1.10.09

TAGGED

Hari tu, aku telah rasa macam di rasuk oleh Kak Senduk untuk bermain TAGGED. Memang selama ni kawan-kawan aku duk kata, TAGGED ni macam friendster and facebook la. Cuma TAGGED ni, ramai yang buat profile dalam tu untuk cekcur sahaja.

Waduh...depa kata memang dalam TAGGED ni ramai lelaki, perempuan, gay, pondan duk buat macam-macam profile pastu duk bermesra-mesraan di alam maya itu. Lebih meletop u olls....ramai jugak officer dalam USM ni yang ada TAGGED ni. Pastu duk msg-msg dengan kawan-kawan aku benda-benda yang sangat membuatkan depa tak lepaih kat titi Silatur Mustakim. Mula-mula aku tak caya u olls....tapi pastu bila tengok sendiri memang betui pun. Lagi layan lagi menjadi. Wahh...haruskah? I cuma nak nasihat lah kat abang abang USM ni kan, u olls...kalau nak cekcur pun...jangan la letak muka sendiri kan? U olls tu dah la berpangkat jugak. Pastu duk bercekcuran dalam TAGGED. Tapi aku salute la...u olls dikira berani sangat tau!! Sebab tu lah i olls tak mau p open house USM u olls.....takut terserempak dengan abang abang Tagged tu kan....mesti aku tak lalu nak makan!!

TETAPI......................sebab lani kan dah janda kan....tiba-tiba macam gatai dan gedik sangat la nak cekcur dalam TAGGED kan. KAH KAH KAH KAH. Pastu aku pun membuatlah satu account propa kat dalam TAGGED dengan menggunakan satu nama yang cukup gedik iaitu GABBY YUSOF. Meletops u olls.

Pastu aku pun, letak gambak aku masa zaman muda muda dulu....u olssss......memang masa tu elok la. Muka suci...............hahahahaha. Suci kah?

Pastu...baru online sat ja..........tu dia ramaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii yang adddddddddddddddddddddd uuuuuuuuuuuuuu ooooooooooolsssssssssssssssssssssssss.


Ni gambak masa muda-muda u ols. Macam Agnes Monica tak?

Macam-mcam orang i olls kenal. Macam-macam perangai dan jenis pun ada la. Yang dah kawen. Yang baru kehilangan tunang. Yang tak sedak diri dah tua....tapi duk kata life dia hanya untuk enjoy jaa....Yang cute pun ada...Yang tak cute tapi demand pun ada...Aiyooo...macam-macam la. Dan ada jugak yang baik...dan aku terus berterus terang dengan depa siapa aku sebenarnya....depa pun lani duk baca blog aku.

Apa pun, kesimpulannya kita ni kadang-kadang tak happy dan tak suka langsung dengan rutin hidup kita ni kan? Kita macam sedih dengan diri kita sendiri kan? Sebab tu kita nak jadi orang lain.

Aiyo....aku baru luah perasaaan aku kah?

Tapi apa pun...ampa semua jangan duk gatai duk carik aku kat TAGGED pastu duk menyamar nak pekena aku. Kalau aku tau...aku sumpah ampa jadi kerusi OGAWA.


Sekian, akhir kata.
"Jumiejumie.blogspot.com tidak menganjurkan kalian semua untuk berCEKCUR dalam TAGGED. Sebarang percubaan dan natijah adalah dibawah tanggungjawab ampa sendiri."

3 comments:

  1. haha.lawak la hang ni jumie!!!
    suke je wat lawak ek...

    ReplyDelete
  2. kalau nak diikutkan mmg berlambak staff dok ada dalam tagged, terkejut beruk jugak aku....xdisangka muka bukan mein hensem tp rupanya en gayah uols...

    pec lob mak ada tagged...hehe...

    ReplyDelete
  3. tula u olls...aku pun macam geli tau u olls...wehs...nanti kan aku nak citer....dalam MANJ***D pun....ramai jugak orang orang USM ni duk cekcur. Tapi aku tak mau la nak citer kat sini...nanti depa tak buleh carik makan dah. sian aku....

    ps/ aku benarkan cik gayah carik makan...tapi aku pantang kalau jantan gatai

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...