6.11.09

Notty2 bersama KakBerry!!

U olls. Dah hampir sebulan aku telah menghidup bersama KakBerry! Apa perassan I olls? Sangat happy. Actually inilah kali pertama, aku membeli dan memakai handphone mahal. Namun, bila ada Kak Berry, memang happy and seronot sangat.

Pada awalnya, ramai yang mengkata and mengutuk kerana mengkata kenapa tidak membeli IPhone. U olls, memanglah IPhone lebih canggih siap sangat lebih mahal. Tapi Iphone ni, more kepada entertainment. U olls yang suka upload and download software macam2. Lehlah amat sesuai untuk u olls, yang suka main game and sebagainya. Tapi Blackberry ni, walaupun tak secanggih Iphone, tapi ianya mempunyai keunikan and kekelasannya sendiri. Kebanyakan selebriti and ahli politik yang sangat berpengaruh kat dunia ni pakai Blackberry ok! Sebab functionnya yang simple and nampak elegant and sangat korporat ok!!

Wahh...aku sangatlah memuju Blackberry kan? Pasti panas kawan-kawan aku yang pakai Iphone. Ala u olls!! Apa plak nak panas2 ati!! Semua beli handphone pakai air rembesan sendiri kan? So...tak payahlah nak sengaja sakit2 ati sesama kawan kita hanya semata-mata nak kata Iphones u olls lebih best! Memang la best, cuma we olls suka Blackberry!! Naper la u olls yang nak sakit ati?

Baiklah. Antara selebriti yang I olls tau memang obses dengan Blacberry ialah seperti, Fazura!! Wanita Gol and Gincu ini katanya ada sampai 3 Blackberry! Wahh...gilers. Tapi yang penting walau banyaknya Blackberry kepunyaan u olls! Namun, u olls punya Blackberry takdak nama macam KakBerry!!

Lagi satu citer pasai Blackberry and selebriti dunia!! Lelaki yang amat popular kat Dunia sekarang ni, Abang Obama.

U olls tau tak, bila dia dapat jadi President Amerika, perkara yang paling dia sedih ialah dia dah tak buleh nak pakai Blackberry kepunyaannya lagi. Ini adalah bagi memastikan keselamatan Abang Obama and Kak Michelle terjamin. Tulah u olls, negara Amerika ni kan banyak musuh u olls!! Tu yang depa kalut sangat!!

Banyak dah aku bebels pasai Blackberry. Okay, aku nak citer, apakah benda2 yang aku guna dengan Kak Berry I olls!

  1. Facebook!! U olls! Memang now, tak perlu nak bukak Mozilla Firefox ke IE ke untuk bermain Facebook! Lagipun u olls tau la, server USM ni!! Kadang2 ok, kadang- kadang tak okay. Tapi pakai Kak Berry with unlimited wireless internet connection atau Wifi Penang yang free ini, setiap 30 minit akak update status baru akak! Pastu, status akak ni plaks sangatlah suka buat statement getis namun puaka kan. Tu yang meriah tu u olls. Ada aksi anjing menganjing, aksi urat mengurat malah yang paling Kak Janz tak suka, komen2 buat best oleh segelintir kasut bertutup yang perasaan ahli surga ni. U olls, aku tau aku ni tak lah semulia u olls. Tapi I olls adalah bangsawan ok!! Kalau u olls tak suka tengok aku, dua pekataan untuk hang!!
  2. Yahoo Messenger di waktu malam dan di kala menunggu sesuatu. Takderla buang masa u olls! So hidup memang sangat happy and tak sunyi. Sapa ja yang online malam-malam ni. Memang aku akan mengkacau they olls! Tulah yang duk mai cita karipap dan kuih2 lain. Haaaa....Cakap pasai karipap haritu, mak i Kak Edeh kata, "U olls semua. Kalau dah tua, ada yang nampak macam kerang tersenyum!!" Kak Edehh.....HAHAHAH u Ollsss Choi tau!!

