Adik Osama bin Laden adalah cik gayah??

U olls.  Ada peminat akak email kat akak.  Dia kata,  adik Osama bin Laden adalah cik gayah a.k.a pondan macam akak.  Celaka betui.  Akak tak caya sampai lah depa bagi gambar ini.

Apa pendapat u olls. 

Ketwok nyah...ketwokkkk!!!!

Dear Kak Merr : Kawan tak pulangkan baju!!

Hello semua.  Hari ini akak ada satu emel yang panas dan meleps untuk akak membalasnya.  Thanks kepada u olls yang menghantar email ini.  Akak tak tau apa contact adress u olls,  kecuali nama ZUZU GIRL.  Kelesss...nama macam orang Africa ok!!!


Kisah ini simple,  tapi seronok jugak kalau kita kupas dan buat panduan semua.  So,  marilah kita baca surat dari ZUZU GIRL ini!!

Name: zuzu_girl

Email Address: -

Sila tuliskan persoalaan / luahan /  komen  anda di sini  :

Salam Jumie,  saya nak tanya and mintak pendapat Jumie tentang cerita saya ini.

Ada la sorang kawan ni,  namanya Obi.  Dia memang baik la dengan saya 1 masa dulu.  Pada 1 hari itu,  dia dayang rumah saya dan bawak kawan dia.  Kononnya,  diorang  datang berjalan-jalan kat Tupah dengan boipren masing-masing.  Dah terlanjur datang Tupah,  diorang terus la di rumah saya yang terletak di Tanjung Dawai.

Saya pun menerima dengan hati yang terbuka.  Dah kawan datang rumah kan?  Sedang asyik sembang-sembang,  kawan Obi ini nak terkencing sangat-sangat.  Kebetulan masa tu,  mak saya dalam bilik air tengah mandi.  Ayah lak dalam jamban.  So saya pun cakap kat dia,  tunggu jab.  Mak dan ayah saya guna toilet.

Dalam saya dok bagitau kat dia tu,  tiba-tiba dia pun terkencing sambil berdiri depan pintu rumah saya secara spontan.  So apa nak kata kan?  Dia nak balik dengan pakaian yang berbau hancing macam itu?  Sebab kesian kat dia?  Saya pun bagi la dia pinjam baju kurung kesayangan saya itu.  Saya cakap kat Obi  "Nanti hang mai antak baju aku,"  walaupun yang memakai baju itu adalah kawan dia.

Lepas,  2-3 tahun still tak antar-antar gak.  Dalam hati ini,  memang membara gak la.  Dah la kita tolong depa.  Depa tak kenang budi kita pulak.  Harta benda orang mai la hantar balik kan?  Pastu ada sorang kawan ni bagi nombor telefon Obi kat saya.  Saya pun meng SMS la Obi ini tanya bila nak antar baju ini.  Obi pun jawab.  "Takpa,  hari Rabu ini aku pi antak kat ang,"

Tunggu punya tunggu,  dah berapa ratus kali hari Rabu dah tapi dia tak antar-antar gak.  Memang geram sungguh la kat dia.  Kalau dah tau tak leh hantar tak payah la berjanji kan?

Pastu selang 3-4 tahun,  sorang minah telah add saya dalam Facebook.  Tengok je gambar baru tau dia yang add saya namanya "O*&# F#*^&A*"

Saya accept jela.  Saya tak pernah berhubung dengan dia dalam Facebook itu pun.  Saya cuma tengok jer perkembangan dia camna.  Selang sebulan,  saya pun menghantar pesanan kat dia berbunyi  "Bila ang nak mai antar baju aku nie..."

Dia tak berbalas walaupun seminggu dah berlalu.  Rupa-rupanya,  dia dah delete saya dalam Facebook lepas saya hantar message itu. 

Saya hantar lagi mesej kat dia  "Pasai pa hang padam nama aku?? Dulu ang kalut nak add aku sangat la ni awat padam?? "  Lebih kurang macam itu lah.  Pastu dia pun menjawab dengan memaki hamun saya.  Macam paria la,  macam bagus sangat la.  Macam-macam lagi dia kata saya yang memedihkan hati dan perasaan ini.

Saya tak kisah sangat pasal baju itu,  tapi yang saya geram sangat sebab JANJI dia tu.  Kalau tak leh mai antar,  bagitau la tak boleh,  cakap elok-elok yang bagi sorang sedap orang dengar suruh halal kan baju itu  Mintak maaf ka?  Ini tak,  kata-kata memang buat orang sakit hati sangat.

Apa pendapat Jumie pasal orang macam ni?  Salah saya ka pasal bagi dia pinjam? Semalam pun tak boleh tidok sebab geram kat dia.  Saya mintak pendapat Jumie dan kawan-kawan pasai cerita ini.

Wasalam...


--
Date/Time: 2010-06-14 20:21:09 PDT
Sender IP: 115.134.128.13 [Malaysia] | i9a0tc8mjojagekn
Referrer: http://jumiejumie.blogspot.com/

Jawapan akak  :

Ini baju akak.  Akak kalau pakai,  ramai yang puji kata lawa.  Bukan sembarangan orang leh pakai macam ni ok.  Bangsawan jah!!!



Ini baju kurung akak yang meletops.  Akak kalau tak semangat pi kerja,  akak akan pakai baju ini bagi semangat skit.  Ko berani mati?  Kaler merah and hijau!!!

Hai Zuzu Girl!!

Sedey akak baca email hang ini.  Memang sah-sah kena kencing dengan kawan hang kan?   Dah la pi kencing berterabok depan rumah u olls,  pastu pinjam barang tak mau pulangkan pulak!!

Pertama sekali,  akak nak bagitau kat ang,  kalau boleh hang janganla pikirkan sangat benda ini sehingga hang tidak boleh menidurkan diri hang.  Memudaratkan kesihatan hati dan otak ok. 

Akak harap benda ni jadi pengajaran kepada kita semua.  Akak nak bagi pendapat ini,  berdasarkan pengalaman dan pengamatan akak sebagai manusia biasa ok.  Akak bukan golongan Nabi apatah lagi Malaikat.  Akak ini manusia biasa.  Dan akak seperti di ajar oleh mak akak iaitu Kak Edeh yang meletops,  buat baik berpada-pada,  buat jahat jangan sekali!!

Pada pendapat akak,  kawan yang selama ini hang anggap dia kawan baik hang ini actually dia bukan la kawan baik.  Tapi kawan celaka anak haram.  Sebabnya,  dah la pergi merendek kat Tupah,  bawak penyedap semua beromen kat air terjun semua.  Tiba-tiba nak datang rumah hang? Buat apa singgah-singgah ni nyah?  Nak menunjuk penyedap depa kat ang ka?  Pastu bawak kawan -kawan pulak.  Siap terkencing depan pintu rumah hang.  Jenis manusia apa itu?  Akak pun ada penyakit tak tahan kencing,  tapi takdak la sampai pi kencing depan rumah orang.  So,  pengajaran satu untuk hang ZUZU GIRL.  Jangan anggap semua orang kawan baik hang ok!!!  Ada sesetengah orang itu,  kita anggap they olls kawan baik kita, tapi balasannyaa?  AIR KENCING???

