22.4.10

Dari Lensa Kak Berry April 2010

Hai u olls. Tak sangka sat ja dah masuk bulan April untuk tahun 2010.  Kepada u olls yang duk sebuk nak kawan bulan 5 dan 6 ni..macam mana preparation?  Semua okay ka?  Jangan duk harap orang lain ja uruskan sampai u olls tak tau langsung ok.  I olls ni sebuk jer mentanya u olls semua kan?  Akak pulak bila lagi kan?  Waahhh...keleesssssss.  Tunggu ya u olls.

Baiklah,  untuk u olls yang first time membaca belog i olls ini,  segmen Dari Lensa Kak Berry memuatkan himpunan gambar-gambar yang i olls sempat rakamkan melalui Blackberry akak yang bernama Kak Berry.

Baiklah,  tampa membuang masa.  Mari kita mentengoknya.

Kita mulakan dengan para makanan yang akak makan bulan ini.  Mana makanan yang suuur dan sempoi akak merakamnya.  Yang pertama ialah buah strawberry kawan i olls bagi iaitu En.  Dhia Baim.Thanks u olls.  Dia sampai nak merajuk sebab akak tak amik strawberrynya itu.  Apabila pulang ke rumah,  apa lagi,  akak pun suka berverver Jammi Oliver gitu.  Akak buat Air Milo pastu letak Strawberry.



Ini kalau u olls tak tau adalah siput sedut.  Kami orang Penang pangge Ba Li Tong.  Akak makan ini kat Padang Kota.  Memang sedap gila sampai ayak hinguih akak meleleh-leleh menghisapnya.


Hari itu En.  Khafi mengidam makan daging masak kicap.  Maka akak pun memasak dagin masak kicap resepi Kak Edeh iaitu bonda akak yang cantikwati.  En.  Khafi senyum sampai telinga dia nak terkoyak.  Dia kata sedap.


Pada suatu malam,  seperti biasa En.  Khafi mengidam lagi.  Kali ini mengidam seafood chinese style.  Pastu kami pusing satu Melesia dengan Dorrie.  Tapi end up dating kat depan rumah akak ni ja.  Kedai Minum 89.  Seafood dia sedap u olls!!!  Kelesssssssssssssss.....


Hari itu,  I olls,  Cakcing,  En.  Khafi dan Taq telah mengepi ke Sushi King.  Dan inilah akibatnya. 


Pada suatu hari,  En.  Khafi telah menghadiahkan sepapan cokelat yang sungguh besar dan panjang.  Macam Willi Wongka akak rasa.  I olls duk bayang nak menang tiket untuk masuk kilang Willy Wongka dah.  Wahahah.  Cokelat ni buatan Malesia. Jenama Extreme Chocolate Sdn Bhd. Masa perasmian dia kat PWTC Khafi pi..masa tu dia form 3. Dia masuk Kelab Memasak. Hahahahah


Ini lah Suvvi yang dah makin gemok sekarang.  Dia memang nakal dan ganaz.  Dia suka kacau akak.  Bila kita tidak mahu main dengan dia.  Lagilah dia dengki.  Tapi sekarang ini,  dia sibuk jaga adik-adik dia.  :)


Nanti kawan I olls nama dia Nonie Suliaman,  dia nak kawen Mei ini.  Ingat tak kawan akak yang bakal ibu mertua dia emel tema kawen ala seksi-seksi gitu.  Kelesss....ini pulak cadangan akak pada dia.  Masa wedding nanti,  kita buat gelung api dan ada binatang lompat-lompat.  Kalau tak cukup binatang,  I olls suruh kawan -kawan kami tolong lompat.  Ramai duk ada.....Asmaa,  Aishah,  Aleesa,  Edros...Zulia tak buleh.  Dia mengandung dah.


Setiap pagi,  kalau i olls lalu kat rumah Baby Chin mesti i olls terpandang nenda ini yang gigih setiap pagi menjual surat khabar.  Memang u olls semua rasa macam kesian tengok dia.  Tapi i olls rasa kagum ok.  Walaupun dia dah kertu,  dan kudrat dia tak sekuat mana,  namun dia tak susahkan sesiapa.  Dia mencari rezeki dia sendiri dan yang paling penting dia buat kerja berfaedah ok!! Dari duduk rumah pikiak anak cucu sampai jadi nyanyuk.  Makan hati, sakit jantung,  mati cepat.


Sekarang kalau kat London dah masuk Spring.  Tapi kita kat Melesia pun kalau u olls perasan,  pokok angsana,  pokok kekabu,  pokok semarak api semuanya berbunga jugak.  Kelesssssssssssss.  Ini pokok semarak api depan office akak yang berbunga dengan begitu cantek sekali.  I olls rasa macam dalam video klip masa jalan bawah pokok ini.



Bunga sempena Minggu Kesetiausahaan daripada KANITA USM.  Yang tak dapat jangan maraaaa ya!!


Inilah diesel akak setiap hari.  Satu cup dan satu teko cumels yang berisi ayak neskepe.  Takdak ini pagi-pagi akak rasa macam tak boleh berdaya untuk mengharungi dunia.


Seluk-seluk poket.  Ada RM10.  Siapa nak bagi??


Hari itu i olls dan En.  Khafi dating kat Steko.  Macma biasalah kami suka mencari inspirasi kat Steko.  Verver nanti dah kawen beli barang rumah kan?  So i olls terpandang satu baldi yang sungguh besar.  I olls terus amik gambarnya.  Cadangan akak,  nak bagi kat Jonet Aljuned kawan akak yang penz itu.  Boleh buat siming pulll...


Ini gambar akak dan kawan-kawan sepejabat.  Dr.  Affandy,  Kak Pah dan akak yang berkebaya merah itu.



Akak dan Taq tak suka tengok AF.  Tapi Cakcing suka tengok.  So pada hari ini,  akak dan Taq mogok lapar dengan menutup muka kami dengan lapik dulang hantaran sebagai menunjukkan rasa tidak puas hati kerana terpaksa tengok AF.  Kejiiiiiiiiiiii ok!


Dan akhir sekali,  gambar terbaru ini adalah akak amik dari anak ayam akak yang gigih membuat shooting kat rumah.  Thanks nakyam.  I olls tak buleh letak semua pic.  Ekslusif sangat.  Hanya golongan bangsawan boleh tengok ok.

1 comment:

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...