4.11.09

Kisah Karipap yang Luzah

U olls. Sapa suka makan karipap? Aku suka makan karipap. Sangat suka. Dulu masa aku kecik-kecik, darjah 1 macam tu. Mak aku iaitu Kak Ede adalah pembuat karipap yang sangat popular di kampung. Karipapnya sangat menjadi rebutan budak-budak Sekolah Abdullah Munshi untuk di makan pada waktu pagi. So, memang sejak kecil lagi, aku dah kena latih tubi untuk mengkelem karipap. Orang kata, memang laju la. Tutup mata pun buleh kelem.

Tau tak kelem tu apa? Kelem tu, lipat isi-isi kat tepi karipap tu yang jadi macam dendan ni. Cumels kan?

Pada hari ini, aku tidak mahu menceritakan kisah karipap dan jenis-jenis karipap di Melesia atau cara-cara untuk menjadikan karipap sangat sedap dan cantik. Tetapi, cerita pada hari ini amatlah luzah tetapi aku nak cerita jugak kat u olls semua.

Sekarang ni, sejak mempunyai KakBerry, aku selalu online Yahoo Messenger before mentidurkan diri. Happy lah, macam dapat pillow talk dengan adik-adik and anak-anak ayam ku. Bulehla kami berkongsi kisah teladan dan pengajaran pada hari itu. Apa ampa ingat aku nak bergossip ja kerja doplohpatjam? Tapi selalunya nasihat-nasihat ni 5 minit ja. 55 minit lagi duk cerita pasai jantan. HAHAHAHAH

So adalah sorang adik aku ni. Biarlah aku kenalkan diri dia sebagai Mimi Mastora. Dia adalah PLU yang sangat tak pecah lobang. Tapi aku suka dia. Ramai adik PLU lain yang selalu kata, macam ni kat aku "Ohhh...Mimi tu ka? Yang badan solid tu? Erm...dia selalu tengok I atas bawah. Macam tak puas ati!,"

"Yaka....lain kali kalu jumpa dia, kata la kat dia. U olls jangan duk buat kekwat. Mak hayam hang sama dengan mak hayam aku. KAK JANZ!! So kita adik beradik ok!!,"

Erm....sabar jer la. Macam-macam kisahnya adik-adik ayam ku ini.

Jadi, pada malam itu. Aku dan Mimi Mastora telah berYM lagi. Topik pada malam itu ialah, organ-organ pembiakan wanita dan fungsinya. Wah...siries. Dah hampir 6 tahun tinggal sekolah. Memang dulu, aku amik science stream. Kunonnya nak jadi saintis la. Aku amik kimia, biology and fizik. Tapi haram semua subject tu aku dapat 7D okay!! AHAHAHAH...tapi at least now, aku tak jadi saintis!! Tapi jadi Sains Kesetiausahaan. Sains jugak kan? U olls nak sain i tak?

So memang sah-sahlah ilmu biologi dalam organ-organ pembiakan wanita ini, hanyalah berdasarkan pengalaman dan pembacaan kasar sahaja. Tidak diiktiraf oleh Sistem Pendidikan Negara.

Jadi topik perbincangan kami pada malam itu sangatlah ilmiah. Mimi tanya kitaran haid, hari-hari yang subur, hari-hari yang tak subur, mengapa perempuan sakit haid, rembesan horman dan lain-lain rembesan dan sebagainya. Memang aku dah turunkan banyak ilmu kat Mimi. Silap-silap pasni, dia pulak boleh buat ceramah percuma kepada rakan-rakan dikyam yang lain.

Last question dari Mimi yang aku nak kongsi dengan ampa ni. KAH KAH KAH KAH KAH.

Mimi : Kak Janz. Mimi tak pernah tengok p*ki tau. Macam mana lah bentuk b*j*k k*l*nt*k? Pernah lah tengok kat dalam p*rn orang putih punya. Aiyo....perempuan tu punya geli u olls. Siap terkeluak-keluar b*j*k dia. Gelilahhh.....

Pastu aku pun jawablah.

Jumie Samsudin : U olls. Itu mat saleh punya. Memang macam tu. Depa tak sunnat u olls. Sebab tulah dia kuak ropol-ropol macam kain renda. So, kalau tengok Melayu punya memang elok. Cantik. Kuak satu ja macam ujung kelem karipap. Hang penah kan makan karipap? Ha...macam hat hujung tu la.

AHAHAHAHAHHAHAHAHh

Mimi : Aiiyooo! Choii....apa ni!!! Sumpah pasni aku tak mau makan karipap dah! Kak Janz hang jahat bagi aku membayangkan sesuatu yang luzah pada makanan itu!! Makanan tu tak bersalah ok!!

Jumie Samsudin : AHAHAHAHAHHAHAHAH......


Selepas beberapa hari, aku telah mendapat satu mesej daripada Mimi.

Mimi : Kak Janz! Hang berdosa!! Tadi petang bapak aku beli karipap besak kat Jelutong. Selalu aku suka makan. Tapi hari ni, aku langsung tak sentuh. Geli teringat cita hang! Hang berdosa dengan bapak aku! Bapak aku pelik awat aku tak mau makan karipap!!!


HAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHA.......u ollls~! Ada aku kesahhh??????



ps/ Dengar kata Mimi Mastora nak bakal menjadi pengusaha karipap frozen pelbagai perisa seperti stroberi dan bluberi pas grad nanti. KELAS KAK MARIA!!

6 comments:

  1. jumieeeeeeeeeeeeeeeeeeee.....
    aku takmo mkn karipap dah pasni..
    jahat ko,....bedebah!

    huhuhuhuhuhuhu

    ReplyDelete
  2. hehehe.....ngeri dah ni nk mam karipap...

    ReplyDelete
  3. ahahahaha..upe karipap ke?ekekeke
    xpnh terpk lak...kuikui

    ReplyDelete
  4. ahahaha...lucah!! lucah!! lucah!!

    ahahahahhaha..............ang bab2 ni mmg gataiiiiii...... :P

    ReplyDelete
  5. hahaha....lawakla....mimi mastora tu lawa dak weh?? mesti cantik kan dia??

    ReplyDelete
  6. kelem karipap sama ngan benda tu????
    ayoook....
    tp cita ni mmg lawak!!!
    nnti kalo tgk karipap, tingat kak janz.....
    hahahha...

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...