16.3.10

Gajet Make Up Kak Merr | Pencuci Make Up

Hai u olls semua.  Antara benda yang paling penting setelah memekap ialah mencuci mekap. Jangan la suka mentidur tampa membuang segala barang mekap itu semua.  Kalau u olls tak cuci buang,  maka sahlah u olls semua tidok tampa mengepi semayang Isyak.  PANAHHHHHHHHHHHH!!! PANAHHHHH!! Sejak akak kena sound dengan Kak Hals tempoh hari,  sehingga kini solat ku tak kusyuk.  HAHAHAHAHA.


Okay,  baiklah u olls semua.  Hari ini saya ingin mengeshare satu tips yang amat penting untuk u olls semua.  Saya harapkan u olls semua mengambik tips ini sebagai amalan yang baru dalam rejim pencucian wajah u olls seharian.

Selalunya,  kita tahu bahawa pencuci mekap adalah terdiri daripada cecair dalam botol sama ada oil base atau water base yang kita tabokkan atas kapaih dan cuci mekap-mekap di wajah kita yang onar ini kan?  Contoh-contohnya seperti di bawah.

Tetapi,  pastinya u olls semua rasa macam "Aiiyooo..susahnya nak cuci mekap ni semua.  Nak bawak botoi-botoi la.  Nak bawak kapas la."  Betui tak?  Tambahan untuk we olls yang kerja kat opis ni,  bila nak semayang Lohok (Zuhur).  Nak cuci mekap pakai sabun ja mana cukup.  Nanti kat mata duk itam-itam kan?  So kena la tonyoh dengan make up remover.

Oleh itu,  Kak Merr menganjurkan u olls semua menggunakan WET TISSUE!!  Tahukah anda,  anda boleh mencuci mekap yang degil dengan menggunakan Wet Tissue.  Malah segala bekas mekap di celah-celah bedah pun dapat dikesat.  Maka,  hasilnya segala mekap yang nista itu boleh dibuang dengan mudah,  cepat dan disamping itu melembabkan wajah u olls.

Antara jenama yang i olls anjurkan  :

Yang Mahai Dan Baguih
MAC make up wipes

Harga  :  RM80+- (Tak Hengat Berapa)
Ada yang kecik 45 wipes.  Ada yang BULK untuk 100 wipes.
Wangi dan memang berkesan untuk mencuci mekap dengan cepat.


Yang Murah dan Baguih
Elianto Cleansing Tissue



Harga : RM12
Ada 30 tissue dalam ni.
Ada 4 perisa yang ampa akan suka. ROSE | TEA TREE | ALOE VERA | TIMUN

So,  cepat-cepatlah u olls mengepi dan beli barang-barang ini.  Nescaya u olls akan menyukainya.  Tetapi peringatan untuk u olls semua,  janganlah u olls save budget dengan memakai TISSUE LAP LAMPIN anak-anak u olls itu! Wakakakaka.....Itu terlalu berairrrrrrrrrrrrrrrrrr!!  I olls beli jugak.  Tapi bukan untuk lap muka.  Tapi untuk simpan lap lengan dan tangan dan kaki kalau cuaca panas.  Rasa macam fresh sikit.  Sumber air takder.

Sekian,  kalau ada apa-apa persoalan dan cadangan jangan lupa contact akak ye!!!

ps/  JANGAN TANYA SOALAN YANG AKAK DAH TULIS DALAM NI.  AKAK AKAN TUMBUK MUKA AMPA SAMPAI JATUH!!!!!!

1 comment:

  1. yup exactly jumie..aku mmg dh lame amalkn wet tissue utk remove mekap sbb ssh nk bwk botoi mekup remover tuu n agk mahai hehe :P
    aku pki wet tissue elianto n kadg2 rembat gk yg guardian or watsons :P okeey jgk n lg lah sgt2 murah..haha..jnj bkn bby nye wet tisu tau :P

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...