Kedua,  lain kali kalau orang nak pinjam baju.  PLEASE JANGAN BAGI BAJU YANG TERCANTEK DAN TERSAYANG!!  Bagi jah baju-baju low classs yang hang tunggu masa untuk buang u olls.  Baju Kempen Pilihanraya kah?  Baju T Shirt Promo MILO?  Atau T shirt zaman u olls kat Universiti dulu....Memang salah u  olls sebab pi bagi baju yang cantek.

Okay,  bab-bab mungkir janji itu.  Akak tak mau nak ulas panjang.  Tapi pendapat akak tentang kawan hang ini adalah THEY OLLLS MEMANG KETURUNAN ANJING OK.  Kepada ZUZU GIRL,  kalau u olls berani tolonglah tampil bagi siapa nama u olls yang sebenar dan nama kawan-kawan u olls ini.  Akak,  Profesor Faridah Abdullah,  Profesor Suhaila Hashim sangat lah berbesar hati untuk menyekolahkan kawan-kawan hang ini yang sungguh anjing sifatnya.

Akhir kata,  buat baik berpada-pada.  Buat jahat jangan sekali.  Jagalah hati dan diri u olls yang utama,  kemudian baru pikiak nak jaga hati orang lain.  Kerana hanya kita yang boleh jaga hati kita sendiri......jangan harap orang lain menjaganya.

Sekian,  love u.  Halalkan saja baju kurung itu.  Kalau dia bagi balik pun,  hang tak boleh pakai sebab kena samak!!  Akak kagum ANJING zaman sekarang boleh pakai baju kurung ok!!!

Pose kekwat akak dan anak-anak akak, Yolanda Adams and Fazli Ramalai.  Akak miss dua anak-anak akak ini.  Miss sangat.  Hope they olls baca belog akak ini,  tersenyum simpul.

Sex and The City II

Kelesss nyah!!  Sex and The City II dah keluar.  I olls akan menengok tak lama lagi.  Kena layan sorang-sorang ni.  Baru meleps.  Acapkali akak mengajak En.  Khafi menengok nya,  dia menolak.  Alasan,  FILEM PEREMPUAN kan?

Akak pun jantan jugak.  Tapi layan jah cita ini.


Anyway pompuan-pompuan,  tunggu akak tengok cita ini dan membuat reviewnya ok!

Movie of the month : Julie & Julia

Pengenalan  :

Hai u olls semua.  Lama akak tidak membuat review movie untuk menjadi rujukan para ahli pembaca tetap belog akak ini.  Akak ada download banyak movie baru dalam PC.  Tapi tak sempat nak menengok semuanya lagi.  Dalam banyak-banyak filem baru yang akak download,  yang akan akak cerita hari ini adalah bertajuk  Julie & Julia.  Sebuah filem yang menarik perhatian i olls sebab pelakon utamanya Meryl Streep yang mendapat pencalonan Oscar bagi lakonan dalam filem ini.  Meletopss kan?  Untuk u olls yang tak tau,  Meryl Streep adalah boss jahat dalam cerita The Devils Wears Prada!!  Yes....keless kan citer tu!


So marilah akak cerita sikit tentang plot cerita ini.

Plot cerita ini  :
  1. Filem ini menceritakan tentang dua perempuan iaitu Julie Powell and Julia Child dua wanita yang hidup dalam dua era yang  berbeza tetapi mempunyai minat yang sama iaitu menulis dan jugak memasak.

    Inilah watak orijinel iaitu Julia Child herself.  Kertu dah makcik ini!!

    Ini pulak Meryl Streep yang berlakon watak itu.  Celaks kan,  buat kaki ayam cam tuh!!!

    Ini Julia Child dan suaminya yang penyayang.  :)  Depa dua dua suka makan!!
  2. Julia Child adalah seorang wanita yang yang hidup zaman 50an.  Dia orang Emerika.  So bila dia ikut suami dia ke Paris,  dia yang memang suka dengan makanan yang sedap telah nekad untuk belajar cara-cara masakan orang Perancis.  Memang dia start dari 0 kepada seorang penulis buku masak yang meletops.  Dia menghadapi banyak cabaran dalam membuat buku itu,  sebab yang terutama buku itu sungguh details dan ditulis dalam bahasa Inggeris.  So memang meletops lah untuk pasaran Eropah dan America!!  Dan akhirnya,  selepas beberapa kali ditolak oleh beberapa publisher,  terbitlah sebuah buku masakan dengan 734 muka surat berjudul "Mastering the Art of French Cooking".

    Inilah Julie Powell yang betui betui punya.

    Ini Amy Adams yang berlakon watak itu. 

    Ini pulak Julie Powell dan suami nya,  depa dorang pun very loving couple.  :)


  3. Julie Powell adalah seorang penulis yang tidak berjaya,  dia just bekerja jadi operator telefon saja untuk mangsa-mangsa September 11.  Tetapi dia suka masak.  Hari-hari bila dia balik rumah,  dia akan masak untuk menenangkan hatinya.  And then,  sebagai membuatkan dia rasa syok dan rasa lebih displin,  dia buat project yang berjudul  "The Julie/Julia Project
    Nobody here but us servantless American cooks..." melalui laman blognya di alamat  :  http://blogs.salon.com/0001399/.  So hari-hari dia akan masak dan cerita dalam blognya itu.  Akhirnya blog dia jadi sangat popular,  dan diterbitkan menjadi buku dan sebuah filem iaitu yang kita tengok sekarang ni!!!

    Ini buku dari Julie Powell diterbitkan pada tahun 2004.

Ini buku hasil tulisan Julia Child pada tahun 1961!!

 Ini belog Julie Powell,  sampai lani pun ada lagi ok.


Notes by Jumie Samsudin  :
  1. Akak suka tengok lakonan Meryl Streep yang sungguh mantap.  For me watak Julia Child yang dia lakonkan tu,  bukan senang nak tiru noks.  Julia Child ni perempuan yang cakap macam mabok jah.  Pastu dia punya slang macam melerek sikit...and Kak Meryl berjaya melakonkannya!!!
  2. Di akhir cerita ini,  kalau u  olls tengok,  apabila Julie Powell mendapat komen yang negatif daripada Julia Child sendiri.  Julia punya orang call Julie and dia kata,  dia tak mau jumpa Julie sebab dia rasa Julie bukanlah penulis buku masak yang betui-betui ghairah dengan apa yang dia tulis.  Pada pendapat akak,  ada sebab tertentu mengapa Julia tak mau Julie.  Sebabnya senangnya,  Julia hidup di era 50an di mana bukan senang nak buat publication dan sebagainya. 

