18.3.10

Kak Janz di zaman muda mudi

U olls tau tak akak mempunyai kelulusan yang bertajuk Diploma Sains Kesetiausahaan.  POM POM U OLLS.  I olls amik course itu,  sebab itu jer course i olls layak dan mampu dengan keputusan SPM i olls ini.  Ish,  overlah u olls ni.  Takderlah.  Dulu i olls buat medic dulu,  kat Uzbekhistan.  Pastu bila kerajaan kata medical doctorate kat sana tak diiktiraf kerajaan,  so i olls balik masuk POLISAS.  Over kan i olls ni?  Over kan?

So,  tutup mata bukak mata.  I olls dah hampir 5 tahun meninggalkan Politeknik Sultan Haji Ahmad Syah yang menyimpan pelbagai kenangan pahit manis u olls.  Now,  kawan-kawan sekelas dan sebatch dengan i olls semua bersepah jadi PA kat satu dunia ni.  International pun ada okay.  Tapi yang paling banyak kat Putrajaya lah.  Kat USM tinggal beberapa kerat.

Dulu kat POLISAS,  course kami yang kunonnya paling MALATOP u olls.  Akak suka sangat bila mengenangkan saat-saat kembang lubang jubur,  bila bersama-sama berarak melalui kawasan Jabatan Elektrikal dan Elektronik,  Jabatan Kejuruteraan Awam dan Jabatan Kejuruteraan Mekanikal yang dipenuhi dengan jantan-jantan dan adik-adik kan... we olls semua akan di mengurat sampai rasa macam meleleh ayak telinga okay.  Haruslah kami sahaja yang over-over berkasut tinggi berjalan dari hostell ke kelas walaupun sakit otot,  namun sebab kami nak maintain VOUGE so kami tetap mengharunginya.



Baru-baru ini,  kawan i olls telah mengimbau kenangan silam ini dengan mengupload gambar we olls kat dalam Facebook.  Gambar ini semua dirakam masa kami buat dinner.  Final project we olls ialah Majlis Makan Malam Minggu Setiausaha.  Masa we olls second year,  depa buat tema Old Black Oldies.  Katanya semua harus hitam kan?  Tapi we olls tetap meriah ok dengan pelbagai busana warna warni.


Pastu masa turn batch kami pulak menjadi penganjur,  we olls buat Kebaya Nyonya :  A Beautiful Splendor.  Siries i olls lupa la tajuk dia.  Sapa-sapa yang baca,  please betulkan.  Memang best sangat malam tu.  Semua orang support dengan baiknya kerana memakaikan baju kebaya nyonya yang cantik.  Pastu we olls siap buat uji bakat untuk carik pengacara.  Haruslah menarik perhatian ramai-ramai jantan dari jabatan lain kan?  Sebab nak jadi pengacara kat event we olls.  And then we olls buat pertandingan Ratu Kebaya,  one of the finalist sekarang tengah sarat ngandung kat Bendahari USM katanya.

Anyway,  thanks semua sebab sudi mengeshare gambar-gambar ini.  Dengan doa kita semua menjadi lebih hotz ok!  Salam sayang untuk semua kawan-kawan DSK Grad Jun 2005.

8 comments:

  1. Kebaya nyonya semarak simfoni alam.. bukan guna tag ni ke?? sebab masa uji bakat aku telah mengover2 kan tema hang dengan menambah semarak simfoni alam..

    aku selaku emcee masa tue sangat x puas hati sebab part aku skit jerh

    pulak tue si firdaus yang over ken,, aku sentap time tue wehhh

    dengan baju2 aku dia yang pakai.. menyahpah penat2 aku carik sponsor kan dia pulak yang pakai.. tak sukaaa aku benci

    tapi time jadik emcee ngan hang masa old black tue aku suka sebab kita over2 lawan dance kannn hehehe

    ReplyDelete
  2. ekeke..kelakar lak tgk gambr aku pn ada dlm ni..tp zaman belajo dolu2 ni mmg best...

    ReplyDelete
  3. wakaka..iolls pon ratu kebaya yg tlah dipaksa memasuk pertandingan itu

    ReplyDelete
  4. AWAT TAJUK DI ZAMAN MUDA MUDI..TP RUPA ANG MCM ZAMAN DI HARI TUA TUI...HAHAHAHA....

    ReplyDelete
  5. aku ada jawapanya ez... dulu zaman tak pandai nak makan jamu.. sekarang da pandai pake jamu mak dara.. hehehehe

    ReplyDelete
  6. Ajjjiiitt!! Ezzz!!! So di sini korang berduaaa!!! Aku bayar gaji. Suruh buat kerja! Duk over baca Belog akak! Gi sana....cuci kain!!! Jamu kunonnn!!!

    ReplyDelete
  7. heyyyyyyyyyyy awat??? tukang cuci tak boleh baca blog kak jumie ka???

    menchik tawwww, walopun mek tukang cuci, mek dari darah bangsawan taw... hehehe

    ReplyDelete
  8. memang best time kebaya nonya tu kak mer...heheh...pusing satu bandar cari kebaya nyonya yang tak berapa nak glemer sangat masa tu..susah tul nak cari...mmg best giler ar...heheh...

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...