5.10.09

Konsert Beyonce!! Aku nak TIKET!!


Akhirnya wanita kegemaran aku, sepupu aku, BEYONCE akan tiba di Malaysia.

Sebab sibuk verver merana kena cerai, aku ni dah macam terputus dengan dunia-dunia luar ni. Makan tak kenyang, mandi tak basah katanya. Padahal mandi pun malas kan? Nak merembes air mata je!!

Senarai Venue Concert World Tour I Am.....
Mar 26 2009 Edmonton, Canada
Mar 27 2009 Saskatoon, Canada
Mar 28 2009 Winnipeg, Canada
Mar 31 2009 Vancouver, Canada
Apr 1 2009 Seattle, WA
Apr 26 2009 Zagreb, Croatia
Apr 28 2009 Vienna, Austria
Apr 29 2009 Budapest, Hungary
Apr 30 2009 Prague, Czech Republic
May 2 2009 Rotterdam, Holland
May 3 2009 Rotterdam, Holland
May 5 2009 Paris, France
May 6 2009 Strasbourg, France
May 7 2009 Antwerp, Belgium
May 8 2009 Berlin, Germany
May 10 2009 Herning, Denmark
May 11 2009 Gothenburg, Sweden
May 13 2009 Stockholm, Sweden
May 15 2009 Oberhausen, Germany
May 16 2009 Zurich, Switzerland
May 18 2009 Lisbon, Portugal
May 19 2009 Madrid, Spain
May 20 2009 Barcelona, Spain
May 22 2009 New Castle, UK
May 23 2009 Birmingham, England
May 25 2009 London, England
May 26 2009 London, England
May 27 2009 Manchester, England
May 29 2009 Dublin, Ireland
May 30 2009 Dublin, Ireland
May 31 2009 Belfast, Northern Ireland
Jun 1 2009 Belfast, Northern Ireland
Jun 3 2009 Dublin, Ireland
Jun 4 2009 Dublin, Ireland
Jun 6 2009 Liverpool, England
Jun 7 2009 Sheffield, England
Jun 8 2009 London, England
Jun 9 2009 London, England
Jun 21 2009 New York City, NY
Jun 22 2009 New York City, NY
Jun 23 2009 Baltimore, MD
Jun 24 2009 Washington DC
Jun 26 2009 Philadelphia, PA
Jun 27 2009 Greensboro, NC
Jun 29 2009 Ft Lauderdale, FL
Jul 1 2009 Atlanta, GA
Jul 3 2009 New Orleans, LA
Jul 4 2009 Houston, TX
Jul 5 2009 Dallas, TX
Jul 7 2009 Phoenix, AZ
Jul 9 2009 Sacramento, CA
Jul 10 2009 Oakland, CA
Jul 11 2009 Anaheim, CA
Jul 13 2009 Los Angeles, CA
Jul 16 2009 Minneapolis, MN
Jul 17 2009 Chicago, IL
Jul 18 2009 Detroit, MI
Jul 20 2009 Toronto, Canada
Jul 21 2009 Montreal, Canada
Jul 23 2009 Uncasville, CT
Jul 24 2009 Meadowlands, NJ
Jul 30 2009 Las Vegas, NV
Jul 31 2009 Las Vegas, NV
Aug 1 2009 Las Vegas, NV
Aug 2 2009 Las Vegas, NV
Aug 7 2009 Osaka, Japan
Aug 9 2009 Tokyo, Japan
Aug 29 2009 Donetsk, Ukraine
Sept 15 2009 Melbourne, Australia
Sept 16 2009 Melbourne, Australia
Sept 18 2009 Sydney, Australia
Sept 19 2009 Sydney, Australia
Sept 20 2009 Brisbane, Australia
Sept 22 2009 Adelaide, Australia
Sept 24 2009 Perth, Australia
Sept 26 2009 Singapore, Singapore
Oct 12 2009 Kobe, Japan
Oct 13 2009 Osaka, Japan
Oct 15 2009 Nagoya, Japan
Oct 17 2009 Saitama, Japan
Oct 18 2009 Saitama, Japan
Oct 20 2009 Seoul, South Korea
Oct 21 2009 Seoul, South Korea
Oct 23 2009 Beijing, China
Oct 25 2009 Kuala Lumpur, Malaysia
Oct 29 2009 Abu Dhabi, UAE
Nov 2 2009 Moscow, Russia
Nov 6 2009 Port Ghalib/Red Sea, Egypt
Nov 8 2009 Athens, Greece
Nov 11 2009 Liverpool, England
Nov 12 2009 Birmingham, England
Nov 14 2009 London, England
Nov 15 2009 London, England
Nov 16 2009 London, England
Nov 18 2009 Manchester, England
Nov 19 2009 Newcastle, England
Nov 20 2009 Nottingham, England
Nov 22 2009 Dublin, Ireland
Nov 23 2009 Dublin, Ireland
Nov 24 2009 Belfast, Northern Ireland
Nov 19 2009 Newcastle, England
Nov 20 2009 Nottingham, England
Nov 22 2009 Dublin, Ireland
Nov 23 2009 Dublin, Ireland
Nov 24 2009 Belfast, Northern Ireland
Feb 3 2010 São Paulo, Brazil
Feb 5 2010 Porto Alegre, Brazil
Feb 7 2010 Rio de Janeiro, Brazil
Feb 8 2010 Belo Horizonte, Brazil
Feb 10 2010 Salvador, Brazil