  3. Blogging!! Yes, I olls leh blogging dengan Kak Berry ok! Cuma untuk draft wording saja. Pastu aku akan masuk dalam PC. Baru aku akan betulkan paragraphing, fonts, dan juga input gambar. So, sebab tu lah sekarang. Satu hari 3 article katanya!
Tapi kan u olls. Paling best sebab ada Kak Berry ialah, boleh main Facebook sampai nak termuntah. Memang cepat jer nak balas message u olls, comments dan juga add dan juga save-save pikcer. U olls. Ini antara picture yang i olls dah add dalam wall photo dalam Facebook aku. U olls yang takdak Facebook? Cepatlah buat Facebook. Pastu add i olls ok!


Ini gambar beg LV tarik i olls yang sarat dengan jeruk. AHAHAH..Ini amik semalam. Aku kan nak balik Jengka minggu ni. Haruslah bawak balik jeruk Penang yang best. Sapa yang tengah ngandung. Kalau tengok gambar ni, tolong jangan duk kuak air liur. HEHEHEH. Santek tak i olls? Ini amek semalam. Penang kan selalu ujan sekarang. Macam kat London plaks i olls rasa. Semua berkenan dengan payung kat belakang tu. I olls beli kat Avon jer. Cumels kan?
Ini adalah anak-anak aku yang durhaka! Belum sempat aku mentidurkan diri. Depa dah siap siap lending atas katil aku? So aku nak tidok mana lani? Macam Lisa tu takpa. Dia mai tidok sat ja. Tapi yang belakang tu, si Ita tu. Kalau dia tidok. Siap kang-kang, pose-pose tutup mata dengan tangan kanan dia. Tidok macam orang! Gila!! Kadang-kadang aku bangun malam-malam, sebab kena tolak dengan dia!
Ini adalah bakso. Shedappppppppppp u hollssssssss. Meremmmmmbeeessssssss airrrrrrrrrrrr lioorrrrrrrrrrrrrrrri olsssssssssss!!
Ini gambar karipap aku snap masa jalan-jalan kat Alfa Enggel Wangsa Maju. Khas untuk Kak Mimi Mastora. HEHEHE...Memang dia basbis. Dalam Facebook aku kan, dia tagged nama aku kat Karipap yang ternganga tu sikit. C*bai!!!
Ini bukan Jumie tau. Ini JLO! AHAHAH....tak lah. Ini i olls la. Masa nak pi nikah Nox Zoeysabella. Santek tak akaks? Tolong focus kat cincen and subang ok! Emas ok!! Aku adalah penggila emas! Sangat frust dengan PM tahun ni, bonus kerajaan RM500 jer. Baru verver nak tambah beli cincin daimen satu kat Habib!

Ini lukisan bertajuk "Tiada Tajuk" yang dipinjamkan di Pejabat Pembangunan Lestari dan Korporat USM. Harga lukisan ini RM30K. Siries, aku suka lukisan ini. Sangat macam, tengah makan sireh. Pastu Kak Tina datang, terus aku "TUII" kat muka Kak Tina. Terus Kak Tina nangis. Sebab dia kena ludah dengan sireh Tun Teja Kak Janz.

Ini pulak, gambar kerja kursus student aku amik and letak kat Facebook. And tagged semua lecturer kat school i olls yang ada Facebook. Sebagai memperingati untuk suruh depa antak markah kerja kursus dengan cepat. HEHEHE...SPIRIT ok!
!

Ini gambar aku dengan BabyChinchin!

Ini gambar rojak buah Penang, yang di bungkus dalam KOTAK POLISTERIN! KAH KAH KAH KAH......gambar ini aku tujukan khas untuk Kak Rit a.k.a Mak Janz Faridah sebagai memperingati TAG LINE beliau!
Sekian saja. Marilah kita semua berBlekberi.

ps/ Kak Tina DINTIS!!

2 comments:

  1. hahaha.....lawakla weh. nie hang kena update selalu belog hang....aku nak baca ari2 k.

    ReplyDelete
  2. hehe....klakar la:-) tak kering gusi baca blog u ni...teruskan blogging bersama kak berry anda!

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...