26.1.10

Goreng pisang di luar pagar, amik galah tolong jolokkan....

U olls tau tak.  Hari tu,  masa i olls and Kak Edeh and Abang Manap ver-ver mendrive dari Penang ke Teluk Intan sempena kenduri kawen anak buah i olls iaitu Nor Hazma,  we olls berhenti mengisi minyak dan mengepam tyre kat Hentian Sungai Bakap (I olls think so lah...).

Pastu masa kami nak isi angin masuk ke dalam tyre u olls,  we olls nampak ada ramai berdiri di luar pagar.  So belum sempat i olls nak kalau salah tolong tunjukkan,  i olls terpikir lah nak tunjuk apa?  Apa yang depa duk berdiri ramai-ramai kat tepi pagar ni?




Bila i olls keluar,  barulah i olls nampak.  Rupa-rupanya,  ada orang meniaga kat luar pagar.  Ramai pulak orang yang datang berhenti beli pisang goreng dengan they olls.  Gigih ok.



Hatta  oleh itu,  kita pun tukarlah nama pantun yang lama itu menjadi sedemikian,

GORENG PISANG DI LUAR PAGAR,  
AMIK GALAH TOLONG JOLOKKAN,
KALAU U OLLS KURANG AJAR,  
BERANI MAI LAH DEKAT,  AKAK NAK JOLOKKAN!!! (Mulut hang dengan hulu penyapu lidi yang i olls beli kat Sunshine.  Bahaya kalau tak sambung panton ni.  Bahaya...)

Sekian,  melapor dari tepi pagar.

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...