22.3.10

Dear Kak Merr : Sumpahan Pengapit

U olls.  Hari ini akak mendapat satu email yang sungguh meletop dari seorang pembaca yak tak henti-henti mengemail akak.  Thanks u olls. Akak suka membalasnya.  Kerana u olls lah,  akak terasa macam boleh ver-ver seperti Kak Oprah okay!!  So soalan beliau hari ini berbunyi begini  :
Name: Noorazlida Alias



Email Address: ida_png@yahoo.com
Sila tuliskan persoalaan / luahan /  komen  anda di sini  :

Jumie..benarkah orang cakap "Kalau jadi pengapit pengantin, nant lambat dapat jodoh?"
Sebab...kami dh banyak kali "dilamar" menjadi pengapit pengantin..(sbb kami Vouge) ..tp sampai skarng kami masih belum berkahwin(w/pun sudah berboypren)
Apakah pandangan anda dari mata kasar?
Yang benar,
Pengapit vouge..Ahaks!!

Jawapan akak  :


Dear Norazlida,
U olls.  Masa akak umur 18 tahun,  akak dah gediks giler jadi pengapit untuk para customer akak.  Yelah,  masa tu,  lepas SPM akak terus join bridal house nama Puncak Impian kat Bayan Baru.  Betapa hotnya akak,  sampai ada customer yang datang mintak staff Puncak Impian jadi pengapit dengan mengkata kat boss akak "Kami nak pengapit yang pandai nyanyi tu!"  KELESSSSSSSSSSS............
Tapi mungkin sebab itulah,   sampai lani pun akak tak menikah-nikah lagi u olls.  Eeee....seramnya.  Noks....I olls rasa nak termenangis plaks.  Memang betul la sumpahan ini.  U olls.....Jangan la jadi pengapit.  Nanti u olls pun lambat jugak mengkahwinkan diri u olls.  Akak pun terus rasa meremang segala bulu di badan i olls ini.

Amaran  :  Bunga adalah mengikut tema.  Sila hubungi Haleesa Mustapha untuk tempahan pengapit.
Sekian, siapa nak cari pengapit.  Sila contact Haleesa Mustapha.  Kawan akak,  dia ni engineer kat TNB.  Tapi part time dia buat service pengapit.  Nak contact dia,  sila bagitau akak. Kelesss.....macam 21 dresses.
Love,
Jumie Samsudin

1 comment:

  1. Tenkiu kerana telah mereply email kami..oo gitu ka..kalu cam ni..pasni terpaksalah kami menolak jika ada offer untuk mengepit pengantin lagi...seram u dengar lmbat2 kawin ni...i dah la xleh tahan gelora di jiwa..(Alamak! Terlebih suda...)

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...