    Masa dia nak buat buku dia dulu,  dengan nak type,  bergadoh dengan kawan-kawan dia,  try macam-macam resepi dan finally nak carik publisher!!  Punya la susah dia lalui semua tu,  then tiba-tiba tahun millenium macma sekarang ni,  dengan kemajuan internet dan komputer,  tiba-tiba muncul budak nama Julie.  Dia try masak semua resepi tu and then dia tulis dalam blog dia...and then sekelip mata dia jadi popular!! 

    Itulah sebabnya Julia tak buleh terima idea Julie.  Betui tak???  Kedua-dua wanita ini,  walaupun mempunya similariti yang agak signifikan,  tapi depa hidup di era yang berbeza.  So memang jadi tak best!!

Ucapan dari akak  :

Sekarang ni akak cerita review simple je kan?  Hahahaha..yelah.  nanti aku citer details sangat ampa nanti komen  "Macam tak payah tengok dah filem ni.  Akak dah citer semua!!.  So ampa tengok la sendiri.  Tapi cerita ini sesuai kalau ampa tengok dengan para girls dan golongan MSM.  Jangan tengok dengan jantan.  Depa tak layan!!  Tapi En.  Khafi layan cerita ini.  Akak agak confuse!!

Sekian,  love u olls.

9 Perkara U Olls Tak Patut Buat Sebagai Pengantin

Helo helo helo u olls semua.  Lama akak tidak membuat ulasan pasai wedding wedding ni u olls.  Yes,  dulu akak ada buat banyak ulasan pasai kenduri kenduri ini sebagai panduan dan jugak ilmu kepada kita semua.  Bak kata pepatah,  biarlah kita ni GILA tapi jangan BODO.  Kerana orang yang bodo ini adalah lebih hina dari orang yang buta ok.

Ilmu kenduri kendara ini,  actually bukan saja kita boleh dapat dari pembacaan kat majalah-majalah pengantin tetapi pengalaman yang paling banyak kita boleh dapat adalah daripada PENGALAMAN.  Oleh itu,  kalau lah adik beradik dan saudara mara kita mengahwin itu,  cuba-cuba lah tawar diri untuk tolong dan amik tau apa-apa saja kerja yang dapat di buat atau ditolong.  Kerana bila u olls dah experience sendiri,  so bila mai event u olls sendiri,  maka u olls akan taulah apa nak dibuat???? okay!!  Ada paham!!

Kenduri kendara ini bukan untuk kita mai makan nasik,  pastu mai tengok pelamin,  bilik tidok pengantin,  pastu kutuk kut belakang and chowww!!  Tak baik kak nonnnn...kita kena ingat,  kalau hari ini kita kutuk orang,  awat esok esok orang tak buleh kutuk hang balik.

Kebelakangan ini,  akak tengok di persekitaran akak ini.  Rata-ratanya pengantin yang berlumba nak kawen,  dorang fokus TERLAMPAU LEBIH BANYAK kat kenduri kawen yang berlangsung hanya lebih kurang 5 jam itu.  Sedangkan,  hakikat they olls lupa,  apabila kita berkawen yang paling penting adalah persediaan kepada kehidupan yang akan menjelang selepas itu.  Betui tak u olls??

Hang kalau kecoh pun nak buat pelamin sebesar-besar pentas dewan,  melawan pelamin Umie Aida yang malaps itu,  tapi esok lusa,  hang turun pelamin,  hang buang mekap,  hang buang baju pengantin...YOU ARE THE SAME OLD YOU YANG SELEKEH DAN TAKDAK SAPA PANDANG PUN KECUALI LAKI HANG!!

Sorry u olls.  Banyak pulak bebelan akak.  Okay,  hari ini,  i olls nak bagi tau tentang 9 PERKARA U OLLS TAK PATUT BUAT SEBAGAI PENGANTIN!!!
  1. KEDEKUT GILA BABI
    Its ok untuk jadi berjimat,  but not kedekut ok u olls.  Perbezaan orang yang kedekut dengan orang berjimat ialah orang yang berjimat dia mempunyai ilmu setelah membuat research dan menilai harga-harga perkhidmatan yang berada di pasaran dan hanya memilih dengan harga yang paling berpatutan.  Manakala orang kedekut ini BODOH dan tidak membuat research.  Dia nak untung kat dia ja.  Bila deal dengan wedding planner,  mintak benda tak ketahuan tanpa menghargai bakat dan usaha wedding planner itu sendiri.  Mak sedih orang macam ni ok.  So u olls semua.  Jadilah orang yang berjimat bukan kedekut.
  2. Menggunakan rakan baek sebagai jurukamera
    Its ok kalau kalau kawan baik u olls itu mempunyai kelengkapan dan berbakat dalam bidang fotografi.  Dan lagi bagus kalau kawan baik u olls memang well-known photographer!!  Tapi kalau u olls amik kawan baek u olls itu untuk menjadi camera man hari berbahagia u olls semata-mata sebab dia baru beli DSLR dua tiga hari,  JANGAN BUAT PASAI.

    Profesional photographer walaupun kena bayar lebih sikit,  tapi gambarnya vasss ok.  Sebab dia tau nak ajar u olls camnah nak posing atau pun u olls tak payah pose pun,  dia pandai capture scence scene candid gitu!!  Santek ok....


    Janganla membunuh diri dengan mengambil adik adik atau sepupu atau kawan baik u olls yang baru nak berjinak dengan DSLR sebagai photographer rasmi!!  Mak pernah tengok okkkkkkkkkkk dalam fesbuk.....Akak tergelak sampai 3 hari 4 malam dengan Cakcing.  Sorry u olls.  Tapi buat apa akak nak tipu,  posing tak apa-apa,  suruh buat bentuk love dengan jari tapi nampak macam bentuk muruku tiga segi.  Pastu pi amik gambar kat taman permainan mana tak tau,  dengan sampah sarap penuh atas rumput-rumput itu.  Mak sedehhh ok.................sedehhh sangat....mengapa they olls sanggup buat macam itu. 
  3. Suruh mak u olls jahit baju kawen u olls
    Kalau mak u olls adalah Vera Wang takpa.  I olls maafkan.  Tapi kalau bagi mak u olls jahit baju pengantin u olls sendiri,  mesti dia akan ukur besar daripada ukuran badan sebab tak mau bagi u olls nampak seksi padahal apa yang berlaku adalah sangat VIKTIMMMMMMMMM!!!


