9.3.10

Fesyen 82nd Annual Academy Award 2010

U olls.  Semalam kalau ampa semua nak tau,  berlangsunglah majlis anugerah paling berprestij kat Hollywood iaitu Academy Award.  Masa time ni lah,  depa bagi piala yang patung emas bogel kepala botak tu.  Sungguh simbol sek ok!  Akak tau....Kawan akak iaitu Kak Gamz and Edros Semutz amat menyukai patong itu.  Kalau boleh,  depa nak hadiah itu sempena besde depa,  tapi i olls tak buleh bagi kat depa.  Sebab depa bukan pelakon,  pelakon porno pun belum tentu.  UPPPSSS!! Semzz...jangan marah.

Baiklah.  Seperti biasalah,  i olls mengambil gambar-gambar artist Hollywood yang glemer itu dan i olls edit dengan meletak alamat belog akak dan akak dah bahagikan ikut ketegeri I DONCH LIKE and I LIKE!!!

So,  marilah kita bersama periksanyaaa!!!

I DONCH LOIKE!!

Vera Farmiga,  American born actress.  Tak hot sangat.  Aku tak tau la pasai pa dia pi bayak mahai-mahai beli dress ni.  Baik dia pi derma duit tu kat Mangsa Gempa Bumi Haiti.  Baju ni nampak macam gamat warna ungu duk jalan atas badan dia.  Kan?

Jeniffer Lopez!! U olls!! Lamanya tak jumpa sepupu jauh i olls ini.  Dia ni sepupu belah sedara i olls kat blah Kak Ede.  Siries......tapi sebab mak dia kawen laki lain.  Kami terus tak rapat.  Dah lama beliau tak appear kat red carpet,  dengak kata hang dapat baby kembak?  Ala...ampa banyak duit Kak Lo,  tak palah.  Senang-senang ja boleh pi buat baby tu jadi kembak.  Lani dah macam trend kan?  I olls tak suka baju u olls.  Macam pengantin sangat. 

Demi Moore- wanita HOT berusia lebih 40an!  Aku masih demdam dengan dia sebab dia boleh dapat Ashton Kutcher tu.  Ramai yang suka keunikan baju ini,  sebab macam banyak layering,  creative dan nampak lembut.  Tapi i olls samhau tak suka.  Nampak macam kuih agak-agak kemenyam.  Ala...yang kaler hitam tu.  Bawah dia boh telok.


Nicole Ritchie punya baju macam biasa terlebih besak dari size sebenarnya badan dia.  I olls teringat Restaurant Challenge dalam Runaway Project - All Star Special!  Aku kalau tak tau,  i olls berani bet baju ni buat daripada lap-lap kaki.


Mariah Carey...well well wellll!  Perempuan gila ni,  kalau sekali dia pakai baju yang elok dan tak kena kritik pi majlis rasmi memang maka akan hujan la seluruh Pulau Penang ini.  Deni pakai dari dulu tak pernah nak elok.  Semua disaster.  Mesti tak cukup size,  terlebih sikit,  terkeluak sana.  Yang ni pulak,  aku tak tau apa yang tak kena.  Tapi dia nampak tua dalam baju ni.  Tapi dia memang tua pun kan?

Sarah Jessica Parker.  Haiiyohhhhh!! Yennada akaaa.  Hang pakai apa ini?  Mengapa hang memilih kaftan dengan ropol silver ini?  Hang dah la kuruih kedekiang.  I olls lebih suka kalau dia pakai gown cocktail dia!!  :)  Sukaa

Tina Fey salah pilih colour la.  Dia nya kulit cam pucat.  Dia pakai colour nampak dia tak menyerlah.  Lagi satu,  muka dia macam cikgu-cikgu boleh kena buli,  so tak sesuai tiba-tiba dia nak nampak meletop dengan animal print.  Sorry u olls.  Akak tak suka.


Zac Efron jadi tak smart terus buat rambut cam ni.  Hey budak kecik,  jangan duk buat loklak,  ni academy award ok!!  Bukan AIM!!  Hang tak dapat memo ka?


Ampa kenai tak sapa pakcik ni?????  Pakcik ni lah Antonio Banderas yang berlakon cerita Zorro dengan long-distance cousin akak,  Catherine Zeta Jones.  Dia lani dah tua ok!!!  Janggut pun dah beruban....kalau boh serban,  dah macam Osama bin Laden.  LARIIIKKKKKKKK!!!!

