18.2.10

Kambing Yang Di Kokkoh

U olls tau tak kongkoh tu apa?  Kalau orang Penang sebut kokkoh,  maknanya dia dukung kut belakang.  Macam budak-budak ni.  Memang kalau masa kita kecik-kecik suka main macam ni kan? 


Tak taulah orang KL sebut macam mana,  dukung ja kot.  Kami orang Penang memang kaya dengan vocabulary.  So kalau kecik-kecik dulu memang i olls suka main kokkoh.  Tapi selalunya aku yang kena kokkoh orang kan?  Tak pernah orang nak Kokkoh aku.

Tapi ampa tau tak lani,  kambing pun boleh di kokkoh okay!  Ampa tak caya ampa tengok ni!!



Thanks Noorazlida Alias,  my feveret reader kat Fesbuk.  Nanti ada bahan lawak lagi.  Kita share dengan semua orang.  So,  kepada u olls semua yang suka nak bela binatang lain seperti kucing friskis,  apakata cuba setat membela kambing seperti ini kerana kambing ini adalah sangat mesra pelukan!!

ps/  Jangan la pi rembat kambing Pak Ashim plaks semata -mata nak buat aksi kokkoh kambing ni wehs.  Agak- agak arr...ahahahhaa

2 comments:

  1. takleh blah la kambing tu wey...manja gila...

    aku tatau eja kokkoh tu cemana yang betui2... wahaha... dulu2 kecik2 aku sebut kokkong...

    wahaha...

    ReplyDelete
  2. tu dia, kambing pak ashim begitu femes smp ke kebun lama...hahahah...pak ashim dah meninggal, kambing pon dah xda skrg since depa buat apartment kat tanah depan umah depa tuh......

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...