22.7.10

Wedding Yang Paling Meletops

Hello pipels, minggu lepas akak menerima banyak emel pasai wedding anak Allahyarham Tan Sri SM Nasimuddin SM Amin founder of Naza Group of Malaysia. Perkahwinan anak nya ini iaitu bernama Nadia dan suaminya yang meleps iaitu Hamzah. 

Siapa yang tengok pasti rasa ternganga mulutnya u olls.  Jangan nak carut-carut ok.  Depa ni memang keturunan bangsawan,  duit banyak.  Sampai tak tau nak buat apa dah.  Depa bila celebrate depa all out la u olls!  Tak luak pun duit itu.

Tapi untuk u olls, u olls yang kerja pun tak berapa nak VASSS...harap pinjaman Bank Rakyat dan sponsor duit pencen mak bapak untuk buat kenduri,  kalau u olls buat kenduri sebesak mana pun,  i olls tak heran nyah!!  Besak mana pun kenduri hang,  esok lusa hang tetap rakyat biasa kan?

I olls harap dengan paparan gambar ini jadi inspirasi untuk wedding planner yang baca belog akak ini untuk menceduk sedikit sedikit idea decoration yang dipersembahkan.  I olls takdak info sapa yang jadi wedding planner for this beautiful bride and groom.

Meh u olls tengok pulak.  Apa pendapat u olls.

Ini pelamin majlis pernikahan.


Meletopss u olls....pokok pokok di tangga itu.  Akak rasa macam dalam pesta flora dah....keles...


Majlis bersiram yang dibuat..ala-ala Roman style u olls!  Yang penting....ORANG PUTIH menjadi balaci yang mengangkat pengantin ok!  Meletopss.......berakhirlah zaman penjajahan BELANDA ke atas TANAH MELAYU okkkkkkkk!


Naik kereta kuda di iringi ORANG PUTIH dan dayang-dayang yang vass ala-ala Academy Award!  Hampa ada ka camnihh?????



Yang penting.....INI AKAK PUNYA OK!!!  Peniup Tandok Kambing Gurun 2010!



Ini malam resepsi kat hotel pulaks. Tetamu yang mai ada video guest book.  Keles...PTPM USM boleh tak akak nak tempah macam ni nanti??
 Pakcik ini tengah merakam ucapan ok...keless!!


Memang depa pakai colour colour AVATAR okay.  Inilah arch nya...akak tengah tengok secara mendalam.  Apa yang depa guna itu?  Kaca ka?  Kristal?  Bunga orkid?


Ini gambak pasangan pengantin yang menyambut para tetamu!


Hiasan meja makan yang melepsssss.......



Ini lagi meleps...meja makan pengantin dan VVIP ok.  Akak nampak Kak Asmah kat tepi tu!  Keles......


Nyah......ada okestra lagi.  Memang melepsss ok!


Kek kawen yang vasssss>>



Inilah pelaminnya............kelesssssssssss.  Sungguh AVATAR campok tradisional Melayu kan!  Abang James Cameron mesti berbangga.


Dan inilah pasangan pengantin itu.  Hamzah dan Nadia.  Hamzah sangat kendu kan???


Walaupun majlis ini sungguh vass dan ala-ala Hollywood.  Tapi the pengantin tetap pilih busana berunsur Melayu.  Akak respek itu.

So,  u olls semua.  Kalau kail panjang sejengkal janganlah laut hendak di duga.  Kalau nak kawen tu,  tak payah la over over ok.  Kalau mampu like they olls ini takpaaaaaaaaa....................................................

Sekian.  I love u olls semua.

2 comments:

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...