I LOIKE
Cameron Diaz!!  Bravaaaaa!!  U olls telah lari dari sweet look u olls.  Memang rambut ala kembang Kak Beyons kan!! I olls amat menyukainyaa.  Plus u olls balancekan muka u olls dengan gincu merah ituuu....I olls suka!!  Inilah DIVA!!

Penelope Cruz,  macam biasala wanita yang English sangat pelat ini.  Kelihatan sungguh stunning dengan gaun besaknya warna maroon ok.  I olls suka. 

Queen Latifah membuat pilihan warna dan cutting yang sungguh baik.  I olls nak buat baju camni lah masa kahwen nanti,  masa potong kek!!!  FYA : Bangsan and Mama Zarina!!


Zoe Saldana,  Neytiri yang kaler biru itu.  WOW!!  I ollss suka colour goun u olls.  Sangat kena dengan kaler kulit u olls.  Sangat AVATAR ok.  Dia macam sangat ropol-ropol...banyak tapi still not too much!!  Pandai tailor ni potong kain!  HAHAHAHAHA.  Teringin sangat nak pakai baju ni and tayang depan TAQ!!!


Sundra Bullock,  sepupu kepada Roselina Bullock.  Tahniah u olls menang hadiah piala abang botak semalam.  Baju u olls pun meletop.  Trend baru ni.  Atau recycle....whatever la...I olls suka.  Macam Jula Juli Bintang Tujuh.


Charlize Theron - Welll Well Welll...What can i say!  U olls pun mesti tau naper akak suka baju dia ini.  HAHAHA...Ya...sebab dia macam simbul sek sikit.  I olls suka. 

Kristen Stewart si gadis yang suka buat-buat TOMBOI macam Nick Amira ni.  HAHAHAH....Nick Amira.  Sudah-sudah.  Jangan duk tanya sapa itu Nick Amira.  Nanti i olls cerita ok.  Apa pun i olls nak ucap tahniah sebab Kristen tidak nampak kekok memakai gaun yang sungguh VELEPSSS!




Sigourney Weaver,  Thanks sebab sudi pakai kaler merah!  I olls tau hang support THE HOUSE OF RED GINCU!!!!!  Sorry,  akak tak dapat mekap u olls.  I olls tak dapat cuti dari VC. 



Taylor Lautner,  si serigala jadian!!  U olls nampak sungguh hot dan merembeskan hati akak ok!!  Tahniah...cam ni lah gaya pendatang baru ke majlis Academy.  ALAMAK!!  En.  Khafi baca...CABOTT!!!!!!!!!


Keanu Reeve!  Nih lagi satu jantan rembesan hati!! Gila akak meleleh tengok gambak dia ni duk jalan pakai tuxedo.  Aiyyooo...dengan janggot cam tu kannn!!!  Rasa macam nak pi hambat dia.....


Rachel McAdams,  i olls suka baju hang.  Rasa macam paddle pop.  The colour is very trendy!!  Tengok tu,  sampai pakcik kat tepi tu pun duk sibuk nak tolong angkat skirt hang!!


Paula Patton,  pelakon tambahan dalam filem 'Precious'.  Hang memang meletop sebab berani menunjukkan keboyotan perutmu itu.  Macam nilah kelesss!!  Fesyen ini i olls tujukan untuk kawan-kawan akak yang tengah ngandung iaitu Zulia Yusak,  Zoeysabella dan Zira Along.  Semoga u olls tetap maintain HOTNESSS!!


I PALING LOIKEEE!!!

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Gabourey Sidibe!! Pelakon utama citer 'Precious' filem yang diproduce oleh sepupu i olls Oprah Winfrey.  KELESSS!  Sapa yang suka duk nganga depan Astro Ria dan Astro Prima,  sorry u olls tak akan tau pasai kewujudan pelakon hebat dan cerita hebat ini.  Tapi i olls sampai lani tak dapat nak cari DVD dia kat Melesia.  Nak tunggu kat wayang mana lah ada tauke panggung wayang Melesia yang nak jual gambar citer ni. 

Anyway,  U olllsssssssss akak memang suka perempuan agam ini!  Beliau telah berjaya membuktikan kita akan tetap cantik walau pada apa juga size ok!!!



ps/  Semua gambar adalah dari Yahoo.com!!

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...