8.6.10

Durian Datang Lagi

Yes,  untuk semua penggemar durian.  Durian datang lagi ke Melesia musim ini ok.  Keleeesss......Akak memang suka makan durian.  Tapi tak lah over over sampai meraban.  Tahun lepas,  akak tibai durian kat rumah kawan akak di Ipoh.  I olls ingat lagi,  tibai punya tibai sampai tak ingat dunia sampai esoknya i olls demam ok!!!  Nasib baik la demam sebab durian,  akak ingatkan selsema burung dah masa tu ok!! Ngeriii....
So,  kepada u olls semua kalau nak tau,  durian Penang lah paling sedap di Melesia ini.  Kerana tempat penanamannya di habitat berbukit dan sejuk.  Kelees....Akak dah lalu dari Balik Pulau ke Teluk Kumbar,  mak aii, depa dah ikat buah-buah durian dengan tali rafia.  So,  kalau jatuh,  tak jatuh ke tanah ok.  Dan kalau orang curi..........kita tau sebab tengok tali tu tergantung!!  Dulu penanam penanam durian semua,  depa pasang jala bawah pokok.  Kelessssss!!


Di kesempatan ini akak nak tunjuk gambar akak dan En.  Khafi sesi mencarik durian menjelang maghrib.  Memang En.  Khafi adalah HANTU DURIAN ok.  Akak risau tengok dia makan durian dengan lahapnya.  Dia boleh makan sorang 4 bijik ok!!  Bukan 4 ulas.  Tapi kalau boleh dia nak berhenti dari dusun ke dusun.  Tapi akak ini busy,  tak sempat nak bawak dia pergi durian hunting.




 Tiba-tiba akak nak PETAIII kannn???? Tingat mak and abah kat Jengka!!  Kelllesssss...............

Akak ini suka sangat durian.  Kalau dapat,  i olls suka makan dengan nasik.  Tau tak macam mana?  Yes....nasik putih,  gaul dengan isi durian,  letak air panas campur garam and gula sikit.  Kelessssssssssssssssssssssss

So u olls pulak suka macam mana? 

2 comments:

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...