7.7.10

7 Julai 2010 - Hari Bandar Warisan George Town, Penang

Hai u olls semua.  Buat pertama kali,  we olls orang Penang akan mencutikan diri pada 7 Julai bermula tahun ini sempena Hari Bandar Warisan George Town.  Kelesss nyah!  Hari ni la u olls!

7 Julai 2010 - Hari Bandar Warisan George Town,  Penang!!

For your information,  cuti umum itu berkuatkuasa mulai tahun ini sebagai meraikan hari pengisytiharan Bandar George Town sebagai Tapak Warisan Dunia oleh Pertubuhan Pendidikan, Sains dan Kebudayaan, Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (UNESCO) pada 7 Julai tahun lepas.

Oleh itu,  akak di sini mengisytiharkan hari ini akak nak promo u olls semua untuk mendatang ke Penang dan menyaksikan keindahan bangunan-bangunan lama dan keindahan insfrastruktur kat Penang ni semua u olls.   Memang seronot.  Especially,  budak-budak yang suka amik gambar and minat pasai architecture.

Ada banyak bangunan yang cantek-cantek yang usianya lebih tua dari tok-tok u olls semua.  Dan antara bangunan yang paling i olls suka dan bangga adalah  Cheong Fatt Tze Mansion.  Terletak dekat dengan Hotel City Bayview.  Nak masuk RM15 siap ada tour sekali.  Kelesss nyah!!  Kalau u olls nak stay kat sini pun boleh u olls.  Depa ada buat section yang diconvert jadi macam hotel.

Ini permandangan dari depan.

Ini pintu bilik-bilik hotelnya.

Ruang tamu.


Nyah....mai tengok website dia!!
http://www.cheongfatttzemansion.com/

Sekian,  mai la PENANG!!

1 comment:

  1. okehh... aku nak keje dalam penang je... sebab nanti aku bleh bercuti pada hari besdey....

    hahaha...

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...