  4. Buat pelamin sendiri
    Ini lagi satu benda yang u olls tak patut buat.  I olls rasa,  Bangsan (Hassan Abu Bakar) kalau nak kawen pun,  dia takkan buat pelaminnya sendiri kot.  Dia hire wedding planner lain kan?? Kan Bangsan?  Bila Bangsan nak naik pelamin ni.  Asyik buat pelamin kat orang jah.  :)




    Kepada u olls yang nak kedekut gila babi,  sampai buat pelamin sendiri menggunakan papan tepi rumah,  pakai kain langsir gantung ikut suka hati.  Pastu pinjam sofa jiran yang cantek-cantek sikit.  HEYyyyyyyyyyyyyyyyyyyy.....KALAU DAH KEDEKUT SANGAT NAK BAYAR WE OLLS BUAT PELAMIN......BAIK TAK PAYAH SANDING OK!!  DAH NAK TUNJUK WARAK SANGAT....TAK MAU MEMBAZIR SEBAB MEMBAZIR ITU SAHABAT SHAITAN KANNN!!! HABIS TU HANG INGAT KALAU BERSANDING TU TAK BERDONSAAAA?????? Itu kan adat orang India!!! 
  5. SHARE WEDDING DENGAN ADIK ATAU KEMBAK
    Orang selalu suruh akak share kenduri dengan Cakcing,  dan akak akan kata NO.  Mengapa?  Kerana,  kalau ada dua pengantin pastinya orang akan compare-compare pengantin mana lebih lawa.  Oleh itu,  akak tidak mahu Cakcing rasa sedih.  Kesian kat Cakcing.  ...........................Nanti semua orang akan tumpu perhatian kat akak ja.  :)


  6. Suruh kawan baik u olls untuk make up
    Actually tidak salah kalau nak suruh kawan baik u olls make up kan.  Tetapi kalau boleh elakkan.  Kalau u olls rasa u olls jenis tak kisah dan memang nak look simple,  its ok.  U can minta tolong kawan-kawan u olls untuk make up kan.  Dan kepada kawan-kawan yang dimintak tolong untuk make up di hari berbahagia ini,  ini tips akak  "BUKAK YOUTUBE AND SEARCH MAKE UP TUTORIAL!!!"  Itulah jalan selamat yang akak boleh bantu. 


    Dan kalau kwan u olls tu nak complain-complain,   suruh dia tengok muka dia kat cermin pastu kata  "Bukan mekap aku yang tak cantek,  tapi tengok betui betui...memang hang pun tak cantek jugak!"
  7. BUAT LOVE BITE PADA HARI PERSANDINGAN
    Inilah akak nak bagi warning besar kepada para para pengantin yang tak sabak sabakkkkkkkkkk sangat nak buat project setelah mendapat lesen daripada Jabatan Agama Islam.  Okay,  memang dah sah-sah halal setelah u olls selamat nikah.  Tapi kalau nak buat love bite tu,  agak-agak la!!!!  Kalau ye pun bini u olls itu bertudung,  habihhhhhh tu mak bapak semua,  sedara mara semua tak tengok ke love bite u olls yang sebenar kueh maruku ituuuuuuuuu!  Lagipun ada dua hari lagi untuk sanding.  Sabar lah u olls!!  Kalau ya pun nak buat,  jangan la buat kat tengkokk!!  Buatlah kat betis ka,  ketiak ka....akak pun tak malu-malu kan?  Nanti sapa malu!! U olls jugak.


  8. Bunga pahar buat hiasan rumah
    Bunga pahar adalah bunga telor yang kita buat cantek-cantek letak kat pelamin tu.  Kita cucuk cucuk kat pasu kecik tu.  Tapi u olls.....bunga pahar itu bukan perhiasan ok!!!  Bunga pahar adalah hadiah yang kita patut hadiahkan kepada para tetamu yang mendatang!!!  Akak pernah tengok,  ada orang yang buat bunga pahar cantek-cantek,  dengan kristel bagai,  tapi tak bagi kat tetamu.  Walau secucuk pun.  Alasan  "Bunga ni kami buat untuk jadi perhiasan kat rumah lepas kenduri nanti!!  Boleh camtu???



  9. CAKAP BESAR BEFORE WEDDING
    Bercakap besar sebelum wedding adalah seperti menempah pasiak kubok ditabur ke muka mu!!  Ini adalah kerana,  u olls belum apa-apa lagi dah sembang deraih nak kenduri kat Tanjung Marina Bay la,  cincin dari Carat Club la,  baju amik kat Jovian la,  last last sekali hang sewa kat Jalinan Kasih ja....baek tak yah u olls.  Cerita bagai nak rak,  nanti dah sampai hari wedding orang tengok like biasa-biasa ja...so tunggu la kawan-kawan u olls membaling pasiak kubuk ke muka u olls ok!!  AIBBBBBBBBBBB.........


Sekian sahaja penulisan keleesss akak untuk hari ini.  Stay tuned untuk mendapat lebih banyak info.  Ingatlah u olls,  perkahwinan adalah satu ikatan dan komitmen yang perlu u olls hadapi seumur hidup u olls bukan 5 jam populariti di atas pelamin sewa itu!!!

    Tips Membeli Durian

    Hai u olls semua.  Hari ini akak nak buat kelas durian percuma untuk semua pembaca belog akak yang disayangi itu.  Keleess.....


    Pertama sekali i olls nak ucapkan ribuan terima kasih kepada Puan PJ yang baru jer kuar RTM Pulau Pinang semalam kerana sudi memberikan nota nota penting ini untuk akak share dengan u olls semua.  Pesan Kak PJ ialah,  kalau nak membuang air kecil di tempat bukan tandas awam,  mintak la izin dulu ya.  Takut tergelinciak jatuh apa pun tak menjadi kenyataan.  Cengssss!!!

    Tiba-tiba lalut pasai benda yang tidak mengena dengan durian kan?

    Baiklah,  marilah kita membaca dulu nota bagaimana caranya untuk mencari DURIAN yang baekkkkkkkk punya!!

    6 CARA MEMILIH DURIAN YANG TERBAEK

    Pertama sekali,  apakah itu durian yang baek?  Bagi kita semua,  durian yang baik adalah durian yang masak ranum,  segar dan bebas dari haiwan seperti mergastua dan ulat-ulat.  Tetapi sebenarnya,  durian yang ada ulat dan mergastua itu tidak bermakna durian itu tidak baek okay!!!  Sebab durian yang ada ulat itu selalunya yang amat manis dan sedap sekali rasanya.

    Oleh itu,  tuan tuan dan puan-puan,  bagai mana kita nak tau durian itu baek dan fresh??  Inilah tips yang boleh i olls share kan dengan u olls semua.

