12.5.10

Dear Kak Merr : Kesah Scandelss

Name: caring gurl in Penang


Email Address: Tidak Dibagi Tunjuk


Sila tuliskan persoalaan / luahan /  komen  anda di sini  :
kak mer..cam mana kita nak sedakkan orang yang tak reti nak sedakkan diri menggangu rumah tangga orang dan ada scandal..tambahan pulak yang pompuan nie bini orang beranak 2 dan lelaki nie LAKI ORANG....???



cam mana nak sedakkan depa nie??


email : jangan tunjuk k



--
Date/Time: 2010-05-05 01:45:02 PDT
Sender IP: 218.111.248.174 [Malaysia] | i9a0tc8mjojagekn
Referrer: http://jumiejumie.blogspot.com/


Jawapan Kak Merr :

Kesahnya,  dulu masa akak buat chambering.  Akak memang suka kes kes rumah tangga ni.  Sebab itulah i olls berhenti jadi loyer.  Terus jadi mekap artist.  Gitu.  Thanks u olls sebab sudi antar kes ini kat akak lagi.
Pertama sekali,  i olls nak nasihatkan lah,  kita sebagai orang-orang luar yang tidak kena mengena dengan kelompok permasalahan ini janganlah DUK JAGA TEPI KAIN ORANG DAN MENJADI BATU API kepada permasalahan ini.  Biarlah mereka dengan kesah mereka.  Nak skendel ka,  nak melingkop ka atau nak menyundelll ka.  Sebab...benda busuk ni mana boleh simpan lama-lama,  nanti lambat laun sepandai-pandai tupai menyelait,  akhirnya terselaid sampai jatuh ke tanah.

Sebab memang kita yang tak kawen ni,  atau yang dah kawen ni,  kita rasa kita dah cukup perfect sebab kita tak menyundel dengan jantan atau betina lain kan?  Tapi kita tak tau penderitaan orang itu,  walaupun macam mana kita benci kawan kita itu sebab macam GATAI nak mampus.  Tapi pikir balik,  siapa kita nak judge orang.  Kita ni dah cukup perfect kah.

So, nasihat Kak Merr untuk u olls.  Tak payah la kita nak menyedakkan kawan-kawan kita itu,  bukan dia datang minta nasihat kita. Kalau dia minta nasihat barulah u olls cakap.  Kalau dia tak minta,  better u olls duk senyap senyap dan berdoa agar U olls tak jadi macam itu.  Dan suatu hari nanti anak-anak cucu u olls tidak menjadi macam itu.

Sekian,  lindungilah rumah tangga anda.

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...