27.5.10

Baru Ada Akai kat Thalia Mentor

Hai u olls semua.  Jom kita ngumpat-ngumpat sikit di pagi hari ini.  OOOpppsss...satgi kena marah pulak kata ngumpat.  Okay-okay,  let me rephrase...Hai u ollls....hari ini marilah kita bergossip pasai Thalia Mentor u olls.

Sorrylah walaupun bagi u ollls topik ini telah pun basi tapi takpala,  nak cakap jugak pasai kesah Thalia dibuang oleh Kak Ziana.

Pada pendapat i olls,  let's keep it simple.  I olls bukanlah selalu tengok Mentor 4 sebab agak sibuk.  Tapi of course la akak pernah tengok Thalia ini masa prektis dengan Kak Ziana.  Tup-tup bila akak tengok ja kat konsert,  Thalia kena buang akak terus contact Cakcing dan menjerittt "BARU ADA AKAIII!!"



Obviously,  Thalia memang santek dan mempunyai pakej sebagai bakal superstar.  Banyak website hiburan yang puji dalam ramai-ramai protege kali ini,  paling they olls suka adalah Thalia sebab dia adalah vasss dan santek sekali.

Tapi....bila tengok attitude dia time prektis dengan Ziana Zain.  Aku yang kat luak TV pun dah macam terbakak.  Memang perempuan ini berani mampus,  Kak Ziana duk mengajak dengan penuh hati,  dia duk buat lembek-lembek,  takdak energy,  takdak suara dan takdak segala-galanya.  Gerammmm akak melihatnya. 

Kalau u olls nak tau,  adalah sorang hamba Allah ini,  akak takmau cerita dia sapa,  sebab dia suruh rahsiakan.  Dia cakap macam ini kat akak

"Kak Merr,  actually Thalia ini ada dengan i olls masa sesi latihan sebagai pegawai khidmat pelanggan kat Kedah dulu.  Dia ni sama jawatan dengan i olls.  Tapi masa latihan itu,  memang we olls semua tak sokaaaa kat dia.  Dah la mengada-ngada.  Perasan cantek.  Suka buat gedik.  Suka buat buat sakit masa penceramah bagi ceramah.  Nak buat buat bukak tudung..Kak merr dapat bayangkan tak?? Perangai budak-budak.  Yess......itulah kesahnya.  Tiba-tiba I olls nampak dia jadi macam protege Ziana Zain.  I olls nak la jugak dia nyanyi sedap ka tak?? Tapi masa first concert pun dah tarik diri tak buleh nyanyi sebab takdak suara........sangat DERAMA OKKK!!  Apa pun,  I olls macam suka bila dia kena buang,"

Yes,  u olls.  Memang i ollls setuju sangat dengan tindakan Kak Ziana Zain.  Biarpun pelbagai ulasan mengenainya selepas itu,  tapi apa pun,  tindakan Ziana Zain ini patutlah dijadikan iktibar untuk semua budak-budak Melayu yang verver sangat nak jadi artis tapi DONT HAVE WHAT TO IT TAKES TO BE A SUPERSTAR!!!

Bukan susah nak jadi paling popular kat Melesia ni kan???? Bukak la minda sikit.  Bukan kena jadi penyanyi ja boleh jadi popular.  Ada banyak cara yang lebih berfaedah dan dipandang tinggi lagi.  Macam akak.....akak tak gila glamer.  Akak gilaaaa......POPULARITIIIIII!

Larriiiikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!! (Sama macam ayat En.  Mizi).

2 comments:

  1. geram btoi ngan orang camni... dapat peluang tamau bersungguh... kalo dah tau jenis tak bersungguh, tak payah susah2 pi ujibakat senang...

    mesti mendidih orang yang tak dapat tempat pasal dia terpilih ni...tapi buat perangai macam tu... ingat dah hebat sangat la tu??

    komen aku adalah untuk 2-2. masa dia masuk yang mentor tu... dengan masa sesi latihan pegawai khidmat pelanggan...

    nasihat aku... dia ni takleh maju lah kalo selalu dok buat perangai macam tu... dah la sekat peluang orang lain... ingat buat-buat ala-ala attention seeker macam tu orang suka ka apa? peduli la muka cantek ke, ada pakej ke apa... tapi kalo tak berubah perangai tu... mana pun tak bleh pi aihh...

    ReplyDelete
  2. haha..best artikel hg ni kak mer. Aku ekceli tak bpa folo dia sgt lam mentor. Tp yg aku taw dia kena buang..tp klu betui sb musabab dia kena buang sb atttitude dia..i oso loikee!! pakej dh da, tp sora n attitute tadak..no use la kan.

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...