    • Periksa tangkai pada buah durian itu.  Kalau sudh kering kontang macam kayu manis,  maknanya sudah tidak fresh lagi.  Kalau macam tidak begitu kering,  maknanya ok la itu.
    • Tengok di bawah durian,  bukan di bawah apek durian okay!!  Sekali lagi,  tengok di bawah buah durian itu,  ada terbelah sikit tak?  Kalau terbuka sikit,  maknanya terlalu masak atau tidak fresh lagi.  Tetapi tidak bermakna tidak sedap ya?  Faham....kombinasi dua ni.  U olls kena pandai pertimbangkannya.
    • Pastu....COMMMM LAH bau durian itu.  Kalau baunya harum semerbak dan wangi menusuk,  maka buah itu telah pun masak ranum u olls.  Kalau tidak ada bau,  maknanya u olls selsema ataupun,  buah itu tidak masak lagi.
    • Gunakan jari kuku u olls untuk scratch kat buah durian itu,  kalau bunyinya seperti berlohong,  maka durian itu tidak bagus.  Yang ini akak tak reti nak explain sebab akak jarang guna pakai kuku jari tangan akak. Sebab akak selalu,  gigit kuku!  hahahahah
    • Amik durian itu,  dan goncangkan dekat dengan telinga u olls.  Kalau dengar dan rasa 'pergerakan' maknanya buah itu baekkk!!!
    • Tengok-tengoklah kalau ada lubang-lubang pada buah itu.  Sebab lubang menunjukkan bahawa buah itu telah pun dijolok masuk oleh si mergastua.  :)  
    • Dan akhir sekali,  just bukak dan rasanya.  Kalau sedap tu sedap lah u olls!!!  Taraaaa!!!!!


      So u olls!  Inilah gambar durian durian spisyis BAEK punya!!!  Sila hafal nama-nama nya!


    Inilah pulak gambar durian yang LESS POPULAR.  Tapi okayla.... :)






    Okay,  sekian itulah saja.  Selamat bersuka ria dengan para durian k u olls.  Apa pun,  kalau kita bermain dengan durian,  jangan biarkan diri kita menjadi timun.  Kerana akhhirnya,  badan kita yang porak peranda di cucuk cucuk duri u olls.

    Jumie ko makin cantek sekarang

    U olls.  Akak nak cita ni.  Hari itu ada orang YM kat akak.  Itu YM dia.  Tapi i olls tak kenai dia.  Pastu dia tulis cam ni.

    fairuz_azuar: hye jumie
    fairuz_azuar: ape yg ko buat tengah mlm nih....
    fairuz_azuar: dengar cite ko makin cantik skunk kan....

    Kepada Fairuz Azuar  :

    Akak dari dulu cantek ok.  Itulah ada kerana,  kecantikan itu lahir dari hati yang suci dan bersih dan jujur.  Sekian,  terima kasih.

    (Boleh buat statement malappsss macam nikan??)

    ps.  Siapa lah fairuz_azuar itu??  Thanks ya.

    Dear Kak Merr : Kawan ku seorang pencurik

    U olls.  Soalan minggu ini datangnya dari seorang rakan akak yang datangnya jauh dari New York iaitu Lady Gaga.  Dia emel akak melalui Fesbuk.  Dan akak pun nak share dengan u olls semua.  Sebagai tanda memeriahkan majlis ilmu.  Gituuuuuuuuuuuuuuuu!!

    Dear Kak Merr,
    How are u my dear little monster!  Keleesss.....macam mana THO Red Gincu? Meleeppps.  Apa pun,  sekarang dah sibuk dengan THO Red Gincu tak dapat nak make up akak lagi kan!!  Ahakzzz!  Niway,  nak tanya and nak mintak pandangan hang leh ka?

    Kalau kawan yang hang kenai mencurik barang hang pastu dia buat mcm bukan dia,  padahal memang dia la suspek utama,  pa tindakan hg?
    komen sket...

    Lady Gaga


    Jawapan  Kak Merr:
    Salam, hai u olls. How are u? Cengs Lady Gaga.  Kalau buat show kat Melesia nanti,  koling-koling atau tempah 6 bulan awal ok.  Nanti barula boleh akak mekap u olls itu.  Tapi bolehkah u olls buat konsert kat Melesia ini dengan pakaian baju dalam ala-ala warna kulit dan berlian mastora ituuuuu!!!!  Sorry nyah!!  PAS akan colik hang dan bakar hidup hidup ok!!

    Okay, kalau orang macam ni. Mmg tak leh buat apa, sebab for me, its not the first time dia buat cam ni. Dah banyak kali. Sebab tu dia komfident ja.



    Kalau benda tu kecik. Ang halal kan ja.


    If benda tu besak, take action, carik bukti, saksi, report polis dan sebagainya.


    Mak penah tgk kawan2 asrama mak dulu kat poli, depa tangkap satu pompuan ni. Dia memang kaki curi. Habis semua rumah orang dia gi amik brg, baju, kasut, last sekali depa letak dia and sesah and kuakkan semua barang dia!! Puas ati noks...depa siap buat BIDIO lagi!! 

    Kalau ada sapa-sapa nak kita ganyangkan.  Marilah kita bersekongkol!!

    Kim salam kat Abang Obama ok!!

    Personaliti Bulan Ini | June Adnan

    Helo helo helo.....waaah...kelesss....dah berapa bulan akak tak hapdet PBI kan? Seronok abang Shamsul kita. Bertakhta dah masuk 100 hari ok. Kelesss.....kalau buat perniagaan dah buleh bukak cawangan dah. So camner En. Shamsul. Dah ready nak turun takhta? kih kih kih.

    So seperti yang i olls janjikan, kali ini akak nak tampilkan personaliti yang lain dari yang lain. Bukan spisis anak anak ikan dah. Kali ini, sempena dengan Belog Jumie Samsudin yang tengah feeling-feeling baby itu,m akak nak perkenalkan PBI kita kali, seorang wanita, seorang ibu muda. I olls memilih beliau sebab seiring dengan kehendak akak dan beberapa kawan-kawan akak yang telah meningkat ratu ini, we olls dah ready nak kawen kawen ni u olls. Nak berbaby bagai...so apa lagi. Haruslah we olls membuat research.

    Mari kita berkenalan dengan PBI bulan ini.

    Soalan-soalannya :

    Nama : June Adnan
    Umur : 23
    Location : Penang + Taiping
    Pekerjaan : Pembantu Tadbir

    Bila u olls kawen? Masa tu umur u olls berapa? Now dah berapa tahun kawen?
    I olls kawen pada tahun 2008.  Masa umur 21 tahun.  Muda jelita u olls.  Usia perkahwinan baru dua tahun,  baru 2 tahun.  ALHAMDULILLAH,  syukur hubungan dan pertalian ini masih kekal dan sama-samala doakan agar berkekalan hingga ke akhir hayat.

    U sudah ada berapa anak? Plan nak berapa?
    Sekarang i olls baru ada seorang anak.  Baby girl.  I olls kasi nama ALYA ADRIANA yang bermaksud ketinggian nisbah di dalam keperibadian amacam...kelesssssssss??? I olls plan 3 orang cukup la.  Tapi kalo dah rezeki ALLAH nak kasi banyak ok la.  SYUKUR sesangat. 


