20.7.09

[Mangsa Tag] Beauty Secret Jumie Samsudin (beauty la sangat hampesss)

Objektif
Selalu ja kena tagged. Walaupun tak rela, kalau rajin buat. Tak rajin tak buat. Maka dengan ini, aku nak reka tag aku sendiri dan mensuruh semua orang yang nama disebut dibawah untuk membuat jugak. Oleh itu, kita semua akan mengetahui beauty secret semua orang!!

Cara-caranya :

1. Baca tag ini.
2. Ambil gambar barang-barang kecantikan yang you olls pakai. Mengikut kategori. Kalau nak tambah lagi bagus.
3. Kena bagitau brand dan sama ada u olls suka atau tak. Kalau suka, kena rekemen semua orang pakai.
4. Pastu kena info kat orang yang tag kamu bahawa kamu telah buat tag beliau.
5. Kena pas mesej kat semua orang suruh baca dan kongsi rahsia kecantikan kamu.



Let's begin!!

Skin Product

Shower cream : JOhnsons baby milk bath. Sungguh wangi dan rasa macam baby.Toner / Penyegar : I pakai Sari Mawar ja. Dia bagus sebab selalu duk beli masker Indon. Nak bancoh, campur dengan air mawar ni la.

Facial Scrub : One and only. Sejak dulu lagi. St. Ives. Memang bagus. RM23 ja. Pastu berbulan pakai tak abih.

Moisturiser : Baru setahun pakai. And memang bagus. Dan tak tukar lain. Rasa macam Dato Siti sangat pakai cream ni.

Sunblock : Kalau rasa nak kuar lama sangat kat matahari tu. Kena rajin pakai ni. Nanti kena kanser kulit.

Pigmentation : Natural 99 is my trusted product. Biarlah apa orang nak kater. Aku pakai ni seminggu dalam sebulan untuk maintain kulit muka putih macam tipu.

Facial Mask : St Ives jugak. Pakai mineral clay sebab sesuai untuk kulit ku yang berminyak. Dia juga sangat sejuk. Tips....letak la dalam peti ais!! Best!!
Hair Product


Hair Oil : Dah try semua, tapi minyak zaiton tetap dihati!

Hair mask : Repair Rescue Schwarzkopf. Memang bagus. Tak payah pakai lama. 10 minit ja. Tak payah nak balut-balut apa pun. Harga dia dalam RM150. Dalam tu ada 10 tube. Satu tube boleh pakai dua kali.

Styling product : Hair Styling water by Shurei and and styling lotion from Schwarzkopf. Aku pakai ni jer pas rambut dicuci. Pastu blow secukup rasa. Terus jadi macam Kim Kardashian. HAHAHAHA.

Hair Shampoo : Aku pakai dua shampoo. Satu letak kat salon. Schwarzkopf punya apa tak tau nama dia....untuk rambut suka gugok. HAHAH...harian aku pakai head and shoulder. Sebab pakai ni ja baru rambut aku tak kelumumok.
Suppliment Harian
(Paling Penting)


Pil Penjagaan Wanita

Aku makan ni...QSHE. Dah setahun. Memang best. Dan amat bagus untuk menjaga ke "UP" pan asset anda.
From left : Primrose oil, kus kurma Bidadari and Chlorella untuk penghadaman.

Perfume

Akulah wanita di dunia ini. Women of Earth by Avon. Aku suka sebab rasa macam wanita sikit pakai bau ni.
Sekian sahaja.

Sila semak sama ada nama anda di tag.

Azura Jaapar
Aiman
Arafat
Surianie Cakcing
Norizah Ibrahim
Fatenton
Ein Sabariah
Salwani Jaapar
Salfarina Abd Gapor
Nadira Salim
Marlissa Musa
Maznida Mahadi
Wawan Notion
Cik Eein
Che Khams
Nisa Jorden
Farah Naim

9 comments:

  1. natural 99 tu mmg femes di kalangan saya dan rakan2 saya!

    ReplyDelete
  2. huk huk..kami ditagged ka..matilah barang kamu semua murahan sajork! :P

    ReplyDelete
  3. kalau x pakai apa2....camana????? x valid la tagkan.....

    ReplyDelete
  4. mecabar sunggoh tag dri kak jumie ni..
    hehheheheh..
    kita dah jawab dah..
    (:

    ReplyDelete
  5. kami pun dah buat dah. barang murahan tp boh jugak. tu je mampu.

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...