Okay...sebab sangat sibuk menyedihkan diri. Aku hanya tahu yang sepupu aku Beyonce akan datang ke Malaysia hanya pada hari Jumaat yang lepas, iaitu 25 Oktober 2009!


U olls...aku tak dak tiket! Aku nak tiket! Cepat -cepat aku letak status kat Facebook.....

Jumie Samsudin dk meroyan nak dpat tiket beyoncé! Tolong suma enjels2,pari2,ferigodmaders Align Centermak...menjelmalah dan tolonglah mak dapatkan tiket ni! Tolonglah......

Pastu aku sms jugak kat semua naknak ayam aku kat KL yang aku pastinya mempunyai potensi kuat untuk mendapatkan tiket ini. Sebab kalau nak beli kat online atau tiketing kaunter pastinya dah habis u olls!!

Aku lantas mendapat dua respon pantas...yang pertama datangnya dari my sweetheart MOCKY!! Tuan Mochtar bin Dato’ Tuan Abdul Malek. Ingat tak kawan aku yang teman aku p Mentor kat TV3. Aha! Dia la....yang finalist Majalah Maskulin 2008!! Dia terus SMS i olls cepat-cepat ni. Dia kata dia JANJI akan tolong dapatkan tiket untuk i olls dengan segera! Beliau telah mengcontact beberapa rakan artist beliau dan beliau janji untuk hubungi i olls dengan segera!!! MOCH!!!! I cinta u!!!! Marrry mee!!! (verver la....edah pun tak abih lagi!!)


Ni peta pelan tempat duduk mengikut harga tiket u olls!! Aku nak beli yang kat depan tu u olls!!! WARNA PINK tu!!
Pastu kan, u olls. Satu lagi panggilan dari kawan lama i olls. Kawan ke? Wah.....yeke kawan? Merembes laa......Kami pernah dating sekali jer kut dulu u olls. Tahun 2006! Masa tu aku baru 21 kut!! Pastu tak serasi...buat haluan masing-masing. Kami adalah chatting setahun sekali. yolah....YM list aku duk ada dalam 200 nama. Itu yang online ja. Yang tak online...952!!

Dia ym aku bila baca kat status.

Encik Sheed : You betul ke nak Beyonce tiket. I dapat satu. Kalau u nak..i boleh bagi!!!

U OLLSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS!!!!!!!!!! Aku rasa macam kena rasuk ni!!

Jumie : You!! Call me now. !!

Tiba tiba.....telefon berdering!! Pantas u olls...aku pun terus betulkan kedudukan. Dan kepitkan suara serak-serak merdu aku!!

"Hello " wah.....slow u olls....dalam hati duk nyanyi kuat ni...(Do you Haloo....Hallooo.....do you Haloo...Haloooo....)

"Yes...Miss Jumie...Apa khabar,"

"Alhamdulillah. Selamat hari raya,"

"Thanks. Selamat hari raya. So betul ke u nak tiket Beyonce. Because i ada dapat 1. I tak minat nak gi. But since u nak g. I can give you the ticket,"

Apa dia?? Nak bagi free? WAHH!!!!!! Kelas Kak Maria....
"Memang i nak p sangat u. Malangnya, i been busy. Hari ni baru i tau tentang concert ni. So now, i really need helps from friends to get me the ticket. But, im looking for the arena seating. Yang RM583 tu. You punya ticket berapa?" ewah....haruslah aku berbahasa macam perempuan sofistiketedkan. Ala-ala BRITISH ni!! Hilang semua bahasa ponen aku!!