    Apa perasaan u olls masa mula -mula tahu u olls ngandung? Macam mana u olls tau? Cerita lah.
    Perasaan mula-mula dapat tau i preggy,  rasa macam nak naik belon panas jerit kuat2 i preggy u olls.  Tapi mana la nk dapat sumer tuh,  I memergi kat klinik dekat dengan umah lame i olls dekat Flat Free School tuh.  Duk keep la tanye tuan doktor betoi ka i olls preggy. 

    "OOO...aku akan jd ibu tak lama lagi.  Dapat ke aku jaga dia,  besarkan dia dengan sempurna.  Cukup kah kasih sayang ku nanti...aaa bayiku...aku tak sabar menunggu mu..."

    Tapi tetiba plak ader uncle Cina mana mai mintak sedekah depan i olls yg tengah berfeeling2.  Apa pun rezekinya i olls telah membelanja uncle tuh makan sebungkus nasi dan mensuruh dia pi relax-relax jer.  Ttok sah duk mintak sedekah.  Kesian i olls tengok dan start dari situ mcm2 i olls rase.
     
    Hari yang dilalui masa pregnant syok sgt,  sbb i tak la over or verver muntah sumer.  Alhamdulillah,  sebab jangkitan tuh sume i pas kt my hubby!!  Dia lak yang verver pregnant. 

    Bab-bab mengidam pon sumer dia yg makan tau,  I cume suker makan satu benda jak - DONUT BERSALUT COKLAT DGN TABURAN KACANG DI ATASNYA...SOOOOO YUMMY...jgn tatau...donut tuh i suker makan ada jual dkt pasaraya GAMA jer!!

    Cuma azab sket je bila nk nek rumah flat kt Flat Free School,  duk tingkat atas sekali lak tuh.  Hari-hari nak memergi and balik dari keje akan naik tangga.  But sebenarnya bila dah tau berjalan banyak kekadang memudahkan proses bersalin nanti haaa!!!

    Untuk tips,  banyakkan minum susu ok.  Supaya kalsium cukup untuk u olls sumer and also good for the baby.  Satu jer sebenarnye segan nk gitau...i olls bunting pelamin...wakakaka siap kena perli tau sgt xsabar makin baby...wakakaka!! (BOLEH CAMTUH!!!)


    Anak u olls panggil u olls apa?
    Ibu atau bubu...:)


    Masa mengandung apa cabaran yang paling besar? Yang ngeri-ngeri ke? Scan anak tak nampak ke?
    Naik tangga sampai tingkat 5,  dari awal pregnant sampai 8 months preggy.  I olls takder la pengalaman ngeri2 sgt.  Pengalaman lucu ada la,  i olls ada tabiat suke makan ubat gigi jenama Fresh n White je...jenama lain xfeel...wakakaka masa scan baby..alhamdulillah nampak jantinanya...siap tendang tangan doktor yg duk tekan2 dia je...hehehehe

    Masa beranak u olls beranak normal or caesarian?

    i olls bersalin normal...i olls turun tanda seminggu dh...turun darah sket2...but sebagai ibu yg tak der pengalaman i olls buat donno je...kepada ibu2 di luar jgn buat mcm i olls...bahaya taw...huhuhuh...dan kepada ibu2 di luar sana anda mesti dengar kan nnt dh bersalin byk yg kena pantang...hahahaha...i olls neh dua hari sebelum alya keluar melihat dunia...gila2 punyer i sental makan...hehehe agaknye alya dh cukup makan betoi2 keluar on due date dier...hehehehehe pukul 5 pagi i bangun nk buang air kecil...bila duduk je...keluar darah...byk gak...but xsakit...i olls relax lagi...bley p smbung tidor...hehehehe yela...alya lahir ari isnin u olls...bukan tatau kalo nk masuk opis ari isnin sangatlah kurang rajin kan???
    then bangun pukul 6.30 pagi i olls nk mandi...sebab macam panas jer badan...tak selesa nk tido pon...sekali lagi duduk nk buang air kecil...darah turun banyak...then sakit pinggang yg teramat lah sangat sampai tak boleh jalan...i olls keluar bilik air merangkak u olls kejut husband...aiyooo...i olls dh nk beranak...hubby i olls boleh bangun relax jer...pegi mandi...bersiap2...siap pakai minyak wangi lagi...relax macam i olls kejut dia nk memergi kerja pulak...aiyooo...i olls paham dia nk cover rasa gabra dia je tuh...hehehehe sampai hospital dalam 7.15 mcm tuh...then doktor check i olls nyer bukaan dh 6cm dh...teruslah masuk dalam dewan bersalin u olls...kalo org lain dh buka 6cm dh terjerit2 mcm nk beranak...i olls relax jer...berjalan lak tuh ke dewan bersalin...yela mana ii olls nk tau...siap nurse tuh tegur 'dh buka berapa dik?' i olls jwb '6cm kak' 'haih nek kerusi roda tu la...kang terberanak kat sini lak...' itulah pengalaman menjadi ibu...mana kita nk tau proses bersalin tuh camner...walau dh searchh dlm tenet skali pon persediaan nk bersalin...on that time u olls nk bersalin...sume tu mana u olls nk sempat ingat dh...hubby i tak jadi friendly father sbb dia takot darah...hehehehee tp dia dh promise on our 2nd future baby dia akan being friendly father masuk teman i bersalin...hehehehe so sesorang la i olls dlm dewan bedah tuh sementara nk tunggu bukaan sampai 9cm...dalam pukul 9 macam tuh mmg dh on time la doktor tu kata sbb bukaan dh 10cm dh...tetiba enpon i olls bunyi lak...my mum u olls...mentalipon saat i olls nk beranak...i olls lupa kasi enpon kat hubby...my hubby pon dh gabra dia pon xtentu arah...xtalipon sape pon...hehehehe bila my mum tanye 'kak hang duk buat apa neh...hang beranak dh ka???ibu risau neh..' dgn semangat i jawab sedang beranak ibu...nanti call lain...hahahahaha...
    then setelah merasa bagaimana rasa hendak bersalin yg selama ini menjadi teka teki...akhirnya lahirlah alya adriana....masa nk bersalin cukup sakit tetapi bila lihat je alya suma sakit tuh hilang...

    Sepanjang menjaga anak-anak ini, adakah u olls rasa jealous bila tengok kawan-kawan lain yang tak kawen lagi, bebas ke sana ke mari?

    masa mula2 dulu jeles la juga tapi bila fikir logik buat apa nk jeles...ada anak lagi best tau...haaa u olls dh beranak u olls tau la...suami lagi sayang tau...yela u olls dh lahirkan zuriat dia...

