5.3.10

Tragedi Niyang Rapik

Hai u olls. Hari itu, akak dan rakan-rakan mengepi tengok Citer yang tengah hot kat pasaran gelap sekarang ni iaitu Niyang Rapik. Memang kami pi tengok ramai-ramai dengan harapan nak kurangkan risiko takut yang tidak terhingga.

Maka tersebutlah kisahnya, kami pun pi la tengok. Mula-mula memang seram u olls. Banyak saspen yang ditampilkan. Tetapi towards the end of the story,  taklah seram sangat.  Tok Neram muncul macam ahli perniagaan minyak angin di Lorong Kulit sambil 'open table' kunon-kunon nak voodoo budak-budak itu semua secara terus.  HAHAHA.  Siries tak takut dah time tu.  Pastu,  dah last sekali,  siap Tok Neram yang jahat itu kena tangkap dengan polis.

Pastu di akhir cerita itu,  masa pelakon-pelakon citer itu kononnya menaiki boat membelahkan diri dari Niyang Rapik,  tiba-tiba muncul satu tangan hantu yang mempunyai ukiran henna Cakcing muncul di kaca skrin.  Kunonnnya seramlah,  nampak tangan tu.  Tapi jadi tak seram sebab Wombose yang duduk depan aku pun angkat tangan macam sama!!!

Aku balik pun macam duk gelak-gelak saja.  Tiba -tiba ketika hendak mengkoner di tepi rumah En.  Khafi,  tiba-tiba aku ternampak kelibat satu lembaga makcik memakai baju kurung satu suit warna putih.  Siap shining-shining lagi.  Makcik itu pun pakai tudung ikat kat bawah dagu.  Nampak macam POCONG!


Aku yang tengah gelak-gelak pasai Tok Neram dan tangan Wombose,  terus menjerit dengan kuat "SIYYEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEERAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!"

Apa lagi!!  En.  Khafi pun menggelakkan aku sampai di saat-saat aku membelahkan diri dari pandangan matanya.  Jaga ang En.  Khafi,  aku tak mau kawen dengan hang baru tau.

ps/  En.  Khafi dah duduk Penang for good.  Yeah!!

3 comments:

  1. Kak Mer....aku akan mencemar duli ke png next week..sila bentangkan karpet merah eh...ahahha

    ReplyDelete
  2. i like kata2 y terakhir...abg khafi da duk penang..muah3x tuk korg bdua...miss u so much

    ReplyDelete
  3. ecececeh... makin kerap ar p tgk wayang adik aku nih :P

    happy for u jumie! hugs.

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...