16.7.10

Quick Movie Review : The Karate Kid , Sex and the City II and The Back Up Plan

Hai u olls semua.  Akak sangat terhegeh-hegeh untuk cerita pasai movie-movie yang akak sempat tengok dalam dua minggu ini.  Sedar atau tidak,  me and En.  Khafi dah lama tak dating tengok wayang.  We olls lebih suka lepak makan dan sembang-sembang ja.  Lokasinya dari mamak,  ke rumah sepupu i olls dan jugak kat mana-mana jer kedai makan yang best. 

Actually,  the last time we olls tengok wayang adalah citer THE AVATAR.  Aiiiyyooo...sangat lama dah kan.  Its ok.  En.  Khafi agak hangin la nak ajak akak tengok wayang.  Selalu dia datang nak amik akak pi tengok wayang,  tapi in the end.  We olls habis masa melepak kat tempat makan.  Alasan akak dia tak dapat terima............Akak malas nak pi tengok wayang sebab nanti jumpa dengan para peminat.  Semua nak amik gambar akak,  amik otograf dan sebagainya!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

AIYOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO.......PI MATILAHHH KAK MERR!! Ver ver selamanya!

Okay-okay.  Sorry u olls.  Akak gurau ja.  Okay,  akak akan citer 3 movie yang akak dah tengok ni.  Its just and opinien ok.  Akak sebagai penggemar dan pemerhati seni yang sangat humble.  :)  Tak tau la u olls setuju dengan pendapat akak ke tak.  Ada aku kesah kan?  Tapi apa pun,  lets read what i say about all these movies.

Sex and the City II
Rating  :  7/10

Ulasan  : Seksaitednya akak nak tengok gambar ini sampai sanggup pi tengok sendiri dan meninggalkan En.  Khafi.  HAHAHA....mau tak merajuk si lelaki chubby itu.  Tapi takpa...merajuk nya tak kemana.  Yes,  akak puas hati tengok citer Sex and the City kali ini.  Memang mencapai ekspektasi akak.  Kisah-kisah,  isu-isu dan dilema yang ditimbulkan dalam movie ini membuatkan akak tiba-tiba rasa macam New Yorkers buat beberapa hari dalam kehidupan akak selepas menonton filem ini.  WAH!!  Sungguh kuat pengaruhnya.  Itulah salah satu cara kita nak tau filem dan cerita itu bagus atau tidak,  sampai kita sendiri pun rasa macam duk dalam filem itu.  Akak suka semua suprais dalam citer ini!  Akak suka baju -bajunya.  Akak suka masa wedding kawan depan dorang tu...Liza Minelli si tua bangka itu menyanyi lagu SINGLE LADIES!  Kelesssnyah!!  Kings memang pandai membawakan isu-isu wanita yang membelenggu semua wanita kat dunia ni sama ada kat New York atau Dubai dalam cara yang paling sinikal sekali.  Wanita tak buleh bersuara!!!  Akak tak mau citer banyak.  Just go watch that movie and carik apa yang akak maksudkan itu.


Karate Kids
RATING  :  6/10

Ulasan  :  Citer ini memang best la untuk u olls yang suka citer feel good movies.  Anak Will Smith iaitu Jaden Smith adalah sangat cute.  Noks.....budak ni tak pandai sangat berlakon lagi.  Tapi akak sangat respek dengan stunt dia buat.  Tak tau la dia buat sendiri ke tak,  tapi dia memang born to be in fighter movie macam bapak dia.  Untung hang jadi anak Will Smith.  Terus masuk berlakon filem besar-besar dengan pelakon besar-besar.  Akak rasa tak sampai 10 lagi,  dia pulak akan jadi popular nak mampus kat Hollywood tu!!  Mengikut apa yang akak amati,  citer ini bukan ajar budak ni main Karate pun.  Tapi kungfu.  Dah tu...Jackie Chan kan orang China.  Mana plaks dia ajar karate kan?  Karate kan Jepun.  So,  apa pun,  sah-sah la kita semua tau,  orang Emerika ni tak tau happa pun pasai Asia!


The Back Up Plan


Rating  :  4/10

Ulasan  :  Citer ini adalah amat mengecewakan bagi akak.  Sebab akak sendiri tak faham apakah isu-isu yang sedang dihadapi oleh kedua-dua watak utama.  Pengarahnya tak berjaya mengupas isu dalam watak-watak utama.  For me,  rasa macam tiba-tiba macam dia nak sangat kat jantan ni.  Pastu tiba-tiba dia macam tak mau kat laki ni.  Pastu tiba-tiba keluar pulak isu dia ni macam fobia kat laki sebab mak dia dulu kena tinggal dengan bapak dia.  Aduhss...akak macam kecewa la sebab bukan murah nak bayar sepupu akak berlakon gambar ini.  Akak lagi suka JLo berlakon dalam Maid in Manhattan.  Best kan?  And i have to admit,  walaupun sepupu akak ini lawa.  Tapi jantan dalam citer ini nampak jauh lebih muda dari sepupu akak.

Sekian terima kasih.

No comments:

Post a Comment

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...