    Senang tak nak jaga badan after kawen? Ada petua rahsia? U olls ni badan tetap bak tak kawen lagi kan?
    wakakaka...after bersalin berat i naik 2kg jer...45kg...kalo jumpe member lame mmg suma tanye i olls bila nk kawen...nampak sgt dey olls dh tua...bukan i olls xjemput pi kenduri...tampaq sekoq2...hehehehe tader rahsia la kak merr...cuma tips jer...byk kan berjalan...senaman berjalan neh bagus tau...haaa kelessssss....i olls bukan dato' siti nk rahsia2 kan...hehehehe



    Suami u olls penolong tak?

    hubby i olls sgt lah penolong menkacau alya...hehehehe itu jer paling byk dia tolong...hehehehe jgn marah yer yang...nanti i belanje u makan cucuq udang...hahahahaha hubby i byk bagi semangat kalo kekadang i rasa down...hehehehe dia kata tanggungjawab kita besar dh sekarang...dh ada anak...bukan bley macam duk cekcur masa muda mudi...hehehehe...
    Apa saranan u olls kepada Kak Merr yang nak kawen tak lama lagi?
    saranan i olls pada kak merr...hope kak merr bersedia lah nk jadi ibu...sebab pengorbanan dia besar...tak sama macam kalo kita sekadar sebut pengorabanan aje...bersedia mental fizikal...sentiasa sabar dengan apa saja walaupun tahap kesabaran kita ada batas nya...sifat keibuan seseorang itu mmg sudah sebati dgn jiwa wanita....i olls xpandai nk nasihat...sbb i olls pon masih lagi mencorak diri i olls untuk membesarkan anaknda i olls...masih byk rintangan dugaan pancaroba yg perlu dilalui...ingatlah kita kawen bukan takat nk kira wang hantaran...hantaran vouge da vas...honeymoon sampai kat bali....kita kawen kita dh mempunyai byk tanggungjawab...jgn jadikan perkahwinan satu beban...jgn jadikan anugerahh Tuhan (anak2) sebagai alasan untuk uu olls tak dapat bekerjaya....perkahwinan perlu ada kepercayaan...tolak ansur...paling penting komunikasi kena selalu ada...insyaALLAH... perkahwinan yg di redhai...di sulami dgn hati suci murni...tulus abadi...aicewahhh...perhubungan itu akan di redhai dan di rahmati YANG MAHA ESA....dan janganlah kak merr lupa menjemput i olls di hari kenduri....wakakakaka...


    Ucapan untuk pembaca Belog Jumie Samsudin  :

    Buat kak merr...terima kasih sgt pada kak merr sbb sudi menganto emel neh kat teman...teman neh siapa la...wakakaka rendah diri la pulak...wakakaka...pape pon i olls sgt lah syg pada kak merr...i olls tamo buat ayat2 terharu nnt kak merr touching2 lak....hehehehe...i olls tatau nk kasi pic ape...nnt i olls email...yg mana ok kak merr guna lah yer...wakakakak...xpon ley cilok dari belog i olls jer...heheheheheh harap dptlah email i olls neh mnjadi bantuan untuk menjayakan rancangan hotzzz kak merr....

    So itulah citernya untuk kali ini u olls.  Memang banyak i olls belajar dari budak kecik ini.  Mak aii...kalau dia leh buat.  Mesti akak pun boleh kan?  Cuma tunggu ngandung jahhh!  Tapi kena dapat lesen duluuuuu!!

    SO,  untuk u olls semua kalau nak kenalan dengan beliau.  This is the info  :
    Facebook  :  http://www.facebook.com/juneadnan
    Email  :  alyaadriana08@gmail.com
    Blog  :  http://juneryanpunyer.blogspot.com/

    HEELLOO U OLLLS!

    Sorry sangat sangat sebab lama tak update.  Mesti u olls rindukan update dari I olls kan.  Sorry sangat sangat.

    I olls tak update sebab  :

    1. Pihak FIFA nak saman akak sebab tolak penawaran nyanyi masa opening FIFA 2010 dengan Shakira.  I olls sanggup tolak sebab nak nyanyi untuk Sukan Staf Universiti Awam Malaysia 2010 kat USM.  Keleessss!!
    2. Kerja yang terlalu banyak kat office membuatkan akak balik saja akak terus rasa macam nak demam dan terus membuatkan akak demam selama beberapa hari.
    3. Musim mengawan yang lalu,  telah menyedut semua tenaga dan inspirasi akak untuk menulis.
    Nantikan update-update akak mulai BESOKKK!!!!


    i love u olllss!!

    PEREMPUAN PONDAN YANG DISAYANGI OLEH SEMUA KAUM KAUM MSM!!

    From Baling With Love

    Day 1
    Malam itu,  akak,  Cakcing,  Zam (BF Cakcing) and En.  Khafi drive ke Baling untuk dua tugasan penting.  Kami kena buat pelamin nikah untuk Amreena Meena dan Cakcing akan membuat henna design untuk Amreena yang bakal melangsungkan perkahwinannya esok dan lusa.

    Setibanya di Baling,  I olls En.  Khafi dan Zam terus memulakan design pelamin serba Merah dan putih Cakcing ke bilik pengantin untuk membuat henna pengantin.

    Thank god akak ada dua assistant JANTAN yang bagus.  Akak bagi arahan saja dan terus mereka melaksanakannya.  Tapi ada masa tu,  En.  Khafi duk gelak kat i olls sebab i olls duk naik angin bila kain yang i olls buat tak bergelombang dengan cantek.  Akak kata "Jangan main-main masa kerja ok.  Kalau nak gelak.  Sila keluar!!!"  Keleesss....akak pun menghalau laki akak keluar kan.  Kurang ajar punya kekasih ini.  Tapi ada aku kesah,  time kerja is time kerja ok.  Zam bagus,  dia buat kerja sampai habis.  Oleh itu,  i olls mencadangkan agar diberi gaji yang lebih tinggi berbanding En.  Khafi. 

    Dan inilah hasil pelamin we olls buat.  Hasil karya oleh Cakcing.  Dan disusun atur oleh kami bertiga.


    Cakcing di dalam bilik pengantin tak habis habis dengan karya hennanya.  Design adalah hasil nukilan pengantin itu sendiri.  And Cakcing hanya la tukang buat.

    Dan inilah hasil henna yang berakhir at 2 am in the morning. 

    So,  now u olls fahamla bila akak cakap harga henna we olls RM200 kan??

    Eventually,  at 2am kami pun berangkat balik ke Penang


    DAY 2
    Day 2 bermula seawal 7am di Penang.  I olls diarahkan untuk memake up seorang pengantin untuk her nikah kat Batu Uban Penang.  Rogayah nama pengantin itu.  Pagi itu masa akak called dia untuk bagitau akak dah sampai ke simpang jalan rumahnya,  dia menjawab telefon dengan penuh lemah lembut.  Akak menjangkan pengantin ini mesti tak kekwat dan baik hati sekali.


    Memang pun,  sepanjang sesi mekap,  beliau amat tertib dan diam saja.  Lepas mekap,  dia pun menghidangkan akak mee goreng kicap dan udang galah dua ekor ok!!  Malapss....

    Inilah pengantin akak itu.  Thanks Rogayah.  Sorry tak buleh attend ur sanding day.  I olls terus ke Baling petang itu juga.

