20.4.10

The Making of The House Of Red Gincu

Hai u olls semua.  Hari ini akak nak cerita kat u olls semua pengalaman akak dan Cakcing dalam langkah-langkah awal kami dalam membina empayar The House of Red Gincu.  U olls semua tau kan,  we olls now dah ready dengan pelbagai perkhidmatan yang berkaitan perkahwinan.  Baju,  eksesori,  pelamin,  photography,  make up,  dan macam-macam lagi u olls.

MENIAGA ONLINE
Semua urusniaga bermula dari blogspot rasmi kami iaitu  http://thehouseofredgincu.blogspot.com/.  So,  now walaupun kami takdak kedai.  Tapi we olls kerja based on internet.  Customer usually log in,  emel dengan we olls.  We olls hantar quotation.  If agreeable,  terus bank in deposit dan bila sampai masanya we olls pun membuat amanah kerja seperti yang telah dijanjikan.  U olls jangan risau.  We olls takkan lari dengan duit deposit yang u olls dah bayar itu.  Bak pesan mak ayam kami Baby Zarina "Tak kaya kita ni kalau lari dengan duit deposit customer.  Selagi kita  buat kerja dengan profesional,  kita akan terus berjaya di masa akan datang,"  Thanks mak ayam.

CAKCING URUS TEMPAHAN
Kini, dalam THO Red Gincu.  I olls jaga duit - duit jah.  Cakcing selaku Creative Director yang bertanggungjawab amik order,  layan calls and emel customers.  So u olls semua jangan la rasa kekok nak contact dia.  Kalau u  olls calls akak,  akak tetap menjawab dan cuba memberi sebanyak informasi.  Jangan la u olls over-over nak caras akak.  Ada yang call akak ni,  macam nak caras-caras akak dan kata "Amboi....lani,  ada PA nak amik tempahan semua,"  KELESSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS...nasib baik mood akak baik.  Kalau tak baik,  akak akan bakar telefon u olls.  Terus tak jadi nak amik tempahan semua.  I olls bukan buat kekwat ka apa,  memang sungguh negative tanggapan u olls.  Tapi we olls cuba buat urusan pernigaan secara profesyenel gitu.  Bukan caca marba style...nanti bertembung tarikh camna kalau dua dua amik tempahan?

FREE CONSULTATION
Untuk u olls yang berminat untuk berjumpa dan berbincang dengan kami dalam soal perkahwinan,  no problem.  Jangan lupa untuk contact we olls ok.  Tak banyak yang we olls boleh tolong,  tapi sikit-skit pengalaman yang ada we olls boleh bantu.

HARAPAN
Hope u olls semua support us.  Kalau boleh,  we olls nak lebih banyak teguran dan idea untuk we olls upgrade our service.  We olls bukan nak kejar keuntungan batak sangat.  We olls carik kepuasan.  We olls memang minat dan suka benda-benda kawen ni. 

Bersama-sama ini i olls kepilkan beberapa gambar hasil dari shooting yang we olls buat kat Studio Red Gincu untuk merakam busana-busana we olls untuk sewaan.  Sekiranya berminat jangan lupa untuk hubungi we olls ok.

Emel Rasmi  :  redgincu@yahoo.comYM  :  redgincu
No Tel  Surianie Samsudin  :  019-5434377 (Tempahan) Jumie Samsudin  :  012 - 4130060


Baju Persalinan Jawa





Korean Bride


 

Busana Pertunangan


Busana Nikah


Hindustan Ranggila



Vintage for Sanding


THO RED GINCU



Thanks untuk semua anak-anak ayam akak yang menolong we olls jayakan shooting hari itu.  U olls semua memang best.  Pasni ada baju baru lagi.  Haruslah kita semua berkumpul lagi.  Kali ini akak masak lagi meriah ok.  Hari tu sebab ada make up,  akak buat bihun Singapore ja.

1 comment:

  1. congrats! da smakin maju. ank2 ayam hampa sgt cumil. especially yg anak cina ngn ank makcik limah tu. hihi

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...