27.1.10

Derma Mangsa Haiti

U olls.  Tengah buat apa?  Apa dia?  Lepak dengan mak sambil tengok TV?  Bestnya.  Ooo...sambil makan pizza.  Bestnya,  mesti rasa aman ja kan.  Pas balik kerja,  mandi,  semayang,  dan makan u olls pun terus mentidur kan diri.  Aman jer kan?  Alhamdulillah,  kita di Malaysia ini aman temteram.  Takdak nak rasa takut-takut apa pun.  Kalau ada rusuhan kat Masjid Negara pun,  rusuhan kecik-kecik ja yang tak menakutkan langsung.  Akak tak mau cakap pasai politik.  Akak tak suka u olls.  Tetapi,  di kala u olls sedang bergumbira,  marilah kita menatap beberapa gambar yang akak rasa 'tak berapa'  horror untuk renungan u olls semua.

Please u olls.  Akak dah macam terdiam dan terkesima.  Celaka hang Kak Janz,  last Saturday menghela tak tentu pasai kat Hardrock hang ingat hang baguih?  Orang kat Haiti duk menangih.  Mayat bergelimpangan.  I olls menangis ketika melihat gambar-gambar ini dari Google Images.  terus rasa macam jantung ku di panah petir yang sungguh dahsyat. 
A picture is worth a thousand words




So u olls semua.  Kalau nampak peluang menderma untuk mangsa Gempa Bumi Haiti,  please buatlah sumbangan.  Walaupun hanya Seringgit.  Dan kalau ada orang minta derma lagi,  jangan la kata "Tadi dah derma dah,"  U olls.  Please.  Kalau ampa sayang Kak Janz,  buatlah pelaburan untuk akhirat u olls jugak.



Sekian,  wasalam.

ps/  I olls sedih.

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...