23.8.10

Cara Senyum Budak Budak Zaman Sekarang

U olls semua.  Akak nak menggesa u olls semua untuk melihat kepada satu perkara yang sedang menular dalam kalangan budak-budak perempuan zaman sekarang ini.  They olls suka menyenyum dengan cara mengemutkan bibir dan membuatkan mata sedikit kecik.  Senyuman ini akak panggil sebagai SENYUM KEMUT MULUT.  Pastu depa akan guna gambar itu sebagai profail pikcer mereka? Why u olls!  Tak cantek pun lah!!

Contoh SENYUM KEMUT MULUT





Apa maksud senyum ini ?
Akak rasa they olls senyum cam ni sebab nak control macam cute ala-ala katun jepun. Dengan cara menyenyum seperti ini,  maybe mereka merasa sedikit lebih cumels dan lebih lawa berbanding muka asal.

Kepada adik-adik yang membaca belog akak ini,  tolong lah jangan duk senyum macam ini lagi. Bukan sahaja tak cantek macam ini,  tapi nampak senyum ni tak ikhlas dan u olls cuba menjadi orang lain.  Jadilah diri sendiri.  Tak kisah sama ada u olls berkulit gelap,  cerah,  gemok,  kurus ....tapi u olls semua cantek kalau kita senyum cara maknusia biasa.   

Senyumlah dengan seikhlasnya dan pasti kecantikan u olls akan lahir dengan semulajadi.


Tingok macam Kak Mer.  Walaupun akak telah gain a few kilos,  rambut tak lawa dan takdak bentuk lagi sebab dalam proses simpan rambut panjang,  tapi akak senyum dengan ikhlasnya dan kalau sapa pun tengok gamak ni mesti dia nak senyum balik.  Kan    ????????:

Plis focus kat senyuman ya.  Bukan di situ. 

Dengan ini,  I olls menggesa agar semua perempuan kat Melesia dan di seluruh dunia ini untuk tidak SENYUM KEMUT MULUT dan menghargai senyuman yang lebih orijenel.
Mesej komuniti ini dibawakan oleh Belog Jumie Samsudin.

13 comments:

  1. Jumieeee! Aku gelak wei baca entry ni.

    Amboiiii hang punya senyummmm, lebaq noooo. Tapi aku tak boleh senyum lebaq macam hang sebab gigi aku tak cantik. Tapi aku tak senyum kemut okkkk. Haha!

    ReplyDelete
  2. SANGAT GEMBIRE MEMBACE ENTRY INI..
    :DD hahahahaha...

    ReplyDelete
  3. Reena : harusla u olls....bila i olls menyenyum...u olls pun senyum jugak...

    Dayang bulat : amboi hang lama tak singgah belog akak!

    ReplyDelete
  4. salam kak..
    first time ni sy nak komen kat blog akak..
    ehek..
    besela,senyum bdak2..huhu..
    dya penarik kot..
    tp sy xlg kot nk senyum mcm tu..
    eheheh..

    ReplyDelete
  5. setujus...pasei adik kamik pun gituk jugak..eekekek..bila nak tiru jadi hodoh cam hayam je..ekeke..xpayah ditirulah kan ..

    ReplyDelete
  6. Tu lah u olls semua...sila bagi adik adik u olls baca,,,ok...

    ReplyDelete
  7. kebebasan bergambar.. :)

    http://xbolehbla.blogspot.com/2010/09/cara-memikat-wanita.html

    u olls tgkla belog i olls nie. Donch 4get to lift koment. BY U OLLS


    hahahahahhahaa

    ReplyDelete
  8. syok la baca blog jumie nih...semua benda betui terjadi la ni...best2 jumie..

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Selamat mengomen. Untuk lebih lanjut, boleh terus emel kepada saya di jumiess@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...