10.2.10

Statement Jantan Jalang Yang Kena Reject

U olls?  Ada berapa ramai kawan kat Facebook u olls.  100?  300?  3000?  Wells,  mesti ramai kan?  Ada yang u olls kenal.  Ada yang baru u olls nak kenalan.  Ada jugak yang u olls takkenal langsung.  Kesahnya,  kawan i olls yang hot itu bernama Eva Longoria(bukan nama sebenar) telah berkenalan dengan seorang lelaki di dalam Facebook.  Nama lelaki itu ialah Harun Salim Bachik (bukan nama sebenar).  Dah lama.  Katanya lelaki itu agak decent dan baik ketika berkenalan di dalam Facebook.  Mesej-mesej nya jugak cukup baik.


Walaupun tidak pernah berjumpa,  tetapi suatu hari ketika Kak Eva dan rakan-rakan wanita yang lain sedang bersuka ria di dalam sebuah kelab yang hot tiba-tiba dia didekati oleh Abang Harun yang kebetulan berada di kelab itu.  Tetapi apa yang mengejutkan Kak Eva ialah merasa terkejut kerana kelakunya yang ghairah tak bertempat dan begitu demanding.  Walaupun Kak Eva dah suruh dia pergi jauh-jauh kerana Kak Eva tiba-tiba mengaku dah berkahwin.  Lantas Kak Eva tidak melayan beliau dan terus meng-ignorekan diri beliau dari didekati oleh Abang Harun itu lagi. 


Alangkah terkejutnya Kak Eva apabila mendapati ada sebuah mesej daripada Abang Harun Salim Bachik dalam Facebook berbunyi sedemikian  :

Dear Eva Longoria,


Let me be direct (and as POLITE as I can)- I know you didn’t expect me of how I should be. Probably you hated my buttons on my shirt. Probably it’s my hair. Maybe my sideburns aren’t as curly as yours. Maybe being a fun-size isn't as fun. You wouldn’t know that, right?


I don’t care about those because that’s how I am. You can’t do shit about it. Nor does what society asks you to.


You, married? Where’s exactly your husband in New Jersey? Or was it New Hampshire? I know that’s a LAME ASS BULLSHIT from the get go! COME ON!!! That’s one of the oldest excuses from ‘women and men lie/cheat’ book. I do admit, your moves were sexy but it doesn’t even qualify you as a third-time divorcee. Your ‘child’ in the pic? Uhuh, like I don’t have a niece or a nephew? Your so-called wedding ring? It’s another women’s meaningless accessory! So, to diss me away is by giving a shitty excuse? Of course, you could prove these wrong. I’ll be glad to see the facts.


What’s the point of my msg? RESPECT. Probably you don’t understand this word from where you come from, it doesn’t pay dividend if you’re lacking of it. And it shows. Your ways was pretty obvious.


You’ve an interesting character, I’d still want to be your friend. Nothing fancy. Nothing to pay. Nothing difficult to understand. But if I'm not good enough for you as a friend, let me know. We might bump into each other in Penang because it's my dad’s hometown. I might stroll around and see you choking on a rat at Lineclear.


Yang benar,
Harun Salim Bachik
Lantas,  selepas menceritakannya kepada Kak Janz,  maka akak pun mengoffer untuk memaki jantan kurang ajar ini kerana akak rasa sensitif apabila beliau mengutuk kawan akak yang sungguh hot ini.  Apatah lagi apabila dia mengutuk yang kawan akak ini setaraf dengan tikus-tikus di Nasik Kandar Linclear.  Sesungguhnya,  akak memang minat Nasik Kandar,  tapi sorry.  Akak tak jarangggggggggggggg pi makan kat situ,  sebab kotor.  Tapi macam mana abang Harun tau tempat -tempat ni ehk?  Mesti sebab dia pergi kan?


Akak pun mengontek semua dayang-dayang akak untuk bersiap sedia.  Tetapi dengan coolnya Kak Eva berkata,'  "Biarlah noks,  akak ni Eva Longoria okay!  Pelakon hot dalam Desperate Housewive.  Dia tu setakat Harun Salim Bachik,  tiba-tiba nak maki hamun i olls sebab kena reject kat kelab.  Ada aku kesah?"
TEPUK TEPUK TEPUK TEPUK

Syabas Kak Eva Longoria.  Saya memang akan mencontohi u olls.  So next time, kalau nak mengepi kelab.  Sila call i olls untuk khidmat Bodyguard Wanita.

ps  : Cerita ini hanyalah metafora.  Apaka jadah Harun Salim Bachik pi kelabing.  Dia layan dangdut jer :)


Yang baju merah tu kawan Kak Janz,  Eva Longoria,  yang baju putih tu i olls ok!!

1 comment:

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...