5.11.09

Kak Jumie posing maut atas padang!!

Pada suatu hari dahulu, saya telah diinterview oleh seorang wartawan Berita Kampus USM yang bernama Nik Berita Kampus. Dia menginterview saya tentang perkembangan dan hala tuju kerjaya aku dalam bidang seni. Ditambah pulak, dengan filem seram aku yang bakal release di pawagan seluruh Melesia pada Hari Raya Haji ini yang bertajuk "Jangan Pandang Belakang Kak Janz". Dia juga sempat bertanya beberapa soalan panas kepada aku mengenai ura-ura yang mengatakan bahawa saya telah dilamar oleh Yang Maha Mulia Agung Melesia dan majlis akan dianjurkan secara besar-besaran di DTSP USM melalui peruntukan Universiti Apex.


SUDAHHHHH!! Jangan duk over! PROPA semua. Dia mai interview aku tentang komen aku sebagai salah seorang Mental Health Facilitator [MHF USM]. Aku diminta beri sedikit ulasan tentang program baru ini dan apakah fungsinya kepada warga kampus. U olls....tengok la dalam Berita Kampus. Ada. Dia tulis sikit jer nama akak. Pastu yang lebih ulasan Prof. Madya Ismail Baba. Our Dekan.

Then, tiba-tiba suatu hari, Nik Berita Kampus telah menghubungi aku dan mentanyakan sama ada aku sudi untuk membantu beliau dalam membuat kerja kursus beliau yang bertajuk "Photo Journalism". Wah.....haruslah akak suka. Mestilah kena photo-photo shooting ni kan?

"So, akak kena pakai macam mana u olls?" tanya aku verver eksaited.

"Saya buat tajuk kecantikan asli. So, akak antara 10 subjek pilihan saya. Saya nak akak pakai macam hari-hari akak bekerja. Tak perlu santik-santek sangat," kata Nik Berita Kampus dengan ringkas.

"Photo journalism ni, saya nanti kena shoot akak. Saya perlu amik gambar akak, yang hanya berpakaian sangat relaks, bersahaja tanpa sebarang makeup, props. Tapi gambar akak boleh bercerita sendiri,"

Wah....kelas kak maria!! Haruslah aku sangat teruja dengan idea dan briefing si Nik Berita Kampus ini.

Maka, mengikut masa dan tarikh yang telah dijanjikan. Aku pun bertemu dengan Nik Berita Kampus di depan pejabat am. Aku berpakaian seperti yang diarahkan oleh Nik Berita Kampus.

"U olls. Akak memang ikut macam hang nak. Baju kurung ni memang akak pakaian rasmi akak. Seminggu sekali mesti pakai. Suka sebab tak payah serika. Ni plaks, selipar akak pakai hari-hari. Tajuk dia selipar tembikai. Akak tak make up sangat ni u olls," terang aku pada Nik. Nik tersenyum puas. Rasanya dia macam happy la sebab aku kena dengan tajuk nya.

Maka kami pun memulakan shooting. Dan ini lah hasilnyaa!!!!


Pose pose manja atas padang. Masa ni, aku ingat lagi. Aku tanya kat Nik Berita Kampus.

"Noks takpa ka akak baring atas padang ni," tanya aku.

"Boleh ke?" tanya Nik Berita Kampus kepada aku semula. Muka cuwak! Sungguh menampakkan dia macam nebes untuk bekerja dengan akak yang sungguh verver profesyenel ni!! AHAHAHAHAHA....

"Mestilah boleh...akak suka baring-baring ni u ollls!"



Ini plaks kat jalan menuju ke Cahaya Gemilang. Aku kutip daun kering tu dengan harapan untuk buat ala-ala bunga musim luruh.


Cewah...verver nak pose pengantin la ni!!! SPIRRIIITTTT!!!!

Aku suka pose ni. Nampak macam paper dolls...HEHEHEHE. Tapi aku bukan paperdolls ok.


Yang ni, aku dah macam nak terbang dah. Lagi sikit ja. Tapi sebab berat badan yang masih jitu, so momentum tu menarik aku kembali ke bawah!! Tajuk pose ini adalah : KAPAL TERBANG KERTAS!!! ahahahahahaha


Tulah, kecik-kecik tak puas pose atas tangga!!!
POSE KAK TYRA tetap tidak dilupakan! Hencik Mizi......U wanna be on top??? ( ooopsss..i lupa u bottom!!) SPIIIIIRRRIIIITT.......
Okay....ini pulak aksi-aksi aku sambil melutut.



U olls....sapa nak pinjam selipar tembikai i olls?? Sila isi borang dengan Cakcing.
Pose manja Kak Janz. Siapa lah yang tertinggal anak perempuan hots kat sini ni??
Haa...ini aku tak tau la. Apa yang sedang berlaku.




Kak Janz pose sambil berkata "KUTIKA..PUERIYAAAAAAAAAAAAA>>>"
Pose ini saya tujukan untuk Mak Janz Faridah. Dengan ucapan, u olls punya susuk ada pasang kat tempat tempat yang akak pasang ni tak?
Pose ini saya tujukan untuk semua anak-anak ayam akak !!! Dengan ucapan : Lihatlah NENDA HAYAM MU ini...........BE PROUD OKKKK!!!

Aku paling suka pose ni. Tak tau la pasai pa!! Sebab aku rasa macam aku nak pose. Nak bagi ampa tengok, tapi macam...tak kisah ampa nak tengok ke tak!!

tajuk pose ini : Kak Janz berhenti berharap!! (waa...kelas kak maria!!!)

ps/ Sekian, inilah sahaja pose pose separah kematian daripada Kak Janz. U olls semua bolehlah start prektis posing atas katil ok! Tengok kot cermin. Selamat mencuba!!

1 comment:

  1. Jumieeee ... apakah kita sama
    Kakmona 2 hari lepas dihantui gambar lama.. kakmona tau jumie tak dihantui.. part tu tak sama..kakmona sampai rasa.. apa aku buat ni sampa la ni besaq! ewah .. helpp :P

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...