12.4.10

Mari Melukis Kak Merr

U olls.  Akak di office ini sungguh meriah hidup akak.  Walaupun kerja banyak,  tapi kami di Sok Sain sangat happy walaupun ada yang kata kami tak tau buat kerja.  We olls tak kisah la.  Tapi kalau tak,  takkan lah opis dapat.......haf milien kan?  Wah...riyaknya u olls.  Kami memang selalu happy. 

Bak kata Khairul Teknisyen,  "Ofis kita ni selalu meriah macam hari raya ketiga!"

Pasai pa macam hari raya ketiga? Bukan hari raya pertama atau kedua?

"Sebab hari raya pertama dengan family.  Hari raya kedua dengan saudara lain.  Hari raya ketiga baru dengan kawan-kawan,"  KELESSSSS...

Anyway,  hari ini akak nak cerita pasai satu anak kawan akak iaitu Kak Lina dengan anak nya yang akak pun tak ingat nama dia.  Tapi akak selalu pangge dia "ampa...ampa".  Budak ini sungguh bijak.  Idola dia ialah Dora the Explorer.  Cakap fasih sunguh.  Dan permainan kegemaran dia kat rumah ialah main ofis-ofis.  Mama dia kata,  kalau kat rumah,  dia nanti suka berlakon jadi Aunty Jumie jawab phone.  Keles............




So,  aktiviti hari ini,  akak suruh dia lukih gambar Kak Merr.  So marilah kita tengok hasilnya.







Inilah lukisannya u olls.





  1.   Kepala akak dilukis botak.  :(  sedeee u olls.
  2.   Mata akak sepet dan takdak kening.  Memang nalurinya begitu.  Dan yang penting,  muka akak banyak jirawat katanya.....  :)
  3.   Rambut akak panjang.  Sama.  Tapi kaler tak sama u olls.  :)
  4.   Jari i olls gemok gemok u olls.  HAHAHAH.  
  5.   Corak abstrak yang menjadi lambang betapa abstraknya kehidupan akak.  :)
Sekian,  terima kasih u olls.  Kalau nak tanya pendapat yang paling ikhlas,  tanyalah budak-budak cam ni.  Depa tak tipu ok!!!!

2 comments:

  1. idola dia adalah dora the explorer??

    weh... muka dia pun comel macam dora laa... rasa nak cubit-cubit.

    ReplyDelete
  2. Hi.. comelnya bdak yg lkis tu..he3.. suka membaca entry ni & yang lain2... salam perkenalan... jangan lupa Follow blog hairi k..

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...