19.3.10

Personaliti Bulan Ini : Joe Love


U olls. Sorrylah. Lama i olls tak tukar ruangan Personaliti Bulan Ini kan. So, sekarang sudah masuk bulan Mac. Untuk bulan ini akak nak perkenalkan seorang jejaka dari Penang yang merupakan kawan akak sejak tahun 2002 lagi. Kelesss....... Dia memang seorang kawan yang baik. Memang dia sangat teruja la bila akak nak kenalkan dia dalam ruang PBI ini. Thanks u olls sebab sudi diinterview.

Nama betul : Fezzul Raoul
Nama samaran : Joe Love
Asal : Penang
Umur : 23

Why u minat fesyen?
I minat fesyen sebab i rasa fesyen adalah salah satu cara untuk mengekspresikan seni dalam hati saya.  Kalau pelukis melukis di canvas,  saya gunakan fesyen untuk luahkan perasaan saya.  Sebab itu saya minat fesyen,  it allows me to get creative.

Who is your idol in fashion? Wanita? Lelaki?

Banyak sangat icon yang saya kagumi,  kalau antarabangsa saya memang suka tengok celebrity baray macam Bekcham dan juga Kanye West.  They tend to create something yang orang lain tak start lagi. 

Pernah tak kena kutuk sebab fesyen?
Dah biasa Kak Merr.  Sebab tak semua yang kita buat ni orang suka kan.  Tapi saya tak peduli.  Yang penting,  saya puas dan selesa dengan apa yang saya pakai.

Apa pendapat u kalau orang kata laki suka fesyen ni mesti Gay?
BODOH (Kelessssssssssss...................Akak suka statement hang ini!!!)

Do you spend a lot of money in fashion? Pakaian berjenama?
Ya.  Saya akui memang saya banyak invest dalam eksesori dan koleksi pakaian saya.  Tetapi tak semestinya pakaian berjenama sahaja.  Kalau ada rezeki,  of course saya akan beli barang berjenama kerana kualiti dan kepuasan.  Tapi kebiasaaannya,  saya suka window shopping dan beli koleksi dari fashion-fashion house yang banyak kat Penang ni.


Dalam semua selebriti lelaki kat Malaysia, siapa icon fashion paling u respek?

Kalau selebriti kat Melesia sekarang ni,  saya dapati ramai yang memang ada taste dan pandai berfesyen.  tapi saya takder sapa-sapa spesifik yang saya minat.  Secara amnya,  saya suka Malaysian young celebrity.  Gaya yang funky tapi fresh. 

Why laki kat Penang tak suka nak berfesyen macam laki kat KL?

Bukan depa tak minat,  tapi di Penang pilihan untuk beli koleksi fesyen adalah terhad.  I have to admit that.  tak macam di KL.  Almost brand terkenal dari satu dunia ada di KL,  and fashion house di KL lebih banyak dan menawarkan harga yang amat berpatutan.

I olls tau,  Joe ni suka tukar-tukar imej.  Kita pun jarang berjumpa.  Tapi setiap kali kita jumpa,  mesti i olls terkesima melihat fesyen u olls.  U ubah rambut u,  spek mata u,  baju u.  Selalu apakah sebab u nak tukar imej u? Sebab nak cari semangat baru? Trend?

Thanks Kak Merr.  Saya suka buat pembaharuan supaya saya tak cepat bosan.  And of course saya rasa puas hati tatkala ada orang puji dengan fesyen baru saya. 



Are u single?
Yes i am!

Ciri-ciri wanita pilihan u?
LOVE me respek me ikhlas, jujur,  suma yang bagus-bagus dari kalangan orang baek2 (",).  Macam Kak Merr la....golongan bangsawan. 

Kalau boleh dating dengan mana-mana perempuan, u nak try dating sapa?
Saya simple je kak,  saya sudi dating sapa pun yang sudi dating dengan saya.  Saya hargai setiap wanita.  My mom taught me well enough.  Lagipun,  akak lupakah?  Saya la yang sudi dating dengan akak masa akak baru-baru janda dulu.  Saya kesian tengok akak,  sejak menjanda amat takut nak berdating dengan orang lain.  Tapi,  bila akak dah confident now akak dah boleh teruskan hidup akak macam biasa.  Saya happy tengok akak sekarang.

(Thanks Joe.  U are a sweet boy.  Untung sapa jadi GF hang!!  Thanks sebab sudi tolong akak dulu.  Memang best dating dengan hang.  Hang bagi akak semangat dan kepercayaan pada diri sendiri yang akak masih hotz)

So u ollls semua kalau nak kenalan dengan Joe,  inilah maklumat yang i nak share kan untuk u olls.

Add him in Facebook  : 
fezzul яaоuL فيزول رعوف (Joe Love)
Email  :  joe_styllo@yahoo.com
YM  :  joe_styllo


Ucapan untuk semua pembaca Belog Jumie Samsudin  : 
First of all,  thanks to my dearest friend Jumie a.k.a Kak Merr!  Eventhough u have hundreds of fans out there,  but im still your nuro uno fans!!  To all Belog JS readers!  Nice to meet u all and dont stop supporting Jumie!!


3 comments:

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...