5.1.10

Mana Terima Kasih U Olls?

Hai u olls yang amat dikasihi,  yang tak dikasihi pun i olls nak ucap...."Hai..hang duk buat apa kat sini?  Mesti duk panaih ati tengok kecantikan Belog akak kan?"  Ada aku kesah?  So hari ini,  i olls nak mulakan kisah pertama dengan sebuah kisah iktibar untuk kita semua bertajuk "Mana Terima Kasih U olls?" 

Pada suatu hari, i olls telah membantu seorang pegawai USM yang ingin mencarik seorang sterno/setiausaha dengan kadar segera.  Ini adalah kerana,  di USM kita tidak ada simpanan untuk jawatan ini.  So dia bersetuju untuk i olls letakkan dalam belog ku ini.  Dan teruslah,  selepas menaip segala informasi tentang kelayakan,  cara nak apply, penempatan untuk calon tersebut,  gaji dan lain-lain.

Boleh kata,  semua i olls dah tulis siap-siap kat blog i olls itu.  So,  pas dah published cepat-cepatlah aku menghantar mesej notification kepada semua 952 orang dalam YM i olls.


Akak tulis kat semua macam ni  :  Diperlukan segera : Jawatan Kosong sebagai Pembantu Tadbir (Kesetiausahaan) N17 di USM.  Please pass this message around.  http://jumiejumie.blogspot.com/


Semua duk ada dalam 952 yang tengah online.  Dalam semua yang YM akak balik, u olls cuba teka berapa orang yang kata"Thanks u olls".

3 orang sahaja!!


Tahniah i olls ucapkan kepada Ros Pusat Racun,  Ms.  Sinchan Kiyaki,  and Puan Sri Juliana Jaapar.  Puan Sri Norizah tak termasuk sebab dah bila aku ngadu kat dia baru dia gegeh kata THANKS!  Menci tau!

And lain-lain tu,  bukannya nak amik inisiatif click kat link yang i olls dah bagi bersama dengan mesej tu.  Dengan suka-sukinya depa masuk YM i olls balik dan tanya soalan-soalan NGOS seperti  :
  1. Cik Jumiess,  macam mana nak apply N17 tu?
  2. Jumie,  ada kerja kosong ka?
  3. Wehs,  cam na nak apply?
  4. Jumie,  camna nak mohon jawatan ni?
  5. Nak carik orang ka?
  6. Cik Jumie nak pindah dari USM ka?  (INI LAGI SERR......)











Aku tak jawab semua soalan-soalan depa ni semua.  Hope bila dah baca ni,  sapa yang makan kuah rojak Gurney sampai hirup kuah,  dia la yang cighit esok ok.  Lain kali kalau i antak mesej apa-apa kat YM tu,  click ja kat tepi tu.  Mesti tajuk itu berkenaan dengan link yang i bagi.  So pas baca,  baru lah tanya soalan yang bijaksana sikit.

Sebagai orang yang ikhlas nak bantu,  aku hanya respon kat soalan yang berkaitan dan menunjukkan minat yang betul.  Mereka yang betul-betul berminat ini telah YM aku macam mana nak convert the files into PDF,  En. Husin akan jadi boss i ka? Dan sebagainya.  Memang Insya Allah,  i olls dah bantu mana yang patut.  Tapi rezeki kat tangan Allah.  En.  Husin kata,  ramai yang respon.  Tapi over qualified.  Sebab kita nak orang yang ada Diploma Sains Kesetiausahaan dari Politeknik-politeknik atau UiTM sahaja.  More than that tak sesuai.  So,  siapa the first yang betui betui meet the requirement,  memang itu rezeki dia lah.


ps/  Wahyu pertama kepada rasul junjungan kita,  "Bacalah (Wahai Muhammad)!".  Amik u olls.  Pemalas sangat nak baca kan?



2 comments:

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...