2.3.10

Blog Resepi dari kawan Kak Merr yang Hots

U ollls.  Haritu kan akak verver nak buat segmen masak memasak seminggu sekali kan dengan tajuk A Recipe A Week.  Memang dah banyak recepi i olls buat seminggu sekali,  walaupun dalam serba kesibukan,  namun sorry u olls nampaknya i olls tak jadi la nak publish dalam Belog ini kerana :
  1. Resepi tulih lain,  i olls buat cara lain.  Kunonnya nak get creative macam Naked Chef la.
  2. I olls masak tak sempat amik gambar,  tetapi kawan-kawan i olls telah memakannnya.
  3. I olls macam malu la nak letak kat Belog ini.  Nanti u olls tuduh akak kaki bangku.
I olls tak tipu.  Ni dia banyak tau gambar i olls dan aktivity masak i olls dah buat,  antaranya lasagna,  laksa,  mee rebus,  nasik ayam,  cucur kuih bakul dan cokelat fudge. 


Tapi sebagai tidak menghampakan u olls semua,  i olls akan menunjukkan sebuah laman blog resepi yang dibangunkan oleh kawan i olls yang sungguh hots iaitu Kamarule Manan.  I olls dah banyak try resepi dari beliau,  resepi terbaru dari beliau ialah Gulai Ketam Aunty Azmah.


Kamarule memang dulunya train as chef,  tetapi kini beliau telah  bertukar arah kerjayanya ke USM namun masih lagi aktif memasak di rumah.  Beliau mengumpulkan beberapa resepi best ciptaannya,  resepi yang dia suka dan juga resepi tradisi keluarga dalam blog bertajuk  Good Food 1Stop.
U olss boleh melayari blog itu di sini  :  http://goodelicious.blogspot.com/

Kalau u olls semua nak rikues resepi,  boleh la message and add beliau kat Facebook iaitu di sini.  Klik to add Kamarule Manan at Facebook.
ps/  Kamarule jangan mara!!  HAHAHAH

4 comments:

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...