17.9.09

[JOM GUMUK BERSAMA JUMIE SAMSUDIN] Swensen's Time Square Penang

Kali ini i olls nak bagitau u olls tentang tempat makan yang best. Tempat ini bertajuk Swensens. Terletak di Times Square Penang yang dah lama bukak tapi takdak kedai lagi.

Sat nak tukak topik, ampa tau tak Times Square ni besak gila. Tapi takdak banyak kedai lagi. Pastu kan, sebab takdak orang. Aircond dia sejuk gila. Boleh kuak ais kat hidung.

Kalau kita nak mai sini, boleh parking kat tepi tepi jalan tu. Atau parking dalam Times Square tu. Tapi nak naik punya la pening.

Ok berbalik pada cerita Swensens. Swensens ni popular sebab aiskrim. Memang besh....Ada macam-macam flavor u olls. Meriah.

Makin gumuk la i olls...OH TIDAK!!
Tapi kat restaurant dia bukan ada aiskrim ja. Tapi dia ada serve makan-makan jugak. Makanan barat u olls. Ada pastas, ayam, steak, soup, salad, macaroni...and macam -macam lagi.

Harga pulak dari RM20-RM40 untuk satu dish. Tapi kalau u olls nak buffet pun boleh. Harga dia seperti kat gambak ni.

So inilah antara makanan yang aku dan fam aku makan masa berbuka kat sini last week.


Mac and Cheese
Chicken BBQ
Breaded Chicken Meunieri
Strawberry Super Soda
Rodeo Wings
BBQ Mushroom Chicken Burger

Ini pulak desertnya u olls.

Banana Split
Firehouse Birthday Party
Ok u olls. Dah tengok kan? Terliok kan? HAHAHA...

For more info, please visit Swensens Penang Official Website.

Click kat sini u olls :


Kalau makan ais krim banyak...u olls akan mabuk macam ni!!

1 comment:

  1. kak jumie gmbaq hat last black kaler shirt u tuh ... nmpak kurus bangat lei jadik victoria beckammmmmm caya lah

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...