4.9.09

BLOGGER FEVERET AKU!!


Hari ini, sudi apa kiranya saya memperkenalkan seorang blogger yang amat saya minat dan kagumi. Beliau setakat ini (pada ketika saya menulis aritkel ini) mempunyai 226 follower dan mempunyai rating 200ribu pembaca!

Beliau yang saya maksudkan ialah seorang yang memperkenalkan diri beliau sebagai Kak Senduk.
Siapa Kak Senduk?
Kak Senduk ni berusia 24 tahun. Sama umur dengan aku. Asal Puchong. Kerja beliau adalah misteri. I think somewhere along reading her blog, dia ni kerja kat syarikat yang mencegah serangga perosak kot. Dia ada sorang CRUSHed yang bernama Iqbal. Dia ada ramai kawan rapat yang memeriahkan blog beliau seperti Kak Bed, Kak Cam, Hot Mama dan pelbagai lagi. Dia seorang blogger yang cukup terror!!

Bagaimana saya diperkenalkan?
Wombose yang perkenalkan blog ini pada saya. Beliau merupakan pembaca tegar blog ini!! Wa....Wombos...tak sangka u olls pun layan akak-akak ni kan? Katanya kalau geboi add kat YM nak direject. Tapi kalau Kak Senduk hang layan pulak noh.



Apakah respon pertama bila baca?
Respon pertama!! GELAK sampai nangis ok! 2 kali. Inilah kali pertama aku suka baca blog orang sampai tak lepas!


Paling tak sangka ialah, pada salah satu entry beliau. Beliau telah memasukkan gambar i olls dengan barang kemas i olls. HEHEHE... Mungkin dia jumpa dalam Yahoo Google Image Search. Thanks Kak Sen.

Mengapa saya pilih dia jadi FEVERET BLOGGER saya?
Selalunya saya baca blog orang, takder la suka nak kebelek setiap ayat. Terutama orang yang blognya takdak perenggan. Aiyo...pedih mata tau baca. Tapi Blog Kak Senduk ni memang best. Baca sampai balik kerja. Pas berbuka, kat rumah. Terus sambung baca sampai khatam. Gila betui.

Saya menyukai blog Kak Senduk kerana :

FUNNY - Memang cara penyampai beliau dan ayat beliau sangat funny.

SINCERE - Beliau sangat jujur bercerita. Tak semua orang berani nak ceritakan pengalaman memalukan ampa dalam blog sendiri kan. Semua nak cerita yang best-best jer kan. Macam beli barang mahal-mahal, nak cerita pi melancong mahal-mahal. Sebab nak cerita kat orang kampung, depa takdak internet. HAHAHAHA....

So bagi aku, Kak Senduk telah menukar tanggapan itu dan membuatkan kita terpikir, eventhough u tinggal kat Puchong with your momma and ur anak-anak menakan, u can still be happy!!

BERANI - Beliau sungguh berani membuat statement pondan yang sungguh pedas dan berani dan sesetengah benda tu kebenaran ada kalanya tak berani diungkapkan oleh sesetengah pihak.

BERSAHAYA - Tapi yang paling penting, beliau tidak cuba sedaya upaya untuk jadi hebat, untuk jadi tercantik sekali, terpandai sekali...beliau hanya menjadi diri beliau sendiri. Lelaki, yang berjiwa wanita, sopan, baik dan jujur tapi tak bisa dipermainkan, orang Melayu, Islam dan tidak hipokrit.


Sekian, selamat membaca untuk semua.

To Kak Senduk!! I wish u all the best in life!! Keep on writing.

1 comment:

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...