6.7.10

SMS Bakal Menantu

Nyah!!  Akak nak citer satu benda ni.  Akak nak share dengan u olls la.  Akak dan Kak Juma,  iaitu bakal ibu mertua akak suka bermain SMS.  Dia selalu SMS akak dan kalau akak tidak membalas dia akan tanya En.  Khafi adakah dia ada buat salah dengan akak.  Meriah u ollls.


Akak jugak selalu SMS SMS dengan bakal adik ipar akak.  Nama En.  Ayik.  Kalau u olls nak berkenalan dengan beliau.  Akak boleh kenenkan.  Umur 23 tahun.  U olls boleh add beliau kat Facebook.  Nama beliau  :  Muhamad Hazrieq

We olls pernah jumpa kat KL.  Sekali ja.  So we olls selalu contact pakai SMS ja.  Satu hari dia SMS akak.

En.  Ayik  :  Hai akak,  bila akak nak meminang Apis (En.  Khafi)


Jumie Samsudin :  HAHAHAH...mak dan abah sudi ke terima pinangan akak?


En.  Ayik  :  Sangat sudi.  Mak dan abah cakap hantaran kat Apis USD11,111.11


Jumie Samsudin  :  Aiyok.  Buleh tak akak kata sesuatu?


En.  Ayik  :  Katakanlah


Jumie Samsudin  :  Pungkok hang!!  hahaha

Lepas akak SMS itu.  En.  Ayik pun terus diam.  Akak misscall dan SMS dia lagi.  Tapi dia tak balas.  Akak tak tau la,  maybe dia merajuk kot akak maki dia pungkok hang kan.  Tapi akak tulis "hahahah" kat belakang Pungkok Hang.  Takkan dia tak tau akak bergurau kan?  Akak pun mulai resah.

Malam menjelma,  tiba-tiba akak pun dapat SMS dari En.  Ayik.


En.  Ayik  : Hai akak.  Sorry baru ada credit.  Akak SMS dengan mak dan abah semalam.  Dorang duk gelak-gelak ja coz anta msg pasal masok minang tadi.  Ayik tido.  Terus terbangun.


Jumie Samsudin  :  APA DIAAA!!!  Tadi tu abah dan mak?  Akak baru tulih PUNGKOK HANG.  Ayik...akak rasa nak termeninggal!!


U olls...........apa pendapat u olls.  Adakah they olls akan masih terima akak sebagai menantu.  Akak resah!!

6 comments:

  1. heheheh..of coz la depa terima hang lagi jumie syg..sebab hang kan diva meletup..rugi kalo depa taknak! :)

    ReplyDelete
  2. mmg xbley blah..it's da true story??? adoiyaaaaaaaaaaa.. xtau nak ckp pe

    ReplyDelete
  3. hahaha...

    boleh terima lagi. adik ipar kata diorang duk gelak2 tu.. huhu.. :D

    tapi tak leh blah la gambar hiasan ala-ala nak mati tu... :D

    ReplyDelete
  4. ang gila jumie.......!!!......hahahhaha!!!.....aku kalo jdik adik ipar ang x saba!!........dpt kak ipar kpala mereng!!!

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...