"Oh dear.....actually. Yang i ada ni yang tier seating. RM200. Memang u akan boring la.....jauh. Atas bangku...But anyway. I can get the tickets for you. Next week!! OK?"

"Yes...that will be fantastic. Oh...thanks dear. But anyway, actually a friend of mind has contacted me and he is in the process of getting a ticket for me too. So what say u?"

"Its ok.....u try kena tanya kawan u. Bila apa-apa u kena update i la ok. So...i nak tanya...are u coming alone or with your boyfriend?" tanya Encik Sheed.

Tiba-tiba terus buat pose pose manja........
Mak terus girang u olls!!! Wahh...peluang aku nak cekcuring ni.
Tapi darah-darah betina akak tiba-tiba merembes dengan pantas. Ayat-ayat cekcur mulalah bermain di minda aku. Adakah En. Sheed seorang yang singgel? Aku lupa lah status beliau! Bila last aku cakap dengan dia? Aku lupa.....U olls....aku rasa macam nak merembes ni.

"You....i guest u missed some pages of your daily news,"

"Missed what?"

"Im single now. Me and him are through,"

"My dear...........my bad. Im so sorry. I didnt know. When? Why? What happen?"

"Its ok......" aku macam tarik nafas panjang. Kunon macam berlakon sedih ni.

"Dear.....tell me. What happen,"

"He dump me for another girl,"

"Ouch...........!!!!" wah.....Aku terus merembes mendengar suara dia kata OUCH!! Dia buat bunyi macam kena gigit gigit ni! Aku suka....merembes lagi!!

Tolong aku nak CPR!!
"Dear Jumie...its ok. Now....kita dapatkan jugak tiket untuk u! Dah dapat. U fly my sini. I amik u . I carik u tempat untuk stay. Then i bawak u gi concert......and kita gi karaoke. And kita gi shopping...kita enjoy k. U kena enjoy k! U deserve this..and he doesnt deserve u!!,"

Wah....aku rasa nak mati lagi u ollsss!!!! U olls....rezeki Kak Janz u olls. Jatuh dari langit u olls. Segala rembesan air mata aku akhirnya kini telah berakhir. Memang ramai lagi jantans yang sudi berkhidmat dan melayan aku macam DIVA ok!! Balasan mulia untuk wanita macam aku yang selama ini menganjingkan diri untuk Encik Duda yang hanyalah sejenis pokok tumpangan. Oh TUHAN......aku gumbira!! Aku sakit pipi ni u olsss....Walaupun hakikatnya....tiket tu bukan sah sah atas dapat beli pun!!!!

"Thanks dear. U jangan la plan macam-macam. Kita tak sure pun boleh dapat tiket kan. And thanks sebab sudi nak tolong i semua....kalau tiket dah ada nanti. I will arrange other things. Nanti dari KLIA i dah biasa naik train. Bukan susah KL tu. Nanti nak stay ...i have banyak kawan kat KL. U jangan risau ok. So, about payment macam mana? U want me to transfer the money?"

"Its ok. OK....macam ni. I akan beli tiket tu dulu. Nanti u dah sampai KL. Baru u bayar i balik k. I boleh tolong u jadi driver u. I amik u kat rumah kawan u ...and i antar u pergi Beyonce k?"

"OK!! Yes...of course! Thanks....okaylah. I happy sangat ni. Thanks.....,"

"My pleasure. So, nanti apa-apa i update u ok. Bye dear. Take care. Jangan sedih-sedih tau. nanti kita enjoy sama-sama k,"

Wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.........................................................aku rasa nak pengsan u olls.
Walaupun tiket tu tak dapat pun lagi!! Tapi u olls.....u olls perasan tak? Aku baru jer dimengurat lagi!!

PERASANNYA AKU!!! Hahahahahaha...biak la! Punya pasai kat aku lahhh!!! Aku kan dah janda u olls.....

ps/ Encik Duda....awak rasa tak macam kat pipi awak tu kena tampak kuat punya!! BEDESHYUNG!!!

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...