27.1.10

20 Sekolah Berprestasi Tinggi (SBT)

Tahniah St.  George Girls' School

Ketika i olls membuat kereja di opis siang tadi, i olls terbaca dalam berita dan juga status rakan-rakan di FB yang mengucapkan tahniah untuk 20 Sekolah Berprestasi Tinggi (SBT) seperti mana yang telah diumumkan oleh Timbalan Perdana Menteri kita yang sungguh meletop iaitu Tan Sri Muhyiddin Yassin. Alangkah kembangnya hati ku ini apabila melihat nama sekolah yang menjadi pusat pembinaan sahsiah Jumie Samsudin telah menjadi salah satu sekolah yang tersenarai itu!

Berikut adalah senarai penuh SBT 2010:
  1. Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) (P) Sri Aman, Petaling Jaya, Selangor.
  2. Sekolah Tun Fatimah, Johor Bahru, Johor. 
  3. Sekolah Dato’ Abdul Razak, Seremban, Negeri Sembilan. 
  4. Kolej Melayu Kuala Kangsar, Perak. 
  5. Sekolah Seri Puteri, Cyberjaya, Selangor. 
  6. SMK Aminuddin Baki, Kuala Lumpur. 
  7. Sekolah Menengah Sultan Abdul Halim, Jitra, Kedah. 
  8. Kolej Tunku Kurshiah, Seremban, Negeri Sembilan. 
  9. Kolej Islam Sultan Alam Shah, Klang. 
  10. SMK Sultanah Asma, Alor Setar, Kedah. (Sekolah Ikin Marzuki and Liz Sahak pun ada!  Tahniah mama mama ayam ku!!)
  11. SMK (P) St. George, Pulau Pinang. 
  12. Sekolah Menengah Sains (SMS) Tuanku Syed Putra, Perlis. 
  13. Sekolah Sultan Alam Shah, Putrajaya. 
  14. SMS Muzaffar Syah, Melaka. 
  15. Sekolah Kebangsaan (SK) Seri Bintang Utara, Kuala Lumpur. 
  16. SK Zainab (2), Kota Bharu, Kelantan. 
  17. SK Taman Tun Dr. Ismail 1, Kuala Lumpur. 
  18. SK Convent Kota, Taiping, Perak. 
  19. SK Bukit Damansara, Kuala Lumpur. 
  20. SK Bandar Baru Uda 2, Johor Bahru, Johor.

Tahniah untuk semua GEORGIAN.  If there's a will there's always a way. Apa dia?  U olls tak sangka i olls sekolah St George's,  CESSSS!!  Awat?  Otak tingtong macam diri ku ini tak layak sekolah kat situ?  Hey....ada yang lebih tingtong dari aku yang bersekolah di situ seperti Yati Mehad,  Yuslina,  Nonie Suliaman,  Fern Angela Jeremiah  malah Juma adik ipak Perdana Menteri kita pun sekolah itu okay!! 

Tak caya...nah!!  Ini school batch aku masa form 5!!  Aku simpan sampai lani ok. 




ps/  Pecah rahsia Kak Janz.  Selama ini,  nama i bukan Jumilisa Janzaliana Natasya.  Tapi Jumizah binti Samsudin.  HAHAHAHHAHA.

5 comments:

  1. Jumie..skolah aku pun masuk senarai babe..SMK Sultanah Asma..bangga aku.hihihihi..

    ReplyDelete
  2. pe nie..seme skolah2 pompuan...!!!
    skolah jantan takdak ka..???

    ReplyDelete
  3. aku pun ade lagi badge tu... siap 2 tu. satu eja nama betul, tapi pin senget. satu lagi nama mcm pendek sikit, tapi elok plak laa...haha...

    ReplyDelete
  4. woohoo!!! I LOVE MY SCHOOL!! Sri Aman RAWKS!!!

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...