenarkan, apatah lagi lelaki straight!!

  • Independent.
    Maknanya tak takut kalau kena tinggal rumah sorang-sorang. Sebab aku kan businesswoman. Selalu takdak rumah. Another housemate pulak, isteri orang. So selalu outstation ke pangkuan suami.
  • Bertanggungjawab dan amanah.
    Menjaga rumah ku ini seperti rumah sendiri. Ini kriteria paling penting.
  • Bersih.
    Saya tidak suka yang pengotor terutama dalam bab mencuci pinggan, menyapu lantai, membasuh baju dan sebagainya.
  • SUPPORTING.
    Dia mesti supporting sebab nak duduk serumah dengan artist. HAHAHAHA!!!
  • Boleh lebih kurang.
    Bab kerja rumah dia tak berkira. Kami tak pernah ada duty roaster. Tapi faham-faham la. Kerjasama amalan mulia.
Kadar sewaan :NONE.
Just kita akan split billing belanja rumah setiap bulan
[spt : TNB, PBA, phone rumah, ASTRO, Streamyx, kelengkapan dapur].
Usually around RM200 sebulan.


Sekiranya berminat dan memenuhi citarasa yang ditetapkan, mohon contact saya melalui butiran tersebut.

Jumie Samsudin
YM : jumie_samsudin
HP No. : 012.413 0060
email : jumie_samsudin@yahoo.com

2 comments:

  1. huhu...best gila...weyy...ang transfer umah hang mai kat sini boleh? sanggup aku dengan kak syima nak jadik osmet...haha...

    ReplyDelete
  2. wei wei..umah yg ari tu aku pi tu ka???

    wei..cm best ja wei..

    ni klu aku nk ni..kena apply borang permohonan dulu dak ni??

    kebetulan aku kuaq umah sewa aku ujung bln ni.

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...