9.6.10

Semalam Ku di Kuala Lumpur

Yes u olls,  akak ke KL minggu lepas.  Untuk tugasan yang telah diamanahkan.  Make up sorang kastemer we olls bernama Tunku Elisha.  Memang 6 bulan sebelum wedding beliau telah menempah akak ok!!  Keleesss....
So,  we olls gerak dari Penang jam 3pm.  But before that,  Cakcing ada tempahan Henna kat Sungai Ara.  Tapi sebab rushing Cakcing tak sempat nak amik gambar.  Kastemer itu amik pakej paling maleps dari Henna Artwork by THO Red Gincu iaitu RM350++ yang include henna untuk pasangan pengantin dan ahli keluarga.
Around 7pm,  we olls sampai kat Damansara Damai di mana terletaknya teratak Tunku Elisha.  Slow slow Cakcing terus buat henna for the pengantin u olls.  Melepsss!!  Around 11pm baru we olls pergi check in. 


Tapi malam itu,  akak tidak tidor kerana akak takut nanti akak tak mampu untuk membangunkan diri.  We have to make up the pengantin at 7am ok!! 6.30 am Elisha called akak dah ready makan - makan breakfast kat Mekdi Damansara Damai.  Kelessss.....

Alhamdulillah,  at 9.30 am semua dah siap.  Pengantin pun sudah santek.  Lantas akak pun terpaksa mintak diri sangat-sangat,  bukan saja u olls tapi akak rasa nak terpengsan sangat ok!!!!  Pengantin macam tak merelakan akak pergi,  tapi i ollls pergi dulu.  Ada kerja yang i olls perlu selesaikan.

Inilah gambar pengantin yang we olls siapkan.  Busana dari Hassan Abu Bakar.



At 11am,  me and Cakcing sampai di Jalan TAR.  Yes,  we olls nak menshopping kain kayan untuk THO Red Gincu.  Kesahnya pasni we olls nak start tambah koleksi busana Red Gincu kan.  We olls beli set persalinan putih,  silver and ungu.  Tapi design tak tau nak buat macam mana lagi.  Kain dari gudang mana??? Tak payah la we  olls ceritaa ok.  Tak mau riyak u ollls.  Syirik kecik akak tak suka!!!    Tapi yang paling best,  i olls beli kebaya jawa warna hitam benang emas.  Akak akan siapkan set korset and kainnya kemudian.  So u olls semua tunggu ok!!!

Balik hotel ja hari itu,  i olls terus lenaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sampai 11 malam!!  Keleeeeeeeeeeessss!!!!

Bangun itu,  akak pun dengan lemah longlai pun  mandi manda dan terus berjumpa dengan Kak Ajiit and Kak Ezz,  dayang dayang akak di KL itu.  We olls pun terus ke Downtown Tun Razak untuk memakan celur-celur.  Cakcing sangat suka makan fishball fishball itu,  pastu celop dalam air panas.

Pastu itu,  we ollls terus mengurut kaki dengan orang OKU yang cacat penglihatan u ollls!!  Kesahnya mula-mula akak yang nak mengurut,  yang lain-lain tu jual mahal katanya.  Tapi pastu semua join nak duduk and merasa di urut oleh abang-abang buta katanya!!!

Sedondon warne TSHIRT kami ok.  Keleessss!!!
Tapi u olls,  memang best di urut oleh mereka ini.  Dia buat urutan refleksologi kat tapak kaki itu.  Dia gosok-gosok,  dia kata akak ini ada migrain,  ada masalah suka tahan kencing dan banyak minum minuman bergulaaaaaaaaa!! Aiiiyoooo..........semua dia tahu ok!!  Akak nebes ok!  Adakah dia tau hal hal lain?  Apa hobi akak?  Kawan karib?  Cita-cita?   Siap boleh buat biodata ok!!


Akak bermuka draaag bersama Ajit kat sebelah.  Mula mula Ajit takmau mengurut pun,  tapi dia tengok akak suuurrr jer layan nikmat.  Terus dia mengejoin.

Tapi,  akak memang kagum melihat mereka gigih bekerja.  Abang tu cakap,  they olls start meniaga dari 9pm sampai habis.  Usually habis around 3-4am.  Selagi ada orang nak duduk la. 



Okay,  itu sajalah we ollls nak ceritakan.  Akak happy sangat semuanya berjalan lancar.  Hope dapat turun KL lagi.  :)  So sapa-sapa lagi nak tempah THO Red Gincu team??  Jangan lupa bukak belog we olls ok.  Ada more pictures of Tunku Elisha.  :)

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...