    Setibanya di Baling,  i olls and Cakcing terus meniba ke rumah Amreena.  We olls akan memekapkan beliau untuk sesi nikah beliau yang dijangka berlangsung selepas waktu Asar. Perjalanan sesi mekap berjalan dengan lancar,  tiada sesiapa melainkan i olls,  Cakcing, dan saudara mara Amreena di bilik pengantin.


    And after the make up,  we olls suruh Amreena posing di pelamin yang we olls buat itu.  Kelessssssssssssssssssss...


    Petang itu,  we olls ke Pekan Baling.  Ada EKSPO katanya.  Apa lagi,  we olls pun menerjahlah.  Ada macam-macam yang dijual.  Baju,  tudung,  selimut,  bantal,  ubat resdung,  sumi.  Tapi yang paling meletops,  we olls singgah ke gerai menjual baju baju rejected.  Mak aii..murah  u olls.  Sehelai RM6 sajia.  Akak pun mengambil la dua tiga helai.  Buat pose pose manja depan apek itu.  Kesahnya verver nak dapat sehelai free.  Tapi apakan daya,  body akak tak se vass dulu.  Maka akak pun akur dengan kehendaknya.


    Then we olls pun cek in la kat homestay yang Cakcing tempah itu,  berdekatan dengan Pejabat Pelajaran Daerah Baling.  Keleess......sebijik rumah,  dua bilik,  ruang tamu, pantry dan bilik air.  Memang vasss u olls. 
    Malam itu,  we olls had dinner kat kedai tomyam bertentang dengan permandangan yang paling santek sekali.  Langit mendung mendung maghrib dan juga padi fields u olls.   Ewah ewah...cakap mat saleh kan?? Sawah padi yang sedang menghijau u ollls.

    Selepas dinner,  we olls kembali ke rumah homestay dan tak ke mana-mana hanya mentengok TV.  Baik we olls ok!!


    DAY 3
    We olls bangun agak lewat.  Tak tau la mimpi apanya.  Tapi mungkin balas dendam dah penat sangat beberapa hari ini.  Then we olls bangun dan terus mencarik mamak dan bersarapan.  I olls makan roti canai,  teh tarik dan juga telor setengah masak dua bijik ok.  Keless....Cakcing makan nasik kandar.  Over haiwan ini!!

    Then we olls pun meniba di rumah Amreena,  untuk memake up dan menyiapkan beliau dan suami (kini suami) untuk upacara persandingan.

    Sesi siap menyiap ini adalah lebih meriah dan lebih vasss sebab ada lebih ramai ahli majlis ketika itu yang terdiri dari pengantin perempuan,  pengantin lelaki,  jurukamera,  akak,  Cakcing,  sepupu dan adik perempuan si pengantin itu sendiri.  Ehk..Miss Nisha tu kakak ke adik heh?  Jangan mara ke Meena.
    We olls memang tak henti henti gelak masa tu,  sebab si DON iaitu suami Amreena adalah orang yang sangat funny and cool.  We olls memang duk bergelak dengan dia ja.

    Inilah pasangan pengantin ini berposing di pelamin THO Red Gincu.

    They olls bersanding di Dewan Kenangan Baling.  Suasana di dalam dewan adalah teratur dan cantek ja. Pengantin disambut dengan paluan kompang and also...KOMFETIII!! Mak sukaa idea ni u ollls.  Meriah....dan paling we olls suka.......................they olls bagi ais krim kat para para tetamu tak kira saiz badan dan usia.


    Balik dari kenduri Amreena,  we olls ingat nak bersiap dan pergi mandi air terjun...tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...ku sangka panas sampai ke petang,  tapi hujang di awal petang.  Maka we olls duk jer la dalam rumah itu,  mengeruh,  buat buat macam tidur nyenyak,  pastu layn TV yang lebih kecil dari maikrowev rumah we olls.

    Day 4
    Hari keempat bermula seawal pagi,  after breakfast di Restoran Nasik Kandar Pokok Ketapang,  we olls ke rumah Amreena untuk membukak pelamin serba merah yang we olls buat itu.

    Hampir sejam memerah peluh,  we olls terus ke Kuala Pegang yang terletak lebih kurang 13 km dari Baling.  Customer kedua we olls ini,  ambil full package dengan THO Red Gincu.  Make up,  baju sanding,  pelamin,  perhiasan bilik tidur dan juga meja makan beradap.

    Noks...nak citerkan.  Dari 12 tengahari sampai 4.30pm almost 5pm baru kami dapat setel semua kerja kami.  Dan setelah siap.  Inilah hasilnya.  Simple jer u olls.  Sesuai untuk those yang nak kawen simple simple ni.

    Setelah selesai sesi membuat persiapan yang diminta,  we olls dan keluarga pengantin terus membuat perancangan seterusnya iaitu pergi memandi air terjun Lata Bayu!!  Yeahh.....finally dapat jugak mengepi.  Dari semalam mak nangis nangis tak dapat mengepi u ollls.

    Kali terakhir akak sampai tempat ini,  lebih kurang 10 tahun yang dulu.  Ini dah setelah 10 tahun,  Air Terjun Lata Bayu memang tetap best u ollls!  Ayak dia sejukk gilaaaaaaaaaaaaaaa!!!

    Walaupun ramai orang,  yelah cuti sekolah.  But we olls tetap sempat mencarik ruang-ruang untuk prektis kuak dada dan kuak kupu-kupu.  Tapi yang lawak,  i ollls hampir-hampir tenggelam kat dengan kaki air terjun.  Seram u olllss!!  Celaka cakcing tengok akak nak tenggalam,  dia bukan nak tolong.  Dia gelak lagi adalah!!

    Inilah gambar-gambar we olss memandi air terjun.

    Malam itu,  letih bukan mainla jangan nak cakap!!!!!!!!!!!!!  Sampai macam tak buleh nak tidurrr!

    Day 5
    Hari kelima merupakan hari yang terakhir. I olls pun malas nak citer panjang-panjang sebab macam-macam perasaan ada.  Happy sebab nak balik Penang,  tapi at the same time rasa macam nak sedih jugak sebab nak tinggal bandar Baling yang damai ini.

    Tak tau la bila we olls akan kembali lagi.

    Ini pengantin yang we olls make up kan pada hari itu.
    Kepada semua yang terlibat sepanjang 5 hari kat sini terutama Kak Syima and Amreena,  thanks sebab sudi memilih THO Red Gincu untuk menjadi sebahagian daripada hari yang bersejarah dalam hidup u olls ini.  Kak Syima.....pas ni u olls plaks kan kat Johor??? Betul ke nak amik THO Red Gincu lagi.  Keleeeeeesss...


    Sekian,  salam sayang untuk semua orang Baling yang membaca belog akak ini!!!

    Untuk tempahan dan mengetahui tentang pakej-pakej di The House of Red Gincu
    please click here
    http://thehouseofredgincu.blogspot.com/
     
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...